[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Saroo przecież ta 510- konna to wersja Quadrifoglio. O 300 koniach nie padło dzisiaj chyba nic.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Ale chyba nikt nie potwierdził że pod maską Giulii QV jest V6 510 koni. A w ofercie ma być też coś z mocą ponad 300 koni

Cytat z netcarshow:
State-of-the-art, innovative engines are another characterising element of a genuine Alfa Romeo. For this reason, a unique engine in terms of technology and performance, destined to become the new benchmark of the brand, has been created for the Quadrifoglio version.

The six-cylinder turbo petrol tuned by engineers with Ferrari background delivers 510 HP and exhilarating performance: for instance, it accelerates from 0 to 100 km/h in only 3.9 seconds. Incidentally, despite the sensational power and torque output, the new engine is surprisingly fuel efficient and implements an electronically controlled cylinder deactivation system. Obviously, as all next-generation petrol and diesel engines, this six-cylinder is made entirely of aluminium to reduce weight particularly on the front axle of the car and make that genuinely Alfa Romeo sound.

Nooo...teraz tylko gleba, zielone felgi, zagazować, i bedzie! :).

- - - Updated - - -

Cytat z netcarshow:
State-of-the-art, innovative engines are another characterising element of a genuine Alfa Romeo. For this reason, a unique engine in terms of technology and performance, destined to become the new benchmark of the brand, has been created for the Quadrifoglio version.

The six-cylinder turbo petrol tuned by engineers with Ferrari background delivers 510 HP and exhilarating performance: for instance, it accelerates from 0 to 100 km/h in only 3.9 seconds. Incidentally, despite the sensational power and torque output, the new engine is surprisingly fuel efficient and implements an electronically controlled cylinder deactivation system. Obviously, as all next-generation petrol and diesel engines, this six-cylinder is made entirely of aluminium to reduce weight particularly on the front axle of the car and make that genuinely Alfa Romeo sound.

Czyli to spekulacje dziennikarskie. Choć może rzeczywiście tak jest. Do tej pory krążyły płotki że najmocniejsze wersje Giulii będą miały napęd AWD i siedmio, czy nawet ośmio stopniowy automat ZF.

[...] i jeszcze jak z profilu światła są OK to patrząc z przodu odnoszę wrażenie , ze zostały kupione na sztukę od hurtownika w Korei lub Chinach bo były tanie. Sarkastycznie ale te światła poprostu do tego auta nie pasują, robią złe wrażenie jak by świeciły zewsząd do nikąd. Są bez charakteru i zwyczajnie zabiera dobre wrażenie odniesione po oglądnięciu tyłu i linii bocznej. [...]

O ile samochód mi się bardzo podoba to muszę przyznać, że trochę racji masz. Brakuje mu czegoś w linii, przetłoczeniach, czegoś co 155, 156, 159, 166 miały, co powoduje, że patrząc na te (powszechne dziś) auta widzimy kunszt designera. Nawet rdzewiejące 156 na kołach z kołpakami ma to coś.

Giulia na żywo wygląda świetnie, robi wow, ale... brakuje smaczków stylistycznych. Przednie lampy ładne, ale mogły być ładniejsze. Niestety. Ja nerki sprzedawać dziś nie będę. 159 dostało prolongatę na 2-3 lata, ale i tak jak Giulia trochę stanieje to kupuję.

BTW skąd masz taki ładny przód w podpisie? Co to za projekt?

Giulia na żywo wygląda świetnie, robi wow, ale... brakuje smaczków stylistycznych. Przednie lampy ładne, ale mogły być ładniejsze. Niestety.

Swoją drogą przypomniały mi się słowa śp. Kaniewskiego. Koncerny wypuszczając auto na rynek już myślą o jego liftingu. Tutaj będzie co poprawiać. W 159 nie było czego poprawiać i model trzeba było względnie szybko wycofać z produkcji.

