Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gałka nie zwróciła mojej uwagi, tylko to zaznaczone na zdjęciach. Mam nadzieje, że to tylko na fotce tak marnie wygląda.
![]()
Powiększenie dla lepszego zobrazowania.
Szczelina pod "carbonem", i plastik aspirujący do premium![]()
Powiedz to kierowcom F1acha, żaden automat nie ma szans z manualem, jeśli chodzi o walory prowadzenia auta i wpływ na jazdę, na styl itd.
Powiedz to kierowcom F1![]()
Dobry automat nie jest zły!
Gdyby tylko F1 używała skrzyni automatycznej...Powiedz to kierowcom F1![]()
Dobry automat nie jest zły!
DSG to pełny automat (tyle, że dwusprzęgłowy), podobnie S-Tronic, czy PowerShift.Co do F1 to automat to nie jest ale chyba cos ala DSG jak mi sie wydaje czyli troche jednego i drugiego![]()
W Pasku B6 ujek ma i wymieniał w ASB olej to gosc powiedział co innego ale ja sie nie znam wiec nie wnikam ale na uj mi taki szajs jak tam jest dwumas jak w manualu? W automacie ten plus ,że koszta wymian oleju i jakiejs tam naprawy rekompensuje brak dwumasuDSG to pełny automat (tyle, że dwusprzęgłowy), podobnie S-Tronic,
DSG to w pełni automatyczna skrzynia dwusprzęgłowa z możliwością sterowania przez człowieka. Pod tym względem nie ma nic wspólnego z F1. Tam jest Półautomatyczna, sekwencyjna skrzynia biegów, operowana przez kierowcę. Przepisy narzucają maksymalną liczbę sprzęgieł (jedno) i minimalny czas rozpięcia napędu w trakcie zmiany biegu (20ms ale to lecę z pamięci). Pod pojęciem 'półautomatyczna' kryje się jedynie automatyczne sprzęgło, wraz z systemem zapobiegającym zdławieniu silnika itp itd. Ta skrzynia musi być nawet wyposażona we wsteczny bieg, ale jego zapięcie jest trochę bardziej skomplikowane niż w normalnym aucie.Polska w temacie skrzyn automatycznych jest 100 lat za murzynami a cały lament kupujących i wiedza przy tej kwestii sprowadza sie do jednego pytania : " ile to bedzie kosztowac jak sie zepsuje?" .
Co do F1 to automat to nie jest ale chyba cos ala DSG jak mi sie wydaje czyli troche jednego i drugiego![]()