Strona 52 z 175 PierwszyPierwszy ... 2424344454647484950515253545556575859606162102152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 1746

Temat: Mixol + ON - dlaczego dolewamy oleje 2T do ropy? - w pigułce.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Annik
    Mieszka w
    Łomża
    Auto
    Giulia VELOCE Q4 MY20

Domyślnie

Ja zużyłem już litr na dolewkę i na tą chwilę nie widzę różnicy ani na plus ani na minus. Ale pewnie zaprocentuje na przyszłość.
    Mam nadzieję i nie zarzucam dolewek.
    Pozdr.
    DF

Użytkownik Świeżak Avatar supermajku
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 SW 1,9 JTD 2001 115 PS

Domyślnie

3 PEŁNE TANKOWANIA przepłukują ukł. paliwowy

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Dla czego 3 pełne, a nie 4 albo 2 ?
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Z doświadczenia obserwowałem przeźroczysty przewód paliwowy. Dopiero przy 3 zbiorniku nie był czerwony A w zwyczaju z pracy w wypożyczalniach aut mam tak aby tankować od pustego do pełnego.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Bak też taka mieszanka czyści?
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał gonzo Zobacz post
    Bak też taka mieszanka czyści?
    W dolewaniu oleju 2T chodzi o smarowanie pompy wysokiego ciśnienia. dodatkowy efekt pozytywny smarowanie cylindra. nieczyści to baku. po co?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar MADMAN
    Mieszka w
    GŁOGÓW
    Auto
    156 SPORTWAGON 2.4 JTD CF3

Domyślnie

Cytat Napisał supermajku Zobacz post
    W dolewaniu oleju 2T chodzi o smarowanie pompy wysokiego ciśnienia. dodatkowy efekt pozytywny smarowanie cylindra. nieczyści to baku. po co?
    Pompa CR jest smarowana olejem napędowym, a do czyszczenia układu nie lepiej użyć Liqul Moly na przykład? Tak jak pisałem wczesniej , gość od wtrysków Bosch odradzał stosowanie oleju 2T " zagęszcza ON i powoduje opory w pracy wysilonego układu CR" . Polecał jednak preparat firmy https://www.google.pl/search?q=wurth...ml%3B450%3B600

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Annik Zobacz post
    Ja zużyłem już litr na dolewkę i na tą chwilę nie widzę różnicy ani na plus ani na minus. Ale pewnie zaprocentuje na przyszłość.

DF
    Z ciekawości rozebraliśmy w ostatnim tygodniu pompę CR, która fiksowała z ciśnieniem.
    W takim elemencie po rozebraniu widać dopiero różnicę. Elementy współpracujące odpowiadające za wytwarzanie ciśnienia najzwyczajniej w świecie zacierają się z braku smarowania, co jest właśnie spowodowane kiepskim smarowaniem przez paliwo. Stosowanie 2T ma zapobiegać takim sytuacjom, a nie coś polepszać, poprawiać. Jeśli pompa zaczyna mieć "dość", ale jeszcze jako tako pracuje, to wtedy możemy zauważyć poprawę pracy silnika. podobnie z wtryskiwaczami, ale o tym było już napisane wcześniej. To bardziej profilaktyka/prewencja, niż poprawianie. Najważniejsze jest to, ze sposób jest tani i naprawdę może pomóc.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał supermajku Zobacz post
    3 PEŁNE TANKOWANIA przepłukują ukł. paliwowy
    Raczej rozpuszczają syf .

- - - Updated - - -

Cytat Napisał MADMAN Zobacz post
    Tak jak pisałem wczesniej , gość od wtrysków Bosch odradzał stosowanie oleju 2T " zagęszcza ON i powoduje opory w pracy wysilonego układu CR" .[/URL]
    Odradzał Tobie to z prostej przyczyny, jeśli wszyscy by to stosowali, to mógł by nie mieć zajęcia niestety.
    Przy tych proporcjach nie wiem co niby ma się zagęścić. ON to olej, 2T również olej, a olej z olejem po prostu się miesza i powstaje jednorodna ciecz, jedynie właściwości są zmienione.
    Wcześniej wolałem się nie wypowiadać aż sam pokombinowałem, i faktycznie dobrze to działa.
    Kolega @sdero fajnie opisał przypadek z korektami, i to faktycznie fenomen. Przy 2.4 JTDm i korekcie jednego wtrysku ponad +4 po terapii wstrząsowej 2T udało się go uratować i zaoszczędzić klientowi ponad 1 kpln.

