Nigdy nie miałem falkena. Nie podoba mi się nazwa cena i wzór bieżnika :-P
Nigdy nie miałem falkena. Nie podoba mi się nazwa cena i wzór bieżnika :-P
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Krótka piłka Panowie: Dunlop SP SPORT MAXX RT 235/45 R18 czy Hankook VENTUS V12 EVO2 K120 235/45 R18
Wg tego testu :
http://www.tyrereviews.co.uk/Article...-Tyre-Test.htm
zdecydowanie Hankook, o ile ten dunlop GT to coś zbliżonego do dunlopa RT (nie znam różnic)
(oczywiśwcie to "zdecydowanie" to niuanse wśród i tak świetnych pozoistałych opon z tego testuale chyba jednocześnie tańszy będzie)
Akurat mam obie te opony w rozmiarze 215/45 R17 i do normalnego poruszania się Hankook, lepiej jeździ na suchym, ścieralność też jest wolniejsza niż w Dunlopie- w normalnej jeździe
Przy upalaniu na sucho Hankook, łoi Dunlopa po twarzy , ale w opcji deszczowej jest odwrotnie bo w Dunlopie bieżnik jest dość miękki jak na oponę letnią, no i to jest powodem jego znikania w proporcjach 1mm na 45 kilometrów
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 08-04-2016 o 21:30
Wiec Hankook , tanszy , rownie dobry i trwalszy , w dodatku tylko glupcy zapi*przaja na mokrym a mysle ze te opony dzielnie zniosa granice rozsadku jazdy w deszcz. opony zamowione. Dzieki
W normalnej jeździe to Hankook jest lepszy pod każdym względem, a szczególnie jak do tego weźmiemy cenę pod uwagę. Dunlopy są fajne cichsze od Hankooków, ale wątpię czy 40 tysięcy przejadą, w przypadku Hankooków to pewne, na moje oko 40-50 jest bardzo realne.
Zrobiłem na nich około 25 tysięcy i mam 5 mm bieżnika, a ja wolno nie jeżdżę.
W przypadku Dunlopów zrobiłem z 12 tysięcy- maks 15 i mam 5,5 mm- ale dwa razy były na torze w tym czasie
Głupiec czy nie, ale nie masz wpływu na innych. Przy hamowaniu awaryjnym z powodu wyczynów innych uczestników jaki masz wpływ na sytuacje? Jedynie prewencyjny - czyli jakie opony kupiłem - dobre czy kiepskie?
Wogole to dziwne - fury po kilkadziesiąt tysięcy a szkoda dołożyć paru setek na przebiegu z reguły kilku lat.... Ile dopłaty wyjdzie - 100pln rocznie?
Więcej gubimy albo przepijamy![]()
Akurat w tym wyborze nie było opcji słabej, obie są dobre, Hankook do tego stopnia mi się spodobał że już do mnie idą K117 do Niemca na kute felgi
a ja mam pytanie co do rozmiaru opon, teraz mam 225/45/17 kapcie idą do zmiany bo pomału jest ich koniec, pytanie pozostać przy tym rozmiarze czy zakładać 215/45/17, felgi toora t670. zawieszenie obniżone -50mm
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Na 215 bedzie auto kapeczke niżej
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka