• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Pirelli Cinturato P7 - Wasze opinie

No i przyszedł czas na moje odczucia względem kupionych Pirelli Cinturato P7.
Jeśli chodzi o głośność to nie mogę złego słowa powiedzieć. Są bardzo ciche. Przy prędkości 180 km/h można rozmawiać bez podnoszenia głosu.
Na suchym przyczepność bardzo dobra. Na mokrym nie miałem okazji testować.
Jedyne do czego mogę się przyczepić, to że spalanie skoczyło do góry. Jednak składam to na karb dobrej pogody przez co i noga staje się cięższa ;-)

Podepnę się pod temat. Potrzebuję opon 195/65/15, ale że nie planowałem takiego wydatku na opony mogę przeznaczyć 1000zł, max 1200zł. Na oponeo są niezłe ceny, za 250zł można już kupić Continentale, GoodYeary, Pirelli. Co polecacie?
Do finału przeszły (głównie kryterium finansowe) GoodYear Excellence, Pirelli P6 i Continental ContiPremiumContact2. Które byście wybrali? :)

Conti.
Choć ja nie wyobrażam sobie 156 na letnich kapciach jedynie 15 calowych.

Do dyspozycji mam 15 i 17, ale cud Tuska robi swoje i trzeba wybrać tańszą wersję i tłumaczyć sobie komfortem jazdy ;)

To opchnij 17stki i zakup 16stki. 195/65 to za duży balon jak na lato

Dokładnie... Nie rób tego Alfie ;P
Na allegro jest pełno ogłoszeń z fajnymi telefonami. Myślę, że nawet jak na forum dasz ogłoszenie to ktoś chętny na kupno się znajdzie...
Poza tym prowadzenie na 195/65/R15... Pozostawia wiele do życzenia.
Te 17' to jakie masz? Szprychowe?

Opchnij je i kup 16stki.
Telefony 16'' w dobrym stanie + nowe opony z górnej półki to max 2000zł
A jak trafisz felgi z oponami to wyjdzie taniej.
Tyle tylko że trochę te Twoje 17stki zmęczone krawężnikami.

Wrażenia z użytkowania P7?

Witam.

Odgrzewam kotelta, ponieważ muszę zanabyć drogą kupna komplet letnich opon do swojego dupowozu. Napisałem nawet maila do Pirelli w sprawie opon z tego wątku i twierdzą, że nie zmieniali parametrów mieszanki przez ostatnie dwa lata. Wyniki z ADAC 2012 są tym bardziej dziwne, że złe noty na mokrym zbiera guma w rozmiarze 205/55/16, natomiast opona 225/45/17 jest w ścisłej czołówce! Moje dotychczasowe doświadczenia z P6 i P7 na mokrej nawierzchni były bardzo pozytywne, jedyną wadą tych opon było ząbkowanie przy niesprawnym zawieszeniu. Reasumując - czy ktoś z kolegów może się podzielić obserwacjami z użytkowania tych opon?

Czy ja wiem czy głośne, w moim odczuciu P7 są dość ciche przy szerokości 215. Napewno cichsze od P6, Goodyear f1 GSD 3 i vredenstein ultrac cento. Choć może to tylko moje odczucie. Wg mnie bardzo fajne oponki te P7

A śmigał ktoś z Was na Uniroyal'u Rainexpert?? Dziś zamontowałem je na felgi i ciekaw jestem zachowania, w sieci same dobre opinie.

Amortyzatory
Powrót