alfa 156 2.0TS Selespeed bardzo duze spalanie

Auto
alfa romeo 156 2.0TS selespeed
witam wszystkich
moim problemem jest spalanie w okolicach 20l na 100km
wymieniłem przepływke magneti mareli , sonde lambde bosch , świece ngk , przewody zapłonowe ngk , fajki cewek bosha , i dalej pali za dwie.
Na diagnostyce byłem w aso i powiedzieli ze nie ma błedów ale jest zabogata miesanka

witam wszystkich
moim problemem jest spalanie w okolicach 20l na 100km
wymieniłem przepływke magneti mareli , sonde lambde bosch , świece ngk , przewody zapłonowe ngk , fajki cewek bosha , i dalej pali za dwie.
Na diagnostyce byłem w aso i powiedzieli ze nie ma błedów ale jest zabogata miesanka
Na skład mieszanki ma wpływ sonda,przepływomierz oraz czujnik temperatury.Jeśli te trzy elementy są sprawne podejrzewał bym nie trzymający wtryskiwacz.Tak się z Twoim autem stało nagle?Jakieś inne(poza spalaniem) oraz wcześniejsze objawy?

z tym spalaniem walcze juz od ponad roku i stalo sie to nagle , wiekszosc czasu alfa stoi bo szkoda mi juz kasy na lanie jej ciagl paliwa
czujnik temperatury?gdzie?wtryskiwaczy jeszcze nie sprawdzalem
a z kompem moglo cos sie stac?

A podlaczyles w ogóle pod komputer poza aso ? Pogadaj z forumowiczem z okolic i może coś wymyślicie. Takie wymieniane wszystkiego nie ma sensu.

Wysyłane z mojego Sony Xperia Neo V za pomocą Tapatalk 2

poza aso tez byl podłaczany z kilka razy i kazdy szukal bledow ktorych nie bylo
blad mam tylko jeden ktorego nie mozna skasowac i to sa poduszki

poza aso tez byl podłaczany z kilka razy i kazdy szukal bledow ktorych nie bylo
blad mam tylko jeden ktorego nie mozna skasowac i to sa poduszki
Poduszki to pewnie ta g... mata w fotelu pasażera.Co do spalania to jeśli wszystko jest ok jak piszesz to sprawdził bym jednak wtryskiwacze i ewentualnie ciśnienie paliwa na listwie.

przeplywka ma 2 miesiace i tak o sie nie mogla zepsuc
jak sprawdzic wtryskiwacze i cisnienie paliwa na listwie?
blad poduszek jest spowodowany posypaniem sie softa sterownika ktory wyswietla date programowania w 2058r. ale to jest akurat nie istotne
martwi mnie jednak spalanie

- - - Updated - - -

z brakiem bledow odnosnie przeplywki jest prawda bo jak wczesniej mi padla to zadnego bledu nie bylo ale teraz jest nowa i kilka innych czesci i w tym jest problem bo gdy mechanicy widza i slysza co bylo wymienione to rozkladaja rece

Amortyzatory
Powrót