Środek antykorozyjny - jaki?

Również polecam brunoxa. Trzeba pamiętać, aby odlać sobie potrzebną dawkę do osobnego pojemniczka, a nie maczać pędzel w całym. Podobno osad z pędzla będzie reagował z całym brunoxem i straci swoje właściwości. Ja tak robiłem, miejsca zabezpieczone brunoxem trzymają już 2 lata, a są to tylne nadkola w Delcie (ranty), więc tak jak np. w 155 mocno narażone na gnicie (miały lekki nalot jak je oczyściłem i zamalowałem). Do progów polecam Tectyla + sonda z dyszą do psikania wewnątrz, progi zabezpieczone ponad rok temu, póki co, nic nie widać złego :) ( po 1 puszcze 500ml na próg).

Ja jakoś nigdy nie przepadałem za produktami brunoxa, natomiast jak osoba wyżej mogę polecić środki antykorozyjne tectyla. Używałem ich dość często, również w pracy, i jakoś nigdy nie słyszałem by ktoś się na nie skarżył.
Jakby ktoś jeszcze szukał to na tej stronie www.tectyl.pl macie całą listę dostępnych produktów z opisem/przeznaczeniem. Dość pomocna gdy nie zna się konkretnych rodzajów (jak ja :)).

Ja również polecam Tecytyl, mają go na benzyny.pl najlepszy na rudą.

Czyli zaden odrdzewiacz tylko gurunt epoxydowy dal najlepsza ochrone :)

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Witam. Z tego co się orientuję, dobrymi preparatami antykorozyjnymi są też produkty Valvoline. Pozdrawiam

Polecam zajrzeć na stronę rustcheckcorolon.pl, tam znajdziecie preparat który zabezpieczy przed korozją. Sam stosowałem, to naprawdę działa. Jak do tej pory nie znalazłem lepszych środków. :)

Dwa ostatnie wpisy typowa działalność reklamowa.

Środek antykorozyjny ikorol

Moim zdaniem zdecydowanie bardziej skuteczny od brunoxa jest środek antykorozyjny ikorol! Mam znajomego lakiernika, który od paru lat przerzucił się na ikorol i mówi, że póki co najlepsze rozwiązanie na korozję jakie u niego się sprawdza.

Testowałem kilka lat temu. Blachy oczyszczone i pomalowane ikorolem dwa miesiące później były już pokryte ładnym, rdzawym nalotem.

Jak małe uszkodzenie to polecam neutralizator rdzy np. BOLL

DF

Swoje ostatnie auto położyłem w rowie delikatnie. No i blacharz zrobił robotę, pomalowałem "na chwilę", i tak już zostało do sprzedaży. Corizon - podkład reaktywny, pomalowałem z pędzla na gołą oczyszczoną blachę i tak został błotnik przez prawie 4 lata, nic nie zardzewiało...

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Amortyzatory
Powrót