podczas programowania nowego kluczyka inne klucze ulegaja wykasowaniu.
Pamietajmy że to wszytko sie dzieje na linii: ECU <---> puszka immobilizera.
- nowe klucze info idzie ECU --> puszka.
- nowy ECU info idzie ECU <-- puszka immobilizera.
podczas programowania nowego kluczyka inne klucze ulegaja wykasowaniu.
Pamietajmy że to wszytko sie dzieje na linii: ECU <---> puszka immobilizera.
- nowe klucze info idzie ECU --> puszka.
- nowy ECU info idzie ECU <-- puszka immobilizera.
Dzisiaj sie stało.... wreszcie jest![]()
PRZECZYTAŁ, OBADAŁ I ZBADAŁ NOI ZATWIERDZIŁ MAjESTIC
Odgrzewam kotleta. Zapodzialem gdzies jedyny kluczyk.jakie procedury i jaki koszt? Karte kodowa prawdopodobnie gdzies mam.Kupuje stacyjke z kluczykiem i ide do ASO programowac czy oni sami dorabiaja kluczyk pod stacyjke,bo szczerze to wolalbym stacyjki nie zmieniac tylko dorobic klucz.jak to wyglada teraz,bo temat poruszany w 2008r. ALFA 156 1,9 1999R. kluczyk nie scyzoryk
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Są firmy zajmujące się dorabianiem kluczyków bez starego wzorca na podstawie stacyjki. poszukaj u siebie w mieście. Immo też zakodują bezpośrednio z BC. Usługa sporo droższa od standardowego dorabiania ale nadal taniej niż w ASO gdzie za kluczyk potrafią sobie wołać 1K zł.
W Aso podobno 500-600zl. Czyli stacyjke musialbym zdemontowac i do nich dostarczyc? Cos jeszcze oproc stacyjki?
Jest taka mozliwosc,ze kupuje stacyjke razem z kluczem(kosztują grosze na allegro) i pozniej wzywam fachowca zeby zakodowal mi to wszystko zeby auto odpalalo czy jeszce jakies puszki immo trzeba wymieniać,zmieniac. Spec od kluczykow powiedzial,ze za 500pln podjezdza,dorabia mi dwa kluczyki do stacyjki...ale tak sobie mysle,ze gdybym sam zmienil tą stacyjke z kluczykiem nie wyszlo by taniej,bo wtedy zostalo by mu tylko zakodowanie kluczyka lub cos w tym stylu...dobrze rozumuje?
o ile nie masz CODE do kodowania kluczyka to raczej taniej ci tego nie zrobi, tak czy tak będzie musiał wykonać te same czynności co teraz, ja płaciłem 600 za dorobienie 2 kluczy 1 z centralnym 2gi bez, zakodowanie i pozyskanie CODE
Karte kodową posiadam a kluczyk mialbym swoj z kupiona stacyjką