O ile samochód mi się bardzo podoba to muszę przyznać, że trochę racji masz. Brakuje mu czegoś w linii, przetłoczeniach, czegoś co 155, 156, 159, 166 miały, co powoduje, że patrząc na te (powszechne dziś) auta widzimy kunszt designera. Nawet rdzewiejące 156 na kołach z kołpakami ma to coś.

Giulia na żywo wygląda świetnie, robi wow, ale... brakuje smaczków stylistycznych. Przednie lampy ładne, ale mogły być ładniejsze. Niestety. Ja nerki sprzedawać dziś nie będę. 159 dostało prolongatę na 2-3 lata, ale i tak jak Giulia trochę stanieje to kupuję.

BTW skąd masz taki ładny przód w podpisie? Co to za projekt?

Powiem Ci, ze bardzo żałuję to mogł być HIT stylistyki, ale te światła mnie rozjechały. One w niektórych momentach wyglądają jeszacze do przyjęcia patrząc pod pewnym, kątem ale już stojąc koło auta co widać na dobrej jakości filmie wygladają strasznie. Co do 159 to teraz szybko się z nią nie rozstanę zresztą ja sie przywiązuję do samochodów.

ps.
W podpisie mam fotkę z jakiegoś rednera, który gdzieś znalażłem w sieci. Leżało na dysku i sie przydało :)

Kurczę trochę (może nawet bardziej niż trochę) się zawiodłem. Patrząc chłodnym okiem na Gulię mogę powiedzieć, ze wygląda przeciętnie i bez efektu WOW na pierwszy i drugi rzut oka. Trochę ratuje sytuację to co będzie pod karoserią ale nie wiem czy spowoduje to chęć zamiany ze 159. Niestety dla Guli 159 jest rewelacyjna jeśli chodzi o wygląd. Sam fakt, że nie miała liftingu o czymś świadczy. Pomyślcie jak by grała technologia nowej Guli i wygląd 159...

Ale chyba nikt nie potwierdził że pod maską Giulii QV jest V6 510 koni. A w ofercie ma być też coś z mocą ponad 300 koni

W tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=kVrhbj9ds3s w 17 sekundzie jest mowa o 6 cylindrach i 510 KM. Poza tym na prezentacji oficjalnej podano stosunek mocy do wagi, jako 2,9 kg. 2,9x 510 daje auto ważące około 1480 kg... Dużo bym dał, żeby się tym karnąć:)

Kurczę trochę (może nawet bardziej niż trochę) się zawiodłem. Patrząc chłodnym okiem na Gulię mogę powiedzieć, ze wygląda przeciętnie i bez efektu WOW na pierwszy i drugi rzut oka. Trochę ratuje sytuację to co będzie pod karoserią ale nie wiem czy spowoduje to chęć zamiany ze 159. Niestety dla Guli 159 jest rewelacyjna jeśli chodzi o wygląd. Sam fakt, że nie miała liftingu o czymś świadczy. Pomyślcie jak by grała technologia nowej Guli i wygląd 159...

Pięknie to ująłeś :congrats:

Pewnie będzie, a tymczasem... na felgach czarno-białe dekielki. To Belfer przypadkiem nie Twoja robota? :D

Heh. Nie chciałem się chwalić ale sprzedałem im ten patent:) Na kierownicy zresztą też jest piękne logo monochromatyczne:)

Belfer podobno 2.99 kg na 1 PS także kilogramów pewno wyjdzie ciut więcej. [emoji14]

Ładna, brzydka - o tym można pisać godzinami. Ja dla mnie zła nie jest, zwraca na siebie uwagę.

Tak czy owak, jeśli ktoś pisze o uchwytach na kubki i martwi się o pojemność bagażnika, to nie powinien jeździć Alfą, bo w tym samochodzie takie rzeczy się nie liczą.

zestaw czerwone auto, czarne fele i czerwone zaciski, to ciekawy zestaw.
dziwi mnie jednak ZE NIKT NIE WSIADA DO SRODKA.
czy to, co jest w srodku, to na razie... atrapa? :)

Amortyzatory
Powrót