Kup i zrób - Samochód marzeń

Auto
Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J
Witam. Mam takie pytanie. Czy ktoś zgłaszał swoją Alfę do tego programu ? :)

Pojęcia nie mam, ale przed emisją drugiej serii była ankieta na stonie TVN Turbo a w niej Alfa 33QV. Niestety mimo stosownego wątku na forum (gdzieś jest, trzeba poszukać) auto miało mało głosów i nie dostało się do ścisłem czołówki :)

No właśnie widziałem tą ankietę :| i naprawdę tragedia była :| ja dziś wysłałem swoje zgłoszenie z opisem :) Może w następnej turze coś się pokaże :) Napisałem im że wypadało by coś pokazać z włoskiej motoryzacji poza Fiatem 126p :D

JA niedalej jak wczoraj wysłałem swoje zgłoszenie również :D

156 jakoś nie widzę w tym programie :) Zresztą 145/6 też nie. To musi być jakieś nietuzinkowe auto :)
Swoją drogą ta dzisiejsza Cytryna była kozacka :)

Przecież Alfy Alfaholików, nie wymagają żadnych napraw (wszystkie idealne), tak wnioskuje czytając forum.

Przecież Alfy Alfaholików, nie wymagają żadnych napraw (wszystkie idealne), tak wnioskuje czytając forum.
:sarcastic:

odlicz moją - gumki na drążku stabil. wołają o wymianę :lol:
no i "brzuch" też domaga się pić za pomocą lampki :lol:

p.s.
punkt drugi usunę dzisiaj :-)

a najlepszy był odcinek z bmw kupionym od kolegi he he he he
ciekawe co kolega myślał jak to oglądał ...

koledzy, piszecie, że wysłaliście niedawno zgłoszenia, a na ich stronie wyczytałem, że druga seria rusza w październiku. Jak to jest? :P dopiero ją będą nagrywać?

Druga seria już ruszyła tzn. jej emisja w TV. Koledzy wysłali zgłoszenia i liczą na uczestnictwo w 3, która będzie nagrywana jeśli producent w ogóle będzie zaiteresowany kolejną :)

Dzięki Sempre za odpowiedź :)

To musi być jakieś nietuzinkowe auto

Chyba nie do końca, zważając na fakt, że w drugim odcinku 1 serii był nagrywany Golf II:P przynajmniej nie w naszym- Alfoskim rozumowaniu

Koledzy pamiętajcie o jednym prawie powtarzam prawie każdy mechanik boi się alfy!

Moje wymagają,ale nie będę sie posiłkował programem,bo sam sobie naprawiam auta przez co między innymi zgłębiam wiedzę na ich temat.

W moim przypadku nie chodzi o to żeby ktoś wykonał mi naprawy Alfy lecz sam udział w programie, oglądanie swojego samochodu w TV to już coś fajnego :) Tak jak niedawno było w Automaniaku o 156 nie chciał byś żeby mówili o Twoim samochodzie ?

Wiem to po swoim doświadczeniu "co ty wykupiła" Alfę przecież nie ma do tego żadnych części.

Seba mi chodziło o wypowiedź Marcina.Szczerze powiem,ze wolał bym,żeby mówili o pięknie odrestaurowanym aucie niż wytykali co jest do zrobienia:) Ale spoko.Każdy ma prawo do swojego wyboru i swojego zdania:)

W moim przypadku nie chodzi o to żeby ktoś wykonał mi naprawy Alfy lecz sam udział w programie, oglądanie swojego samochodu w TV to już coś fajnego :) Tak jak niedawno było w Automaniaku o 156 nie chciał byś żeby mówili o Twoim samochodzie ?

No ale wezma Ci auto zeby je tylko pokazac ? To chyba nie ten program :P

Ostatnia edycja:
Sadże, że Alfy do programu nie wezma...ale lubie byc zaskakiwany. Program sam w sobie fajny, bez jakis przesadzonych dodatków a jak ktos jest zielony troszke sie nauczy gdzie jaka czesc. W kazdym razie i tak czekam na jakas Belle :-)

Program fajny, choć prosty jak budowa cepa. W kwestii mechaniki ma to dobre strony, ponieważ prowadzący jasno się wyraża o wszystkich kwestiach i faktycznie można dowiedzieć się co nieco. Jednak jeżeli ktoś lubi sobie obejrzeć coś dobrze zmontowanego, mam na myśli jakieś ciekawe kadry, ujęcia, dobry podkład muzyczny do tego, to może czuć niedosyt :) osobiście pod tym drugim względem zdecydowanie góruje Operacja Tuning, moim przynajmniej zdaniem.
Aczkolwiek popieram wizję programu i jak znajdę chwilę czasu akurat to na pewno będę oglądał :)

Amortyzatory
Powrót