Jaki maksymalny przebieg alfy widzieliście?

Moja Alfa ma aktualnie trochę ponad 280 tys. km (chociaż i tego nie jestem na 100% pewny - ale wydaje się prawdopodobny), w Polsce zrobiła ponad 110 tys. km i właściwie jedynym mankamentem było/jest zawieszenie, które nie ma co ukrywać, trzeba dość często wymieniać (chociaż tuleje poliuretanowe dużo pomagają). Oprócz "normalnych" napraw (pasek rozrządu, linka ręcznego) i wspomnianego zawieszenia nie ma z nią problemów. Elektryka działa, silnik tym bardziej chodzi bardzo ładnie.

Witam.
362000 Alfa 164 3.0 12 z tego 200 tys na LPG bez remontu i napraw silnika.:)

omron8 co ty za falownik na forum robisz? alfa moja ponad 220tyś zrobionych i silnik działa bez problemu, nie jednemu jeszcze różki pokaże. (zapomniałem dodać to w milach, podać przelicznik czy dasz radę?)
Nie będę przytaczał moich zmagań z vagiem bo nie ma się czym chwalić.
Dla VAG-a WIELKI + dostępność do książek "sam naprawiam" do każdego modelu (a przecież się nie psują.)

Ja szanuję wszystkie marki, wybór rzecz ludzka i super że jest w czym wybierać.
Także mądrych czy też głupich wyborów życzę, ważne że "Naszych" a nie dyktowanych z "góry"

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:28 ----------

Czy mi się wydaję czy cała batalia
@sdero vs omron8

zniknęła. Wiem OT ale czy to problem dla moderatora zostawić ślad "działalności" typu post usunięty itp.?

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:28 ----------

Czy mi się wydaję czy cała batalia
@sdero vs omron8

zniknęła. Wiem OT ale czy to problem dla moderatora zostawić ślad "działalności" typu post usunięty itp.?

Ależ skąd ! Czuwający moderator przeniósł to w zaszczytne i słuszne miejsce
http://www.forum.alfaholicy.org/hyde_park/74073-passat_vs_reszta_swiata.html :D
Za co oficjalnie przyznaję mu honorowy "szacun" ;) Temat stał się czytelny, a fobie i płacze trafiły we właściwe miejsce.
Ale koniec OT !

Jak ktoś śledził ten temat to mógłbym prosić o jakiś wyciąg z ponadprzeciętnych przebiegów w silnikach R4, zarówno 8V jak i 16V, Boxerach również?
(nie chce mi się przeglądać tych 28 stron, czytanie o przebiegach rzędu 200-250tys mnie nie interesuje :) )

Witam,

Moja 164 2.0 T.S. 1994 ma 264 235 (264 tysiace) i ciagle rosnie. Codziennie robi ok 200 km. I mam coraz wiecej problemow, niestety. Mechanicy maja mnie gdzies ;). Obecnie szukam pompy hamulcowej do tego modelu, moja wyzionela ducha i nie moge jezdzc, a raczej nie chce.

Pozdrawiam.

miałem 166 2.4 jtd 2002r 140km i miała 375tys km, chodziła jak nowa skóra wyglądała jakby nikt nie siadał - fakt auto woziło jakiegoś prezesa po autostradach - kupił kolega w tej chwili ma 420tys zrobił rozrząd wachacze i nic pozatym - 2.4 jtd jest niezniszczalny !

z innej beczki nie kupujcie kilometrów kupujcie auta - widziałem samochody które miały 60tys km, jezdziła nimi jakaś kobietka w centrum paryża i uwierzcie mi nawet nie można postawić takiego auta obok tego z 6x takim przebiegiem które jezdziło po autostradach przez mądrego kierowcę. Pozdro

jeszcze 800 i bedzie 300tyś :)) 156 1.8 TS w LPG problemy pewne są ale bez wielkich remontów

Dawno mnie nie było, ale poszło kolejnych 20k...
No i nadal bez remontu :)
380999.jpg

No cóż - nie da się w PL kupić samochodu z przebiegiem większym niż 200kkm, bo wszyscy przecież wiedzą, że samochód z przebiegiem większym jest już złomem :) Niby wiadomo, że po drogach naszego sąsiada te 200kkm większość samochodów robi w 5-7 lat, a u nas średni wiek samochodu, to o ile pamiętam 12l, ale przecież to "ich" jest wyjątkiem...

Najciekawsze jest to, ze u niemców średni wiek jest wyższy. Natomiast u nas do wieku średniego wlicza się tez te stare graty, które są dawno na złomie, a nie zostały wyrejestrowane.

- - - Updated - - -

sie podniecacie
wiele tyle ma z tym że po przejechaniu PL granicy jakoś im kuwa maleje

Spalanie też ;)
Po przejechaniu granicy automagicznie samochody zaczynają palić mniej niż fabryka podaje ;)
W gazecie czytasz, że osiągnięto sukces i jakiś VW TDI z mini silnikiem pali 3 l/100km, a to się okazuje, że na giełdzie u nas stoi pełno Ałdi z silnikiem 2,5, które według właściciela spoko ten rekord osiągają :D

Amortyzatory
Powrót