• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wybór opon letnich. Prosze o opinie:)

A napisz jeszcze z jakim DOT-em dostałeś te opony, bo akurat ten sklep z którego zamawiałeś nie jest w stanie podać DOT-u przed
złożeniem zamówienia (podobno gwarantują tylko że nie będą starsze niż 18 mies.)

Opony dzisiaj doszły. Data produkcji mojego rozmiaru to 21y tydzień 2012.
Pzd

Dzieki za info, wczoraj właśnie dzwoniłem i gwarantują DOT z 2012

Ja zawsze chwaliłem Yokohamę i psy wieszam na TOYO, poza T1Sport
a ja tam yoko pochwalę
i toyo miałem do czynienia z dwoma modelami - oba super
t1r
proxes 4
na tym drugim modelu po wypadku pan z ubezpieczalni mierzył bieżnik każdej - byłem w szoku
po prawie sezonie wyniki :
7,70 - 7,78mm bieżnika
mokro - było ok
sucho - było ok
hałas - nie było

GY F1 - przy nich to tragedia była ( przesiadłem się wtedy właśnie z GY F1 na toyo )

Ja miałem T1R w ibizie i fajne były
Pozostałem przy marce jak kupiłem Alfę ale mam tym razem C1S.
Całkiem fajnie się sprawują.

3CI Rok używam Toyo Proxes T1R i to nie wątpliwie świetne opony.

Wysyłane z mojego umysłu za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Jesteś pewien, że nie piszczy? :) Moje dziwnym trafem piszczały zanim przód tracił przyczepność i zaczynał się VDC wtrącać ;)

Waham się między:
1. Continental PremiumContact 2, a
2. Bridgestone Potenza

Rozmiar 16 205/50 - do 156, zaznaczam iż miałem już kiedyś potenzy i to była rewelacja, opony zjechane prawie do zera, a jezdziły lepiej niż nowe tanie nówki. Conti mam teraz, lecz model ecocontact 2 i równiez nie powiem złego słowa bo opona jak na eco pozwala na wiele, można wyczuc moment uślizgu (na rondzie to przy prędkosci 60km/h dopiero piszczały:))

Ktoś myka na ww modelach, aktualnie produkowanych?

Taka uwaga co do tych opon - sprawdź sobie gdzieś gdzie jest szeroko/można wylecieć bo ta opona NIE PISZCZY, tylko traci przyczepność, dość nagle..
dokładnie sie z Toba zgodze:) a przed tym jak nagle traci przyczepnosc nie daje zadnego znaku ze zaraz mozna nieźle wydzwonić.

a teraz moje pytanie. mam w hurtowni po swietnej cnie pirelli p zero jest tylko jedna wada;/ opony sa fabrycznie nowe ale produkcja jest dot 08 oplaca sie ryzykowac?? bral bym 4 i wychodzi 450 zl mniej.

Ostatnia edycja:
teoretycznie za oponę nową uznaje się oponę składowaną odpowiednio przez okres do 36mscy ( przeważnie do 24 )
Polska Norma PN-C94300-7 - trzy lata od daty produkcji - opona traktowana jako nowa
450zł mniej a przy jakiej kwocie ?
bo niby kwota spora ale jak by nie było to już ponad 4 lata opona ma - warunki składowania jakie były ktoś wie ?
jeżeli warunki gwarancji są takie same jak na opony z dot 12 to można w sumie pomysleć - chyba że sprzedawca zaznacza że opona podlega innym warunkom gwarancji i stąd jej cena - wtedy trzeba pomysleć dwa razy ;-)

Ostatnia edycja:
Jestem podczas poszukiwań opon do mojego nowego nabytku, więc czekam na propozycje, widzę, że większośc kupuje opony przez internet.

Uni ani ziębi ani parzy.
Możesz brać.
Większość kupuje przez neta, bo się ojciec po prostu opłaca.

Co do ContiPrmiumContact2 to miałem je w pasku i przez jakieś dwa miesiące jeździłem na nich AR i uważam że są rewelacyjne. Świetnie sprawują się na mokrym, droga hamowania jest wyraźnie krótsza niż na vredsteinach sportrackach. Mają tylko jedną wadę, cenę... Ponieważ kupiłem felgi 17" zamierzam kupić je w rozmiarze na 17".

BTW> 205/55/16 mam na zbyciu...

Amortyzatory
Powrót