[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/74/Alfa_Romeo_Giulia_rear_20110416.jpg

No takich jak na Poznaniu szybkości nie ma, filmów masę znajdziesz to ocenisz. Ja uważam, że nie trzeba "organizować imprezy" tylko jeździć jak i kiedy komu pasuje na ogólnodostępne treningi/trackday'e. Może się czasem uda spotkać wówczas w więcej Alf, może nie, można coś tam w przybliżeniu czasy porównać choćby z nagrań przejazdów jak ten powyższy od filmiku użytkownik MX5 zaproponował na ich forum. Na "skrzyknięcie się" zawsze komuś coś wypadnie, albo Alfa będzie właśnie akurat wtedy zupełnie przypadkiem ;) zepsuta :) .
Trzeba się pogodzić z tym, że to nie jest sportowa marka i nie nadają się Alfy cywilne na trackday'e częściej niż raz w roku, trudno. Jakieś pojedyncze wyskoki i tyle. Trudno, taka prawda. Obawy przed awariami też tu na pewno grają rolę. Jak miesiąc temu na treningu w Kielcach ze 2 czy 3 lancery zjeżdżały z toru lawetami, jakieś subaru, jakieś megane to nic , ale gdyby Alfa zjechała w ten sposób z toru - oooo, to wiadomo, "bo to Alfa", nie ? :)
Czy Giulia będzie początkiem innego jej postrzegania nie wiem, może, oby...

No, można by podciągnąć... Cały czas jestem zdania, że gdyby tylna szyba była w jednym kawałku, samochód wyglądałby zupełnie inaczej, ta Giulia ma podobnie. Czcionki na obu samochodach nie będę komentował :).

Ja uważam, że nie trzeba "organizować imprezy" tylko jeździć jak i kiedy komu pasuje na ogólnodostępne treningi/trackday'e. Może się czasem uda spotkać wówczas w więcej Alf, może nie

Może nie :D. Pierwsza kwestia to fakt, że grupowo da się taniej. Druga jest taka, że w przypadku Poznania MOŻE byłaby opcja na jakiś sponsoring od Pol-Caru. Trzecia to taka, że można by pogadać o Alfach, a nie tylko słuchać pytań od innych, czy często się psuje :D.
Kto był na Forzy w 2013 w Poznaniu, ten wie o co chodzi...

Jakieś foto odnośnie tej lotki w Giulli?

attachment.php

Załączniki

• 11665707_906892579370826_7865912415877120415_n.jpg
    11665707_906892579370826_7865912415877120415_n.jpg
    95.3 KB · Wyświetleń: 527
Czcionki - trafiłem na różne, poszperaj :) plus kanciastość całej poprzedniczki.

Koszty samego uczestnictwa w trackday to kropla w kosztach całościowych takiej zabawy, głównie o to chodzi że jak mówisz na tym forum jest bardzo mało osób z gotowymi do tego wozami, a żeby jeszcze w jednym miejscu i jednym czasie się zebrali to już małe szanse. Zacznijmy od "bywania" choć pojedynczo na takich imprezach i niech Alfy dotrwają do końca na nich, to już dużo będzie, może inni zobaczą że nie takie straszne i kiedyś się zaroi od AR :)

Ale "burdel" ten temat sobą reprezentuje.

Rozumiem dziwne wpisy do momentu braku fizycznego istnienia giulii, ale w tej chwili to zupełnie nie wiem, dla czego nikt z moderatorów nie interweniuje.

Człowiek wchodzi z nadzieją chocby na jakies nowe zdjecia ,czy informacje ,czy inne przynajmniej strzepy ,ale faktyczne na temat nowej alfy, a w zamian czyta jakies przepychanki o torach czy inne za przeproszeniem ,bzdety.

Panowie moderatorzy,moze by tak pobudka ?

Czcionki - trafiłem na różne, poszperaj :) plus kanciastość całej poprzedniczki.

Poprzedniczka może i była kanciasta, ale miała najniższy współczynnik Cx w klasie i to sporo lepszy niż konkurencja. Silnik Puligi i układ transaxle pomijam nawet... Z czcionką chodził o mi o to, że aktualna wygląda po prostu słabo. Trochę grubszy w jednym miejscu brzuszek litery "G" nie robi jeszcze z tego dzieła sztuki :).

- - - Updated - - -

Ale "burdel" ten temat sobą reprezentuje.

