[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wtedy bym się nawet nie zastanawiał jakie będzie moje kolejne auto ;)

Dokladnie tak. Julce brakuje pazura. Gdyby byla taka wersja z odrobina szalenstwa na pewno znalazlaby wielu nabywcow. A tak, jest niby qvka ale i tak nie ma tego czegos co mialy wczesniejsze alfy...

Podobno zdjątko z testowania Giulii V6 - oj grrrrubo :D:
93.jpg

Zegary z Jeepa Renegade, więc nie bluzgacie, że brzydkie ;).

Jak mamy nie bluzgać?? Przecież zegary z prawdziwej AR powinny pokazywać prędkość i obroty z pionowej w dół wskazówki... no ale liczę na to, że to tylko prowizorka i zrobią porządne zegary.

A co do prędkości... nooo grubo grubo :) Ciekawe tylko czy założą kaganiec 250km/h :P

patrząc na obroty, to na bank nie klekot ;)
288 to całkiem słuszny wynik :)

Hmmm słuszna uwaga. Ten sam klekot w Maserati ma czerwone pole przy 4.5k obr/min.

Hmmm chyba takiego ni ma. Nawet Audi z serii LeMans miało chyba max 5,5k obr/min....

Coś nowego?

attachment.php

Załączniki

• ALFA-GUILIA-32.jpg
    ALFA-GUILIA-32.jpg
    57.9 KB · Wyświetleń: 1,144
niby ładne, ale... jakoś takie za bardzo okrągłe te kształty, przynajmniej dla mnie. I czy tylko mi przód, a zwłaszcza lampy zalatują panamerą? ;-)

Wysłane z Sony Xperia

Moim zdaniem w dechę.

Ładna... a przynajmniej na tym obrazku z tej perpektywy ;)

Wg tego co tam napisali: prezentacja statyczna czerwiec 2015, na 105 lecie marki. Sprzedarz na poczatku 2016. Sportwagon 2017.

"Wszystko kreci sie wokol Giulii, ktora jest okryta wielka tajemnica".

No i jest 100% zapewnienie o 3 litrowym V6 turbo... i podejrzewaja tym samym wersje GTA (aczkolwiek 159 tez miala V6... ale nie turbo)

Ach no i samo oznaczenie modelu to w tej chwili 952.

Pożyjemy, zobaczymy ;)

Ostatnia edycja:
Ach no i samo oznaczenie modelu to w tej chwili 952.
To jest nazwa kodowa do celów projektowych. Każdy samochód ma jakiś kod projektowy, często nie mający związku z tym co będzie na premierze. I ten się faktycznie zgadza.

No i jest 100% zapewnienie o 3 litrowym V6 turbo... i podejrzewaja tym samym wersje GTA (aczkolwiek 159 tez miala V6... ale nie turbo)

Wersja V6 będzie miała ~410KM, więc raczej nie będzie to cywilna :). Mam tylko nadzieję, że nie nazwą tego GTA, bo nie sądzę, żeby Giulię z czegoś odchudzali.

To jest nazwa kodowa do celów projektowych. Każdy samochód ma jakiś kod projektowy, często nie mający związku z tym co będzie na premierze. I ten się faktycznie zgadza.

No tak, przecież to napisałem ;) tak samo dla 159 nazwa kodowa (oznaczenie modelu) to 939... to chyba wie każdy.

Ładna. Światła ala Ferrari/Maserati.

Gwoli ścisłości: Alfa Romeo Disco Volante... bez 8C. Na bazie 8C Competizione została zbudowana, ale na oficjalnej stronie www biura stylistycznego nazwa to AR DV.

A po drugie: Panamera ma zupeeeeeeelnie inne oczka. Rzeczywiscie blizej tej Giulii z obrazka do AR DV.

Amortyzatory
Powrót