[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A jakie tam mogą być inne jednostki napędowe ? Coś co już mają w ofercie czy jakieś nowości ?

na .....uju chyba
czekamy zatem na wersje bida

Mówisz i masz :)ta pierwsza

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• GTA best.jpg
    GTA best.jpg
    75.9 KB · Wyświetleń: 638
  • cywilna.jpg
    cywilna.jpg
    97.4 KB · Wyświetleń: 651
Sam wyglądasz jak Ford! :P Porównując 156 i Giulie można z całą pewnością stwierdzić, że ta druga to naturalna ewolucja modelu w tym segmencie dla Alfy. I jest jak najbardziej udana :)

giulia na tym zdjeciu przy 156 wyglada jak ford

Zgadza sie, ale to dlatego, ze zdjecie Giulii to z jakias wizka a nie jak 156 prawdziwe foto :)

Nie wiem, moze jestem nieobiektywny/zakochany ale dopiero teraz od poltorej roku posiadania 159, otworzylem oczy i widze w Gullii samochod, ktory godnie moglby mi 159 zastapic. To pewnie dlatego, ze zawsze ciaglo mnie do niemieckich czolgow BMW, a Giulia to fajny wloski czolg, najladniejszy w tej klasie. Ciekawe ile bedziemy czekac na dalsze info i prezentacje(o ile bedzie) wersji bida.

giulia na tym zdjeciu przy 156 wyglada jak ford

To żeś Julię zdegradował! Jak BMW to chociaż brzmi dumnie. A "jak Ford"? ;)

Poza tym nie ma się co oburzać - takie wymagania nowoczesnego rynku. Nie dziwi mnie, że Giulia wygląda jak BMW/Ford/Audi/jakikolwiek sedan w tym segmencie i że na pierwszy rzut oka różnice to grill i znaczki. Nie do końca mi się to podoba, ale też nie oburza nadzwyczajnie. Oczekiwałem bardziej stylistycznego przełomu na miarę 156, a nie czegoś poprawnego do bólu i sztywno trzymającego się kanonów dla swojego segmentu więc trochę taki zachowawczy wygląd boli.

Z drugiej strony nie boli to, że nie będzie mnie na Giulię stać. Bo po prostu jej nie chcę.

Teraz jedyną premierą na jaką czekam jest nowy Fiat Spider bazujący na MX-5. Ciekaw jestem co Włosi zrobią z Mazdy która już jest piękna. Mam nadzieję, że będzie lepiej. I że pod maskę nie trafi 1.4, a chociaż TBi bo wolnossaki o sensownej mocy już chyba do Fiatów nie wrócą.

A ja pokocham jak swoje :)
Miałem tak z Ducati 999. W 2002r. jak zobaczyłem pierwszy raz w holenderskim czasopiśmie to też tak psioczyłem jak Wy a teraz stoi w moim garażu w najbardziej wypasionej wersji i prawie modlę sie do niej co wieczór. Też tak miałem z Mito. Nie spodobała mi się ale jak wsiadłem i się przejechałem to się zakochałem i też jest w garażu. Będzie dobrze, zobaczycie.

29. Alfa Romeo - 729 szt.
Tyle belli wyjechało z polskich salonów w 2014 roku.
Ciekawe jak bardzo zmieni się ta liczba w 2016, kiedy mam nadzieję sprzedaż Julii w "cywilnych" wersjach silnikowych ruszy normalnym rytmem.
Ja się piszę dopiero na 2017:)))

Więc zrobię takie małe, subiektywne mini-porównanie. Tak więc....

