- Auto
- 166 3.0V6, gtv 2,0TS, Brera V6, Stelvio 2.0 Q4
Tak poważnie. A gdzie ja niby napisałem ze była agresywna wyglądem? Napisałem ze powinna być.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ok, inaczej. Dlaczego powinna być agresywna?
Ponieważ ma konkurować z rywalami.
powinna być agresywna żeby nawiązać do dawnych sportowych tradycji. A jeśli ma być naturalnym konkurentem dla BMW to po prostu nie może być inaczej
156 byłona, 156 po licie wyszła jeszcze lepiej. 159 nadal wygłada super. Więc jesli (wyczekiwana) następczyni bedzie trzymać tendencje coraz ładnich projektów, to warto poczekać. Byle by tylko nie dano przodu a'la Mito czy Giulietta, bo mi się po prostu nie podoba dopasowywanie na siłę, przodu z 8C do takich samochodów, po to by tylko upodobnić modele do siebie. 8C wygląda obłędnie, a Mito z tym przodem, wygląda (delikatnie rzecz ujmując) dziwnie.
![]()
A ja tu nie do końca zgodzę się z Tobą. Ładne tak, ale czy eleganckie? Takie to były Lancie. I nie chodzi mi o to żeby były agresywne w stylu BMW, tylko na swój sposób. Tak jak 159/Brera. A wcześniej np. 155 chociaż to już trochę mniej. Ogólnie wydaje mi się, że powinni iść właśnie w kierunku delikatnych nawiązań stylistycznych do typu 939. Ale chyba Sergio myśli inaczejNie zgodzę się. AR zawsze były bardziej eleganckie, czy mówiąc lapidarnie - ładne - i to była ich przewaga nad konkurencją. Nie agresywne.
Nie musiały też do tradycji nawiązywać "agresywnym wyglądem".
156 była ładna, 156 po licie wyszła jeszcze lepiej. 159 nadal wygłada super.
![]()
Powiem Wam jak ta agresywna sylwetka się sprawdza na drodze.
Nie tak dawno jeszcze jeździłem 159 Q4 3,2V6, teraz jest prowizorka Sedici 2,0MultiJet. Jeżdżę dokładnie tak samo teraz jak i wcześniej - bez szaleństw i bez zbędnego przekraczania prędkości na trasie.
Wcześniej większość samochodów nie miała problemu ze zjechaniem mi z drogi kiedy wyprzedzałem, Teraz, kiedy do wyprzedzania zbiera się Sedici, to jest albo przyspieszanie i dotulanie się do środkowej linii albo (w najlepszym przypadku) całkowita obojętność.
Dokładnie tak. 159-tka ma to coś co ściąga innych z lewego pasa jak zobaczą 9-kę w lusterku. Giulietta wg. mnie jest przekombinowana z przodu (szczególnie światła) i nie ma już takiego uroku. Jakoś mam przeczucie, że Giulia w najlepszym wypadku będzie wyglądać jak Seat ...(z przodu) Widziałem kilka konceptów , które były nieziemskie. No ale pewnie finalna konstrukcja nie będzie porywająca. Przykład Insygnii ludzie weszli w ten samochód (cena, wygląd , komfort. ) Opel miał powody do zadowolenia jeśli chodzi o sprzedaż. No ale cóż tak sobie gdybam...
Ja nie mam takich ambicji żeby na mój widok wszyscy uciekali z lewego pasa.
159-tką możesz sobie porządzić na lewym pasie do czasu pojawienia się co lepszego Audi albo BMW co na A-2 trwa do około 10 minut.
Po tym czasie Ty zjeżdżasz z lewego![]()
Wg mnie tu nie chodzi o ambicje, ale o reakcje innych użytkowników dróg. Tak więc śmiem twierdzić iż jazda 159 wiąże się ze "wzrostem uprzejmości" ze strony innych kierowców, ot i tyle![]()