Mieszanie z innymi preparatami, typu depresator również działa i nic się nie dzieje. Testy długodystansowe przebiegły pomyślnie.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Pompa jest smarowana ON ale obecny ON po usunięciu związków siarki stracił na swoich właściwościach smarnych. Stąd opiłki. Z resztą badania i naukowe opracowania są w tym. Gość od wtrysków Bosch pokazywał Ci jakieś wiarygodne badania, pomiary w jakim stopniu zagęszcza to ON, czy to taki chłopski teoretyk ? Oczywiście to pytanie retoryczne, bo wiem, że to "widzi mi się" tego fachmana
    Już na zwykłą logikę jest to #$% farmazonów. Nie słuchaj go 200 ml na 60 l paliwa zagęści ON i w dodatku takie rozpuszczenie będzie miało wpływ na opory gdy jest to środek posiadający właściwości smarne
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

3 zbiorniki miałem na myśli pełną wymianę płynów. Np jeżeli będziesz jeździł na oleju opałowym, to dopiero trzecie pełne tankowanie wymieni paliwo na inne np olej napędowy.

Tak jak moi dwaj przedmówcy mówią to jest najprawdziwsza prawda z oczywistych oczywistości. Wspaniałe są do tego dodatkowe efekty wspomniane na wcześniejszych bagatela pięćdziesięciu stronach wątku. A to takie jak:
    -Smarowanie pompy wysokiego ciśnienia common rail (WC)
    -smarowanie wtryskiwaczy
    -samrowanie cylindra od strony komory spalania
    -doszczelnienie silnika (cylindrów na pierścieniach= większa kompresja= większy moment i moc)
    -zapobieganie opiłkowaniu pompy WC > konsekwencje patrz wczesniejsze posty
    -polepszenie właściwości paliwa w zimie
    -zwiększenie ciśnienia w układzie zasilania silnika po stronie wysokiego ciśnienia (czyli na listwie)> precyzyjniejsze dawkowanie> więcej mocy i mniejsze spalanie
    -oszczędności portfela na serwisie i spalaniu

Czy do pozostałej grupy sceptyków nie dociera, że to jest DOBRE i daje realne oszczędności? (tak jak z palaczami....)

Wszystkie srewisy układów CR niezalecają, ponieważ bezpośrednio dzięki temu mają mniej pracy i pieniędzy.

- - - Updated - - -

3 zbiorniki miałem na myśli pełną wymianę płynów. Np jeżeli będziesz jeździł na oleju opałowym, to dopiero trzecie pełne tankowanie wymieni paliwo na inne np olej napędowy.

Tak jak moi dwaj przedmówcy mówią to jest najprawdziwsza prawda z oczywistych oczywistości. Wspaniałe są do tego dodatkowe efekty wspomniane na wcześniejszych bagatela pięćdziesięciu stronach wątku. A to takie jak:
    -smarowanie wtryskiwaczy
    -doszczelnienie silnika (cylindrów na pierścieniach= większa kompresja= większy moment i moc)
    -zwiększenie ciśnienia w układzie zasilania silnika po stronie wysokiego ciśnienia (czyli na listwie)> precyzyjniejsze dawkowanie> więcej mocy i mniejsze spalanie

Czy do pozostałej grupy sceptyków nie dociera, że to jest DOBRE i daje realne oszczędności? (tak jak z palaczami....)

Wszystkie srewisy układów CR niezalecają, ponieważ bezpośrednio dzięki temu mają mniej pracy i pieniędzy.

- - - Updated - - -

-smarowanie wtryskiwaczy

http://tanieczesci24.com/opis/423722...ml#description

Połowa w opisie to prawda a druga połowa to są skutki uboczne. np bakterie.... żadne bakterie nie żyją w olejach rafinowanych. wycisza silnik, bo dawkowanie jest precyzyjne. wiele efektów jest efektem tego jednego wyższego ciśnienia lepszego paliwa i lepszego dawkowania.

Co do produktów dedykowanych do CR to ok, ale one są znacznie droższe od olejów 2T. (koszt orlenowskiego pół syntetyka, 12-25 zł za litr)
    Ostatnio edytowane przez supermajku ; 01-11-2013 o 12:43 Powód: opis dadatku do paliwa wurth