Planuję zakup letnich opon Pirelli Cinturato P7 w rozmiarze 205/55/R16. Sporo dobrego naczytałem się na temat tego modelu.
Czy ktoś z Was użytkuje te opony? Jakie są Wasze odczucia, polecacie?
Planuję zakup letnich opon Pirelli Cinturato P7 w rozmiarze 205/55/R16. Sporo dobrego naczytałem się na temat tego modelu.
Czy ktoś z Was użytkuje te opony? Jakie są Wasze odczucia, polecacie?
W nowym AŚ jest test opon, bardzo dobre wyniki w hamowaniu, reszta będzie za tydzień
Ogólnie jak to pirelli - nie na się do czego przyczepić. Brać![]()
Test ADAC 2012 - (205/55 R16):
http://www.oponeo.pl/artykul/test-op...e-205-55-r16-v
Ostatnio edytowane przez Qbaas ; 05-03-2012 o 19:15
ja mam pirelli p6 i polecam.
Miałem p7 i były ok choć troszkę szybko się zużywały były jakieś "ekologiczne" i to chyba dla tego.
Qbaas, właśnie z testem ADAC problem... W zeszłym roku te opony były na pierwszym, drugim i trzecim miejscu w zależności od rozmiaru, teraz na 6... Zastanawiam się co z nimi nagle stało sie nie tak skoro żadnych zmian nie wprowadzano...
paczek.gsm, Cinturato również są ekologiczne i podobno długo mają wytrzymywać bo zostały poprawione.
Docierają bardzo sprzeczne sygnały nt tych opon dlatego pytam o Waszą opinię. W zeszłym roku w testach ACE pisali, że świetnie odprowadzają wodę, teraz ADAC narzeka że na mokrym są kiepskie... Raz piszą że ciche, potem że głośne...
Ja znam dwie podzielone opinie : jedna ,że to rewelacyjna guma w sensie zachowanie na drodze ( kolegi do szybkiego Volva) druga od wulkanizatora,że bdb tylko szybko się ściera osobiście nie miałem-nie wiem. Sądzę,że prawda jak zwykle leży po środku.
Mam i nie narzekam. Podoba mi sie że są dośc ciche.
Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
Co mi się przez łapki przewinęło:
Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v