Czy Alfa Romeo Giulia jest ładniejsza od:
Audi A4 - TAK, bo Audi to przecież nuda i disco polo ...niewarte uwagi :P
BMW serii 3 - TAK, gdyż choć BMW to "porządne auto", to nie budzi większych emocji
Citroen C5 - TAK, gdyż francuz z przodu wygląda jak otoczak, a z tyłu, jakby miał niestrawność
Ford Mondeo - TAK, gdyż Ford to Ford... po prostu sedan i tyle, żadna z niego bella
Honda Accord - TAK, ponieważ to już wiekowe auto dość i się opatrzyło
Jaguar XE - TAK, bo choć Jaguar jest też ładny i też ma duszę, to trąci nieco snobizmem
KIA Optima - TAK, ponieważ ej... to tylko KIA!
Lexus IS - TAK, bo nowe Lexusy wyglądają, jakby przejadły się w McDonaldzie... i ta wieeelka paszcza...
Mazda 6 - TAK, bo choć jest ładna, to jej też brakuje "tego czegoś"
Mercedes C-klasa - TAK, gdyż Merc jest zbyt sztywny i jakby na wyrost agresywny (wersja AMG)
Opel Insignia - TAK, bo to tylko Opel... "Das auto"... gdzie to się ma do "La meccanica delle emozioni"? :D
Renault Laguna - TAK, bo jest równie nudna, co Opel, a w dodatku francuska :P
Skoda Superb - TAK, bo serio EJ! Nie ma co porównywać!
VW Passat - TAK, bo VW to brzydkie auto bardzo jest
Volvo S60 - TAK, bo brak mu polotu

Jaki z tego wniosek? Alfa Romeo Giulia jest najładniejsza w klasie wśród liczących się konkurentów! :D Nikt jej pod tym względem nie podskoczy ;)

sorry ale ja mam tylko SW i w dodatku z dieslem,a pozatym nigdy nie krecilo mnie cos takiego jak tor bo do tego potrzeba jeszcze jakis umiejetnosci wiec Radku wybacz. Pozatym powiem Ci tyle, ze kazdy wydaje SWOJE pieniadze tak jak chce i robi ze swoim autem to co chce

Oczywiście, każdy może wydawać swoje pieniądze, jak chce. Ale w takim kontekście wypisywanie tutaj historii o emocjach, gnojenie BMW itp. wygląda trochę śmiesznie. Co do ścigania się na torze:
171350-alfa_giulia_2015_a-10606404_919459624740987_5504232167829759188_n.jpg

Tutaj nie chodzi o wykręcanie nie wiadomo jakich czasów, ale o chęć sprawdzenia siebie i maszyny w dogodnych warunkach. Naprawdę nikogo to nie interesuje?
Jeśli chodzi o umiejętności - ja nie mam ich prawie w ogóle, ale jedyne miejsce, gdzie można je spokojnie rozwijać, to właśnie tor, bo przecież nie drogi publiczne... Nie ma sensu rozpatrywać indywidualnych przypadków, ale jeśli na całym forum, które ma pewnie setki, albo i tysiące użytkowników (nie mam pojęcia, więc nawet nie zgaduję) nie może się uzbierać 10 osób, to jest to już mocno zadziwiające.
Być może ci, którzy szukają emocji, już dawno uciekli do innych marek, a zostali tylko tacy, którym się Alfy podobają jako samochody (np. ja). Dla takich osób Giulia POWINNA być rozczarowaniem, bo nie oferuje tego, co oferowały poprzednie modele (156 GTA z poprzednich stron absolutna KOSA i gdyby nie fakt, że miałem 147 i wiem, z czym to się je, to bym pewnie teraz przeglądał ogłoszenia :) ), a opowieści o 3kg/KM itp. można sobie odpuścić, bo nikt tutaj takiego samochodu nie kupi i nikogo to tak naprawdę nie interesuje.
I teraz odpowiedz sobie sam - w wersji kombi, z dieslem 2.0, który samochód jest fajniejszy? Bo dla mnie 159 i nawet nie muszę się nad tym zastanawiać. Mam taką sytuację z moim samochodem "rodzinnym". Mam Peżo 307 SW, napalałem się na 308, uznałem je wizualnie za krok wstecz, podobnie jest z nowym 308 i mimo, że technologicznie pewnie jest skok, nie mam najmniejszej ochoty wymieniać tego samochodu na nowszy model. A inne kombi w klasie kompakt wypadają jeszcze słabiej.

