Postanowilem dzisiaj sprawdzic sile hamowania na stacji diagnostycznej.
Wyniki są takie, jak na zalaczonym zdjeciu. Czy komus te cyferki mowia wiecej niz mi? Czy wynik jest dobry jak na AR 145? Hamulce slabe/srednie/dobre?
Pomóżcie specjalisci.
Postanowilem dzisiaj sprawdzic sile hamowania na stacji diagnostycznej.
Wyniki są takie, jak na zalaczonym zdjeciu. Czy komus te cyferki mowia wiecej niz mi? Czy wynik jest dobry jak na AR 145? Hamulce slabe/srednie/dobre?
Pomóżcie specjalisci.
wyglada na to ,że masz linkę na lewym kole zatartą
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
tak, tak, co do recznego to juz zauwazylem. a jak oceniasz przod??Napisał piotriix
A niełatwiej było poprosić diagnostę o opinie?Napisał showtime
Wg mnie przód jest taki sobie, ale nie należy tego kraktować jak wyrocznie
Pzdr.
Moim zdaniem to takie sobie wyniki. Choć obie strony hamują u Ciebie dość równo.
Moge je porównać do wyników mojej 145.
U mnie przód wyszedł we wrześniu powyżej 2.0 i ja już zacząłem kombinować jak to poprawić, bo gdy kupiłem samochód to miałem 2.4 na przodzie. I tą różnice niestety czuje.
Tył u mnie wyszedł bardzo podobnie, ale właśnie w tym tygodniu będę wymieniał tylne szczęki, bo już się o to proszą, a do tego mam je nierówno zużyte..
Dodam tylko, że specjalistą nie jestem tylko zwykłym userem 145.
Opisz jeśli możesz jak zachowuje się Twój pedał hamulca. Czy jest twardy, czy raczej miękki itp. itd.
Uwazam ze pedal jest taki jak powinien byc.
Nie jest bardzo twardy, ale hamuje tak, jak mu nacisne - delikatne nacisniecie - delikatny hamulec, mocno - stoi. Ja wymienialem na tyle szczeki i cylinderki i odpowietrzalismy uklad...
Wiele czynników wplywa na siłę hamowania ,grubość tarcz,stan pompy hamulcowej ,drożność przewodów hamulcowych ,rodzaj klocków,jakość płynu itd.faktycznie ten przód jest trochę słaby.Może tarcze już cieniutkie?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Odpowietrzalismy przod i tyl - dzisiaj na przegladzie w ASO wykazalo przod ponad 3 kNżyleta... ale w srode czyszczenie ukladu hamulcowego i zalanie nowym plynem. Jak juz wspominalem w innym topicu plyn TEXTAR...