Opinie na temat 156 JTD

• Autor wątku Autor wątku Lotek900
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lotek900

Guest
Hej. Jestem tutaj nowy i mam takie pytanie...Razem z tatą jeździmy Vectra ale przymierzamy się do zmiany samochodu. Mi podoba się Alfa 156 z silnikiem JTD i tutaj moje pytanie czy te silniki są trwałe i mało awaryjne?? Na allegro jest kilka ładnych sztuk z tym silnikiem z roku 99-00 a ich ceny wachają się w granicach 15-18 tys. Czy to normalny przedział cenowy czy autko za taką kase z tego roku lepiej sobie odpuścić. Prosiłbym o opinie użytkowników tego modelu z tym silnikiem. z góry dzięki. Pozdrawiam

Też jeździłem Vectrą B nie ma w ogóle co porównywać Alfa ma wszystko lepsze, jeżdżę od stycznia i jakoś jeszcze nie mogę się nią nacieszyć :D za te pieniądze dla mnie nie ma nic lepszego, w tym przedziale cenowym da się coś znaleźć.

Pamiętaj jeszcze o jednym na allegro jest cała masa trupów technicznych - Sprawna technicznie AR156 JTD z 2000r powinienna kosztować ok18-20tys zł

Ja jeżdżę AR 156 jtd. Moim zdaniem szukaj wartej ok. 20 tysięcy, wtedy masz szansę na sprawny silnik.
A tak na marginesie - benzynka ma dużo epsze przyśpieszenie, ale warkot diesla bardziej mi wpada w ucho :)

elwira napisał:
Moim zdaniem szukaj wartej ok. 20 tysięcy, wtedy masz szansę na sprawny silnik.
A tak na marginesie - benzynka ma dużo epsze przyśpieszenie

Nie wiem czy wyznacznikiem sprawnego silnika jest cena autka, nie ma reguły...trzeba przed kupnem dokałdnie sparwdzic każde autko nie wazne ile kosztuje i jak Cię ktos zapenia ze jst OK...

Poza tym niekoniecznie benzynka ma lepsze przyspieszenie od diesla, zalezy co byśmy porównywali ale taki 2,4 jTD idzie jak przecinak, jednak turbinka duzo daje i niejednego benzyniaka 2 litrowego moze porobic :wink:

Jak już bym brak diesla to własnie 2,4...bardzo fajny silniczek...

Pozdrawiam

eee co wy ja mam 2.0 TS i na spocie Korczu 1.9 JTD Ti mnie robił więc jak mu turbo zassało to mnie brał dopiero jak 2.0 TS się wkręcił na obroty to go doganiałem

Eeeeee! Chłopaki! Przecież zaznaczyłam - "Moim zdaniem..."
Czepiacie się słów, porównałam na podstawie własnych doświadczeń.

Amortyzatory
Powrót