Ten temat taki był od samego początku. Zresztą, dzisiaj szukałem zdjęcia Giulii przez Google'a i jak się wybierze opcję "Grafika", to są same wizki z ostatnich 10 lat, a oficjalnych brak. Alfa Romeo sama jest sobie winna :). Za długie było czekanie na ten model...
Można zrobić tak, jak jest już na Alfa Owner - założyć nowy dział "techniczny" dla Giulii (lub dopiąć do Giulietta/MiTo, ale wydaje mi się, że nowy byłby sensowniejszy) i tam wrzucać TYLKO nowe info albo dane techniczne, bez dyskusji o odczuciach estetycznych itp.

Akurat trzymanie się wprost tematów nie było chyba nigdy mocną stroną tego forum, jednak przepraszam ze swojej strony za wychodzenie poza temat. I również informacji , foto itd. szuklałbym na oficjalnych stronach firmy Alfa Romeo bo to chyba najlepsze źródło. Oj, żeby nie było tak że teraz swoje zrobili i już do produkcji znów cisza i domysły.

Jak dla mnie nic ciekawego nie pokazali, a w stylistyce kosmetyczne zmiany

Szybka odpowiedź audi, nowe A4 pokazali "trochę" więcej niż alfa...

Nie wiem czym się zjarałeś ? :) A4 z przodu upoobniła się do Seata, a z tyłu (w sedanie ) do VW Passata. Jednynie środek wygląda przyzwoicie. To chyba najgorsza wizualna odsłona A4-ki od 2005 roku.

Teraz jedyną premierą na jaką czekam jest nowy Fiat Spider bazujący na MX-5. Ciekaw jestem co Włosi zrobią z Mazdy która już jest piękna. Mam nadzieję, że będzie lepiej. I że pod maskę nie trafi 1.4, a chociaż TBi bo wolnossaki o sensownej mocy już chyba do Fiatów nie wrócą.

A to nie był projekt alfy? Parę lat temu była taka koncepcja.

Plotki silnikowe (z wloskiej strony)
- wersje benzynowe: nowy, 4-cylindrowy 2.0 z technologią MultiAir aluminium, pojedyncze i podwójne-turbo - od 180 do 350KM oraz 3.0 V6 Twin Turbo 510 KM w wersji QV
- diesel: 2,2 JTDM aluminium o mocy od 135 do 210KM i (być może) 3.0 V6 JTDM

Ostatnia edycja:
O Dieslu już gdzieś pisali, że będzie bazował na 2.2, ale będzie pomniejszony do 2 litrów. Przy europejskich przepisach silnik 2.2 to byłby strzał w stopę.

Hmm a czy ja coś mówiłem że ładne, czy brzydkie, czy mi się podoba? Mówiłem tylko że Audi pokazało nowe A4, które chyba nie zaprzeczysz, będzie konkurowało o tego samego klienta.

Jeśli chodzi o ten konkretny egzemplarz to jestem spokojny o Alfę. VW zawsze był kwadratowy Audi miało więcej polotu , widać stery w Audi przejął ktoś z VW i stylistyka zewnętrzna leci w dół.

Plotki silnikowe (z wloskiej strony)
- wersje benzynowe: nowy, 4-cylindrowy 2.0 z technologią MultiAir aluminium, pojedyncze i podwójne-turbo - od 180 do 350KM oraz 3.0 V6 Twin Turbo 510 KM w wersji QV
- diesel: 2,2 JTDM aluminium o mocy od 135 do 210KM i (być może) 3.0 V6 JTDM

Chyba nie jtdm tylko crd. Ciekawe czy przez to upadnie ostatni bastion alfy czyli dobre i trwałe diesle

Ostatnia edycja:
O Dieslu już gdzieś pisali, że będzie bazował na 2.2, ale będzie pomniejszony do 2 litrów. Przy europejskich przepisach silnik 2.2 to byłby strzał w stopę.

W zachodnich salonach jeepa są już auta z silnikiem 2.2 JTDM - to będzie podstawowy silnik diesla także w Giulii. Użytkownicy Cherokee bardzo chwalili jego kulturę pracy w porównaniu do 170KM 2,0JTDM. Silnik występuje w dwóch odmianach mocy 185KM i 200KM przy 3500obr/min ale moment obrotowy jest taki sam i wynosi 440Nm przy 2500obr/min - rozpędza prawie 2 tonowego Cherokee od 0-100km/h w około 8,5s czyli tyle samo co benzynowy 3,2 V6 Pentastar...

Amortyzatory
Powrót