W Rzeszowie firma zajmująca się oklejaniem samochodów folią wyceniła mi oklejenie samochodu wielkości 147 na 3500 zł + ewentualnie 500 zł za carbonowy dach.
W Rzeszowie firma zajmująca się oklejaniem samochodów folią wyceniła mi oklejenie samochodu wielkości 147 na 3500 zł + ewentualnie 500 zł za carbonowy dach.
Czyli oklejanie mija się z celem we Wro, można dorwać dobrego lakiernika który za 4k - 4.5 k maluje całość, ostatnio dowiadywałem się o koszt lakierowania od elementu u sprawdzonego blacharza lakiernika pod Wrocławiem i robi 300 zł za element x 11 elementów do lakierowania-= 3300 zł + koszt przygotowania samochodu do lakierowania i złożenie to wyjdzie około 4000zł - 4500 zł.
Pod Bydgoszczą (w Świeciu jeżeli coś Ci to mówi) koszt pomalowania niedużego samochodu zamyka się w kwocie ok 2000 zł![]()
Nie o to mi chodziłowiadomo ze cena lakierowania zależy od miejscowości, średnia we Wrocławiu to +/- 400 zł / element i to jeszcze zależy od lakierowanego elementu. Chodzi mi o to jaki jest sens oklejania samochodu za 3-3,5 k pln jeżeli dokładam +/- 500 zł i mam lakierowany cały samochód. Dwa: poza tym rozmawiałem ze znajomym, który prowadzi firmę reklamową i zajmuje się min. oklejaniem samochodów. Folia też starzeje się tak samo jak lakier i blaknie - w razie W nie okleisz jednego elementu tylko musisz oklejać z ponownie cały samochód żeby nie było widać żadnej różnicy. Także cena jest mało atrakcyjna i konkurencyjna w stosunku do tego co otrzymasz i jakie później masz możliwości.
Oczywiście folia jest mniej atrakcyjna cenowo. Plusem, moim zdaniem, jest to, że możesz sobie zmienic wygląd samochodu. Np ja okleiłem elementy wnętrza folią carbonową. Jeżeli mi się znudzi to po prostu ją odkleję i zostawię serię, albo pokuszę się na szarpane aluminium. Plusem folii jest to, że możesz zmieniać wygląd samochodu, lub jego elementów na jakiś czas.
Pewnie, że tak. Ja rozmawiałem też z gościem, który w Świeciu zajmuje się oklejaniem elementów lub aut foliami. Sam ma Golfa IV z elementami czarnego matu. Wygląda obłędnie, bo folia jest profesjonalnie zrobiona i jest dobrej jakości. Ale folia też się starzeje i maksymalnie co 4-5 lat trzeba ją zmienić.
Jednakże plus folii jest taki, że ktoś Ci porysuje auto, odklejasz folię i nie masz uszkodzenia. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku![]()
podaj jakis namiar na siebie w walbrzychu
jaki byłby koszt oklejenia samego dachu ? interesuje mnie czarny mat
jakie koszta? mnie się podoba ta matowa okleina