Auto ma 154 tyś przejechane ( Tyle ma na budziku) nie wiem co było robione a co nie... Po czym poznac panewki do wymiany?
Auto ma 154 tyś przejechane ( Tyle ma na budziku) nie wiem co było robione a co nie... Po czym poznac panewki do wymiany?
Poszukaj tematów w stylu "co tak puka w silniku". Jak usłysz walenie to jest już po zabawie. Nigdy nie znasz dnia ani godziny kiedy to się stanie. Moja miała licznikowo mniej niż 190k. W "normalnych" samochodach panewek się raczej nie wymienia (przynajmniej nie słyszałem o tym) ale to jest alfofiat... Moim zdaniem 300zł to nie są jakieś olbrzymie pieniądze za Twoje dobre samopoczucie.
Przestań omron8 bic pianę, bo w każdym poście się udzialasz, a jak sam słusznie zauważyłeś, specjalistą nie jesteś, ale usilnie próbujesz za niego uchodzic.
Za 300 to sprzęgła nikt ci nie wymieni, a co mowa o rozbieraniu silnika. A gdzie koszty części, uszczelek i płynów ustrojowych.
Pewnie jeszcze opony ma wymienic, bo mogą się przebic, szyby bo mogą się zbic, pompę paliwa bo może się zatrzec, itd..
Ostatnio edytowane przez Wujek ; 18-12-2012 o 22:25
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
To moze zrobie w weekend pełny opis samochodu + fotki i osądzicie wspólnie bo mam rozkmine terazPozdrawiam Kriss
Jakie rozbieranie silnika?! Co ty piszesz? Jakie sprzęgło?Za 300 to sprzęgła nikt ci nie wymieni, a co mowa o rozbieraniu silnika. A gdzie koszty części, uszczelek i płynów ustrojowych
Piszę tylko co ja bym zrobił. Po tym jak mi się panewka przekręciła poczytałem tu i ówdzie, pogadałem z kilkoma osobami i teraz jestem pewien, że panewki bym wymienił. Nie widzę w tym niczego skomplikowanego. Potrzebna jest grzechotka i silikon żeby miskę przykleić. A z płynów ustrojowych to olej. Panewki wymieniasz przy zmianie oleju i nie ma problemu...
- - - Updated - - -
Pierwszy lepszy temat z tego forum http://www.forum.alfaholicy.org/166/40503-aby_przedluzyc_zycie_2_0_v6_tb_wymiana_panewek.htm l
- - - Updated - - -
Oczywiście mówię o panewkach korbowodowych bo z głównymi raczej nie ma problemów.
przednią niebieską szybe robią na zamowienie ale trzeba słono zaplacic... ja niestety tez miałem zieloną i o dziwo oryginalną alfy.
ts jak sie zmienia olej to posłuzy (miałem dwa i nie bylo problemow) najlepiej mu jakis kisiel zalać 15w50 albo cos w ten desen one lubią w błotku sie kręcic bo są luzno spasowane...
Powiem Ci że do numeru z przekręconą panewką też bym nie pomyślał o takiej operacji. Teraz raczej do głowy by mi nie przyszło żeby kupić TS-a 16Vw żadnym nie wymieniałem panewek,nawet mi to do głowy nie przyszło
Mi to mają robić z ubezpieczenia. Zobaczymy co wykombinująprzednią niebieską szybe robią na zamowienie ale trzeba słono zaplacic...![]()
żebyś nie zobaczył pieknej zielonej na przodzie![]()
jejku już tak nie straszcie tymi panewkami w TS 16V, wiadomo było wiele opisywanych awarii na forum, ale bez przesady. Ja swojego bardzo ostro eksploatowałem przez 4 lata. Rok temu został sprzedany i mam kontakt z obecnym właścicielem który też jest bardzo zadowolony z tego silnika. Oprócz tego w rodzinie były 3 inne TS'y 16V i w żadnym nie było problemu panewek!
Pozdrawiam i przyjemności z jazdy życzę...
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin