Czym wyciąć kółko w plexi

• Autor wątku Autor wątku odison
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

odison

Guest
Witam was
Mam pytanie chciałbym wyciąć kółko w plexi ale nie wiem czym... a po co mi takie kółeczko chce je włożyć w miejsce tej siatki co jest napisane BOSE

Załączniki

• 2760188141.jpeg
    2760188141.jpeg
    71.3 KB · Wyświetleń: 293
To już lepiej weź włókno szklane zaklej dziure po siatce z napisem Bose, wyglądź calość cienką warstwą szpachli i pomaluj na czarny mat albo połysk.. wyjdzie lepszy efekt (moim zdaniem) niż wkładanie kółka z plexi..

no widzisz tu masz racje ale nie o taki efekt mi chodzilo kiedys w alfie mialem tak zrobione ze bylo te kolko z plexi wlozone w te miejsce, na tym kolku bylo wygrawerowany napis alfa romeo i byl podswietlony i taki efekt chcem uzyskac

aaa no to zmienia postać rzeczy :P

To proponuje Ci zrobić dokładny pomiar suwmiarką jakie to kółko ma mieć wymiary i napisz na allegro do kogoś kto robi w plexi.. sporo tego tam jest.. podaj wymiary to Ci wytną i wyślą w kopercie..

ok dzieki tez tak wlasnie myslalem jak znalazlem kilka ogloszen na allegro wielkie dzieki

Idź do jakiegoś stolarza lub jak masz wyrzynarkę i piłkę do metalu sam sobie wytniesz, papierem ściernym ostre krawędzie wyczyścisz.

sprawa zalatwiona pan z allegro mi to wytnie i bedzie ok puzniej wkleje zdjecia jak to bedzie wygladalo

a co chcesz zrobić z tymi siatkami z napisem bose? może chcesz sprzedać?

Za tymi maskownicami jest najprawdopodobniej wylany plastik (chyba, że masz nowsze auto to zaślepka jest odkręcana). Ja wycinałem te "dekielki" z tyłu żeby włożyć tweetery. Użyłem do tego wiertarki z nakładkami służącymi do wyżynania drewna, np. wycinania miejsca pod halogeny dachowe. Nakładki są różnych wielkości:)

Za tymi maskownicami jest najprawdopodobniej wylany plastik (chyba, że masz nowsze auto to zaślepka jest odkręcana). Ja wycinałem te "dekielki" z tyłu żeby włożyć tweetery. Użyłem do tego wiertarki z nakładkami służącymi do wyżynania drewna, np. wycinania miejsca pod halogeny dachowe. Nakładki są różnych wielkości:)

dzieki za odpowiedz ale wiem o tym juz dawno to zostalo wyciete pozdrawaim

Może na przyszłość się przyda ;) Nie tylko do wycinania takich elementów, ale podobnych także

Właśnie abidibi podał najlepszy sposób otwornice przez niektórych zwana szklanką. Wybór rozmiarów olbrzymi.

Miło, że się na coś przydałem :D dodatkowym ich plusem jest to, że posiadają także wiertło, dzięki czemu można idealnie wymierzyć gdzie chce się wiercić dziurę

Amortyzatory
Powrót