Włoska siedziba Alfa Romeo

Renegat

Nowy
Auto
Alfa 159 2,4 JTDm , Wcześniej 156 2.0 TS, kiedyś może Giulia
Witam
Szukałem po necie, ale jakoś na jednoznaczną informację nie trafiłem, więc zapytam tutaj...
Czy ktoś się orientuje gdzie się obecnie znajduje we Włoszech główny oddział (centrala) Alfa Romeo ?
z racji mojej pracy często bywam we Włoszech i chciał bym tam wskoczyć, kupić kilka pamiątek, może jakieś części "prosto z taśmy".
Z góry dzięki za pomoc :)

A jest siedziba Alfa Romeo? Z tego co wiem to większość kierownictwa pracuje w Turynie...

Dokładnie, chyba nie ma już czegoś takiego jak siedziba Alfy Romeo. Całe biuro, łącznie z Centro Stile przeniesiono z Arese do Turynu. Muzeum wciąż zamknięte, to nie wiem gdzie mógłbyś kupić jakieś pamiątki :) Najszybciej chyba właśnie w Turynie, gdzie Fiat nie dawno na nowo otworzył muzeum narodowe, czy jakoś tak. Jest tam sporo unikatowych eksponatów w tym Alfy Romeo. Masz adres :D
Corso Unitŕ d'Italia 40
10126 Torino

Dokładnie, chyba nie ma już czegoś takiego jak siedziba Alfy Romeo. Całe biuro, łącznie z Centro Stile przeniesiono z Arese do Turynu. Muzeum wciąż zamknięte, to nie wiem gdzie mógłbyś kupić jakieś pamiątki :) Najszybciej chyba właśnie w Turynie, gdzie Fiat nie dawno na nowo otworzył muzeum narodowe, czy jakoś tak. Jest tam sporo unikatowych eksponatów w tym Alfy Romeo. Masz adres :D
Corso Unitŕ d'Italia 40
10126 Torino
Dzięki za pomoc, już wiem gdzie kupię pamiątkę pt. Kurtka (me gusta :D ), ale wątpię czy tam w sklepie z pamiątkami kupię np. kompletny silnik prosto z fabryki po okazyjnej cenie :(
Tak czy tak, Torino często mam po drodze, to chociaż kilka gadżetów kupię pamiątkowych :)

Dzięki za pomoc, już wiem gdzie kupię pamiątkę pt. Kurtka (me gusta :D ), ale wątpię czy tam w sklepie z pamiątkami kupię np. kompletny silnik prosto z fabryki po okazyjnej cenie :(
Tak czy tak, Torino często mam po drodze, to chociaż kilka gadżetów kupię pamiątkowych :)

jeżeli chodzi o gadżety to w Mirafiori Motor Village masz butik

Amortyzatory
Powrót