• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Koszt remontu.

• Autor wątku Autor wątku manihusar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
znaczy mamy zgadywać co jest uszkodzone pod maską itp ???

dobre :) skoro ktoś chce za to to 3tyś euro i sam nie "klepie" żeby zarobić na naiwnym....to znaczy, że to trup. I jedynie dawca części.

chodzi Mi tylko o karoserię . I jeszcze mam takie pytanko czy ktoś zna sposób na zlikwidowanie uszkodzenia po wywaleniu poduszki u pasażera na desce ?.

Ostatnia edycja:
Licz 15 wzwyż oczywiście tyś. zł.

a jesli chodzi o deskę rozdzelcza czy zna ktos kogos kto umiał by to naprawić(zalać) albo wymienic ? codzi o poduszkę pasażera .
alfa.jpg

Licz 15 wzwyż oczywiście tyś. zł.

Dokładnie, jeżeli ma być DOBRZE zrobione to spokojnie 15 tys zl. Jeżeli wystrzeliła poduszka pasażera to tylko wymiana konsoli. Z tego co wiem trzeba też wymienić sterownik poduszek (nie pamiętam jak dokładnie to się nazywa).

Widziałem 2 sztuki podobnie stłuczonych aut, których nie udało się uruchomić bez wymiany bloku silnika. W trzecim podobnie lekko stłuczonym aucie po roku padła skrzynia biegów. Trzeba być czujnym.

Widziałem 2 sztuki podobnie stłuczonych aut, których nie udało się uruchomić bez wymiany bloku silnika. W trzecim podobnie lekko stłuczonym aucie po roku padła skrzynia biegów. Trzeba być czujnym.

Chyba nie sądzisz, że 159 za 3 tyś euro (do tego powypadkowa) będzie wymagała jedynie "poprawek" blacharsko-lakierniczych albo tylko wymiany łożyska w piaście koła, czy też uszczelki pod głowicą? :)

Kupując tak uszkodzone auto i zakładając, że nie posłuży za dawcę części, trzeba liczyć się ze sporą awaryjnością.

a jak mam to rozumiec??Ktos pyta o koszty naprawy o tak sobie,a my po zdjeciach mamy mu wycenic.Szkoda ze rzeczoznawcy tak nie dzialaja bo zaoszczedzili by duzo czasu

Amortyzatory
Powrót