• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfiści!!

krawat

Nowy
Auto
AR 155v6; AR Stelvio Q
Ostatnia edycja:
od 1.5 roku jest....

Amigas... nt v6?

Poza tym myślę że co niektórzy nie mają nawet tej o DOHCah :)

ja mowie o dohc:) v6 jest od 2 miesiecy:)

czepiasz się... Na allegro nie widziałem wcześniej...

na allegro jest od 1.5 roku serio;) mowa o dohc

Nieważne... Nie widziałem na allegro... Może źle szukałem :)

Ja widywałem w dziale Transaxle linki do tej ksiązki o V6 :)

Było chyba tylko 1 raz i to w dodatku link do sklepu gdzieś na zachód... Więc to chyba ok że można kupić w polsce ;)

od początku ma ją Samter;)

a to da się jeszcze te silniki poprawić? :P
ciekawe, czy wyjaśnia wszelkie aspekty mechaniczne i sterowania w TSie

Ja znalazłem taniej:P Tyle że trzeba czekać ja wszędzie 2-3 tygodnie. W tym tygodniu zamawiam więc pewnie za miesiąc będę wiedział co w niej ciekawego.

od początku ma ją Samter;)

Samter ma ją dokładnie od 3 dni. Byłem w stałym kontakcie i dopiero wtedy ją dostał. Dzisiaj książki dotarły do mnie. Polecam sprzedawce ;)

Co do ceny... Raz w życiu kupuje się taką książkę... Więc cena nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Cieszy fakt że dostałem ją z dnia na dzień ;)

I nic nie powiedziałeś że ją masz?? Jesteś jutro wieczorem u siebie?? Dobra okazja żeby napić się tego zaległego piwa:D

Wbijaj nawet teraz panie ładny kolego :) - tylko musisz z piwem bo mnie stopy bolą i nie chodzę po schodach :)

potrzebuje rozwiać me wątpliwości: czy ta książka również zawiera informację o silnikach boxer? skoro 2 wałki to boxer z pewnością je ma ;)

potrzebuje rozwiać me wątpliwości: czy ta książka również zawiera informację o silnikach boxer? skoro 2 wałki to boxer z pewnością je ma ;)

Panie ładny kolego DOHC - dwa wałki na głowicę ;) (ang. Double Over Head Camshaft - podwójny wałek rozrządu w głowicy). Jedyny taki boxer to 1,7 16v. Ale ta książka mówi wyłącznie o silnikach R4.

Rozwiałem wątpliwość :D

Panie ładny kolego DOHC - dwa wałki na głowicę ;) (ang. Double Over Head Camshaft - podwójny wałek rozrządu w głowicy). Jedyny taki boxer to 1,7 16v. Ale ta książka mówi wyłącznie o silnikach R4.

Rozwiałem wątpliwość :D
Co więcej, r4 projektu Orazio Satta-Puliga, tylko i wyłącznie 8v.

Amortyzatory
Powrót