Łączniki stabilizatora - jakie?

Morbob

Nowy
Auto
GT 3.2 V6 2004
Szukałem na forum informacji i tematów z tym związanych i nie znalazłem. Jeśli są to przepraszam :)

Zastanawiam się nad TRW, DELPHI i FebiBilstein. Są w podobnych cenach. Macie jakieś opinie które najwytrzymalsze?

Do tego znalazłem 2 rodzaje TRW. Takie http://allegro.pl/trw-lacznik-stabilizatora-alfa-147-156-gt-oe-hit-i3369132480.html i takie http://allegro.pl/trw-lacznik-stabilizatora-alfa-romeo-147-156-gt-pr-i3366521395.html.
Czym to się różni oprócz wyglądu? :)

na obydwu aukcjach są takie same JTS104 również polecam TRW

Ja polecam JGR- polskie dobre łączniki. Mam je założone w mojej 166 która jest niemała i nielekką krową i naperawde dają radę a ich cena śmieszy!. TRW w 166 mają mizerną trwałość na poziomie 10 tyś km- poszedł u mnie prawy po takim przebiegu- miseczka sie wytłukła i zaczeło rumotać.\
Nie twierdzę, że łączniki TRW sa słabe to napewno wysoka klasa. Sam z zasady wolę dopłacić i kupic coś lepszego, jednak na łącznikach TRW się "przejechałem" . Firmie delphi podziękował bym na dzień dobry bo miałem kiedyś ich wahacze górne w 166 i za długo nie pożyły wiec , osobiście twierdze że ta firma ssie pauke.:beer:
NA polskie "drogi" kupiłem z metalową miseczką i autko świetnie sie prowadzi , wcale nie gorzej niz na TRW a różnica w cenie spora. Narazie przelatały co prawda tylko ok 4 tyś km, ale nic złego nie zauważyłem póki co.
Zaraz pewnie sie posypią komentarze "miłośników" trw i hejterów produktów made in Poland, że pier..ole głupoty i że trw to rarytas a jgr to szit. Nie zamierzam dyskutować. Opinie o JGR na forach INNYCH marek w 99% sa pozytywne.

Ostatnia edycja:
Też mam polskie JGR :) Kupiłem w rezultacie niemal samych pozytywnych komentarzy. Mają metalową miskę a nie plastik. Cena - tak niska że smieszna :)

Brat też ma w Accordzie JGR i sobie chwali. Do tej pory nic się z nimi nie dzieje więc raczej są godne polecenia;)

TRW ostatnio słyszałem, że znacznie obniżyła jakość w porównaniu z tym co było kiedyś. Warto przed zakupem poczytać o doświadczeniach innych z konkretną częścią tej marki. TRW mocno wtopili np. z górnymi przednimi wahaczami do 159......masakra wytrzymują kilka tysięcy :mad:. Ostatnio zakupiłem łącznik stabilizatora tylny lewy. Zobaczymy jak długo wytrzyma.

Łączniki nie są takie drogie więc kupiłem TRW, ale teraz mam dylemat z drążkami kierowniczymi. Jak rozumiem nie ma alternatywy dla TRW itp w tym przypadku? Nie znalazłem zamienników polskich firm jak np. JGR tylko śmieci takie jak FAST.

Czy może jednak są jakieś?

A jeśli nie ma to TRW czy Vema, bo różnica w cenie prawie żadna, a jeśli TRW rzeczywiście są coraz gorsze...

Trzeba było łaczniki Jgr kupic a zaoszczędzoną kase do TRW drążków dołożyc:)

tak jak większość - kupiłem do dwóch aut JGR i jak mi przyjdzie kupic następne to też JGR
Zakupiłem je ze względu na cene i metalową miseczke (jak widziałem zdjęcia różnych łaczników z plasikowa miseczka to już od razu wydawały mi się lipne a jeszcze do tego 2 lub 3 razy droższe )

Z ciekawości ten JGR? Widzę że przednie łączniki jak każde inne.. a czy oni tylne mają też z plastiku czy metalowe? bo zdjęcie na ich aukcji mylące jest.. do 147 mowa

Mi TRW zaczęły padać po 3 miesiącach... Przed TRW były JGR (wymienione profilaktycznie przy okazji remontu przedniego zawieszenia) teraz znowu są i w przyszłości, jeżeli się rozlecą też kupię JGR. W tym przypadku JGR rozkłada na łopatki TRW.

Amortyzatory
Powrót