Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17
Temat: własnie wjechali mi w tył
-
05-01-2007, 23:48 #11grabo_sGość
Wiem, ze alfy z tego rocznika nie sa w cenie, ale na pewno ym nia długo pojeździł - własnie wymieniłem kompletny rozrząd,świece,olej, zrobiłem zawieszenie, jakis czas temu wymieniłem sprzęgło, remontowałem skrzynie.....także wiem czym jeździłem....
Mysle ze 8tyś bym chciał(instalacja gazowa), może to nierealna cena.....??
Jestem umówiony z prawnikiemI dzwonie po firmach skupujących rozbite, chce sie dowiedzieć ile dadzą.
› Więcej...: własnie wjechali mi w tył
-
-
06-01-2007, 09:12 #12grabo_sGość
-
06-01-2007, 22:52 #13grabo_sGość
-
08-01-2007, 00:14 #14
- Mieszka w
- Warsaw, Poland, Poland
- Auto
- Było AR 146 1.4 TS Jest AR 166 2.4 JTD CF2 2000r. Jest AR 159 2.4JTDm 2008r.
powiem Ci tak .. przedewszystkim kase powinienes dostac za szkode na osobie czyli bóle itp. w to takze wlicza sie "zadośćuczynienie" i straty moralne. Pokazujac dowód ze ten samochod to Twoja pasja ( dowodem oczywiscie moze byc forum ) mozesz uzyskac duzo wiecej. polecam pewną firme. Kiedys miałem z nią do czynienia. potrafia uzyskac od ubezpieczalni najwyzsze chyba odszkodowania za szkode na osobie (ktora nawet w tym przypadku moze przewyzszyc te marne 5 k ). Najważniejsze jest to ze nie pobieraja zadnych oplat, a jedynie ustalony procent od odszkodowania. zadzwon na infolinnie i zapytaj gdzie jest najblizsza filia i udaj sie tam .. uwazam ze warto .. tymbardziej ze nic nie placisz.. a firma ma naprawde powazanie. Nie wiem czy moge na forum robic reklame ( tymbardziej ze kiedys przez krótki okres czasu tym sie zajmowalem), wiec wysylam na priwa adres strony. Powodzonka.. i nie daj sie
Aha... najlepsze jest to ze nie podpisywales zadnych badziewi ktore Ci podstawiają
-
16-01-2007, 10:31 #15grabo_sGość
Witam.
Alfy juz nie ma.... Ale od poczatku. Radziłem sie u prawników, dzwoniłem do Warszawy do Biura Rzecznika Ubezpieczonych i robiłem jak radzą.
Wziąlem pieniądze od ubezpieczyciela, a na Alfe wystawiłem ogłoszenie. Nie mineły 3 dni i już jej nie mam. A mówią, że auto nie chodliwe. Nie mogłem obegnac się od telefonów, nawet juz po sprzedaży. Wystawiłem pozostałości alfy za 4500 (wstawiłem zdjecia), powyjmowałem z niej to co dobre oczywiscie. Za 3 tysiące ludzie chcieli od razu przyjechac. Ale czekałem. Zadzwonił bardzo zachwycony pan (dzwonił chyba z 3 razy czy na pewno moze po nia przyjechac).Przyjechały 3 osoby, wśród nich mechanik. Ledwo weszli do garażu, a juz chcieli pisać umowe :mrgreen: Poogladali, nawet do silnika nie zajrzeli. Odpalili (wczesniej dolałem beznzyny, i pokombinowałem przy wydechu i auto odpalało bez problemu), i stwierdzili ze piszemy umowe. Ostatecznie za 3900.
Więc generalnie auto poszło za 9300, wiec chyba nie tak źle.
A jeżeli chodzi o odszkodowanie zdrowotne, byłem w firmie, która polecił kozi146, oni bedą się tym zajmować.
Pozdrawiam
-
10-02-2007, 15:11 #16
-
10-02-2007, 18:36 #17