Załączniki

• 10606404_919459624740987_5504232167829759188_n.jpg
    10606404_919459624740987_5504232167829759188_n.jpg
    57.9 KB · Wyświetleń: 473
Przesadzasz z tym torem. Sprawdzić siebie i umiejętności można w śnieżną zimę na wiejskich drogach siedząc w 125p na unierwsalnych oponach ;) Poza tym nie każdego kręci jazda po torze, emocji można szukać gdzie indziej - skakać ze sprawnego samolotu, mieć motor, zasuwać na rolkach czy rowerze. Dla większości ludzi samochód to samochód i nic więcej.

A że AR i od razu na klubowe forum - taka teraz moda. Kupi taki po 156 C5kę to nagle zarejestruje się na forum Citroena i stanie się wielkim Cytryniarzem. Potem KIA, BMW czy cokolwiek innego.

Przesadzasz z tym torem. Sprawdzić siebie i umiejętności można w śnieżną zimę na wiejskich drogach siedząc w 125p na unierwsalnych oponach ;) Poza tym nie każdego kręci jazda po torze, emocji można szukać gdzie indziej - skakać ze sprawnego samolotu, mieć motor, zasuwać na rolkach czy rowerze. Dla większości ludzi samochód to samochód i nic więcej.

1. Jeśli ktoś ma nerwy ze stali i nie boi się skasować samochodu - ja 75 na drodze nie ryzykuję. Raz postanowiłem zawinąć tyłem na wyjściu z zakrętu, jak było mokro i skończyło się na sunięciu bokiem jakieś 30 cm od barierki. Dziękuję, postoję :).
2. Oczywiście, że można. Ja nadal wracam do tego, że mniej niż 10 osób na to forum, to pewnie statystycznie mniej niż promil. To jak by wejść na forum biegowe i spytać, ile osób startuje w maratonie np. warszawskim, a tam wszyscy: "biegam dla przyjemności", "ja tylko 5 km", "nie mam potrzeby się sprawdzać" itp. :). Nie mam zamiaru nikogo namawiać, ale jeśli dyskutujemy o nowym samochodzie, to rozpatrujmy to tak, jak robią na forum Skody albo Toyoty, a nie prowadźmy dyskusji, czy M3 albo AMG jest szybsze czy nie :D, przy okazji jeżdżąc po wszystkich innych markach, bo przecież Alfy są takie unikatowe...

A ja wczoraj dopiero zobaczyłem, że ta wycięta lotka na klapie nawiązuje do Giulii (tak, wstydzę się , że dopiero teraz) . I światła przecież też (ktoś proponował odwrotnie - szerzej wewnątrz, no właśnie nie), i czcionka w zasadzie też są kanciastością. I pewnie milion więcej się znajdzie jak to dotąd w Alfach było.
A co do torów, ja rzuciłem okiem na forum mazdy mx5, bo (z powodu awarii alfy - nomen omen) nie pojechałem w tą sob na Jastrząb i ciekaw byłem co tam jeździło, i co widzę - Mazda 1,6 ze szmacianym dachem ile to -110? 120konne trzyma się V6tki legendarnej nie odpuszczając jej nic. No dobrze że ta Gtv była tam choć :) Czasem ktoś jeździ, i nie tylko Poznań ma asfalt dróg niepublicznych :) I naprawdę kawałek do Was ze sporej części Polski, więc z okolic Kielc, Radomia jest gdzie bliżej pojeździć i czasem się Alfa jakaś trafi, sam działam w tym kierunku choć trudne to, ale fakt że w porównaniu do takich wspomnianych MX5 to znikomy procent. o, ten film:
https://www.youtube.com/watch?v=HiBG6ddAeww

Czasem ktoś jeździ, i nie tylko Poznań ma asfalt dróg niepublicznych :) I naprawdę kawałek do Was ze sporej części Polski, więc z okolic Kielc, Radomia jest gdzie bliżej pojeździć i czasem się Alfa jakaś trafi

Nie widzę problemu, żeby ktoś zorganizował imprezę gdzie indziej, byle by nie było jeżdżenia 40 km/h między pachołkami i szykanami. Jakieś foto odnośnie tej lotki w Giulli?

Amortyzatory
Powrót