rozłamaliście temat i szału pizdy można dostaćto jak jest z tymi 2T jak ma się dpf to lać czy nie?
rozłamaliście temat i szału pizdy można dostaćto jak jest z tymi 2T jak ma się dpf to lać czy nie?
Jak nie poświęcisz godziny na przeczytanie kilkunastu ostatnich stron to się nie dowieszByło kilkukrotnie.
Eeeh, ale wiecie że czasem łatwiej jest odpowiedzieć niż napisać "poszukaj sobie"?
DPF + 2T -> brak problemów, za małe ilości żeby coś namieszać.
Lać nic się nie stanie, ja też mam DPF-a i leje (poprzedni właściciel alfaholik też lał - mechanik) mówił że 2T pompę smaruje i wtryski oraz DPF później mu się wypalał tak o ok. 100 km. Teściowi doradziłem, żeby sobie wlał bo mu w starszym Adi A4 1.9TDI (bez DPF) wtrysk zaczął szwankować, po niedowierzaniu że zadziała jest mega zadowolony bo wtryski mu się wyregulowały i fura ciszej zaczęła chodzić.
Dopalanie co 100km? Współczuję. W tym momencie zastanowiłbym się nad profesjonalną regeneracją lub "innym" rozwiązaniem. Też doradziłem znajomkowi dolewanie 2T. Na razie jest sceptyczny i kręci głową, ale zobaczymy co będzie jak zacznie stosować![]()
Nie wiem co mu się wydłużyło, ale na pewno nie interwał - przynajmniej nie wynika to z treści posta
DPF później mu się wypalał tak o ok. 100 km
Ale ok, przyjmijmy że coś mu się jednak wydłużyło![]()
No wypalał się później, czyli, przed dodawaniem 2T wypalał się na ten przykład co 600km, a jak zaczął dodawać to co 700.
Napisałem, że DPF później się wypalał tak o ok. 100 km - więc na logikę jak się wypalał przed dolewaniem oleju 2T co 600 km to teraz po dodawaniu oleju 2T wypala się co 700 km.
Wlalem jakiś czas temu olej 2t do ropy. Wyjezdzilem 2 zbiorniki. żadnej zmiany w pracy silnika nie stwierdziłem i przestałem to robić. niedługo potem zauważyłem że Croma nie puszcza białego bąka przy odpaleniu na zimnym. Dopiero po jakimś czasie bąki powróciły. przypomniałem sobie o 2t. Zalalem ponownie, po wyjezdzeniu zbiornika bąki zmniejszyły się. Znaczy że olej 2t jakoś działa? Podłączyłem też mes. Pamiętam że korekty były po zakupie od +1,6 do +2,6 teraz wszystkie do +0.6. Czyli drugi skutek 2t???? Będę go lał co jakiś czas.... pozdro.