Ta wersja ktora wycenialem to nie Super tylko Speciale. Ma troche wiecej dodatkow niz Super i ten pakiet wnetrza Veloce w standardzie czyli inne fotele, pelna skora i elektrycznie regulowane. W salonie powiedzieli mi ze te fotele sa rowniez podgrzewane ale w konfiguratorze internetowym nie jest to napisane.
AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!
Podjechałem dzisiaj do Żor oglądnąć Veloce bo mieli na stanie. Ogłoszenie wisi, ale na miejscu okazało się że wczoraj ją już wydali klientowi. Stały 3 Giulie, 2 testówki i jedna w salonie. Na jazdę benzyną nawet nie dali wyjechać bo trochę ślisko a oni jeszcze nie założyli zimowych opon (ciekawe kiedy zamierzają skoro już końcówka stycznia). Tylko odpaliłem benzynę na chwilę na parkingu. Silnik jest cichuteńki (trochę za bardzo, chciałbym żeby miał jakiś charakter). Na luzie, przy dodawaniu gazu jakoś powoli wchodził na obroty -trochę mnie to zdziwiło. Wybiorę się innym razem na jazdę testową benzyną.
Na marzec mają mieć ponoć znowu Veloce i ma być też Stelvio, przynajmniej wg miłej Pani która gdzieś tam zadzwoniła i zapytała.
Felgi 18" Luxury na żywo bardzo dobrze się prezentują - obok stałą druga Giulia z turbinami 18" i te drugie optycznie sprawiały wrażenie mniejszych. Wzór turbin wygląda też całkiem dobrze - dużo lepiej niż w katalogach czy konfiguratorze.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 21-01-2017 o 15:53
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Czerwona 10/10.
Końcówki wydechu w Veloce-super!
Te zdjecia pokazuja jak masakrycznie ten samochod jest skrecony. Zrobilem konfiguracje Veloce na 230 tys. ale jesli nie dadza w koncu koloru "Misano Blue" i felg jak z targow w Paryzu, to wiecej nie mam zamiaru marnowac na Alfe czasu. Ktos cos wie kiedy ten kolor sie w koncu pojawi? Nota bene, ta cena jest kompletnie nieadektwatna do wartosci Veloce i uwazam za zawyzona o conajmniej 10-12%.
Zamówiłem veloce w misano blue i z felgami jak na tej z Paryża. Poza tym luksusowym wnętrzem z drewnem, szklanym dachem i chromowanymi listwami wziąłem wszystkie opcje i pakiety. Dostałem rabat 5% i cena mi wyszła 503 tys koron szwedzkich, czyli 231tys złotych. Polski konfigurator wylicza 246 tys złotych za takie auto. Sprzedawca twierdzi, że do połowy maja się ogarną z tym kolorem i z felgami. Innych nie chcęRyzyko, że ktoś inny wybierze ten sam zestaw jest małe. To była pierwsza Veloce zamówiona u tego dilera.