moje pytanie brzmi czy ktoś z was zna taką firmę jak Kenex, czyli czy są godne uwagi![]()
moje pytanie brzmi czy ktoś z was zna taką firmę jak Kenex, czyli czy są godne uwagi![]()
Nie są.
witam, mam założone na przód nowe kenexy i powiem ze jak za tą cenę to mogą być!
jakiego rozmiaru szukasz?
no myślę o 215/45/17 cena jest dobra, wiem ze jest to Chińska marka, na necie opinie są dobre ale podobno są twarde.
---------- Post added at 09:26 ---------- Previous post was at 09:18 ----------
a co myślicie o firmie Goodride ?? bo nie dajcie się zwariować żeby za opony Pirelli dać 1000zł za sztukę.
powiem Ci że jeździłem na 225/55/16 chińskich ling long i szczerze mocno je dojeżdżałem choć nie zrobiłem więcej niż 2000km. świetnie się trzymają, fajny bieżnik..3 lata gwarancji i bardzo atrakcyjna cena.
zmieniłem we fiacie felgi na mniejsze 15 i zostały mi 2 takie gumy jak nowe.
Uważam, że gumy to jedna z tych rzeczy na których za bardzo oszczędzać nie należy, bo poza sprawnymi hamulcami ma chyba największy wpływ na nasze bezpieczeństwo. Nie mówię tutaj, że trzeba od razu kupować opony z górnej półki jak Pirelli, Continentale czy Goodyeary, ale jest sporo opon ze tego średniego segmentu, które w TESTACH, a nie w opiniach na forach wypadają całkiem dobrze, np. Uniroyal, Vredestein, Fulda, Hankook. Z chińszczyzny z tego co się orientuję w miarę dobrze w testach wypadają wyroby firmy Nexen i Nankang. Jakiś miesiąc temu w AŚ był test porównawczy opon 225/45/R17 więc bardzo zbliżone do tego co szukasz, podaję link:
http://www.auto-swiat.pl/1-test-opon...-sa-najlepsze#
Swoją drogą mi się udało kupić ostatnio właśnie opony 225/45/R17 za naprawdę dobre pieniądze - 350zł/szt opon Hankook Ventus V12 Evo, co prawda z 2011 roku, ale nowiutkie, więc trzeba tylko dobrze szukać.
Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik
ja polecam nexen n8000, za sztuke placilem 296pln. i tak jak kolega pisal wyzej ze w testach wypadaja calkiem dobrze. moim zdaniem nawet najtansza chinska 17'' bedzie miala lepsze wlasnosci jezdne niz najdrozsza powiedzmy 15"... a co do kenex'ow to polecam bo juz drugi sezon latam i daja rade![]()
ja chcialem kupic chinole ale odpuscilem szukalem 1miesiac, czytalem ,czytalem zostaly goodyears f1 i fulda sport control wybralem te drugie cena 407 zl za szt, jezdze na nich miesiac jestem bardzo zadowolony przy komplecie nie jest juz tak tanio , ale sa warte tej kasy![]()
Strażak i takie eksperymenty? Chyba, że jeszcze %%% po imprezie strażaków![]()