[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A ten przycisk START/STOP na kierownicy to będzie w "zwykłych wersjach"? Pytałeś?
Chyba będzie w każdej wersji. Nie wiem czy czerwony przycisk zarezerwowany jest tylko dla QV, bo w tej którą oglądałem był czerwony. Może najmocniejszy diesel też będzie miał czerwony, albo te auta do testów poskładali z tego co mieli i nie przejmowali się za bardzo kolorami.

Ostatnia edycja:
Żeby tylko ogarnęli te wloty z przodu, bo zaczynam się powoli przekonywać ;).

Radżku, zauważ również wloty nieogranięte w Twojej Julce:) Tamte niby takie ok, a te takie marne:)?
ja bym ogarnął scudetto, raczej, w sensie, że teraz to jak kratka z kubełka na smieci wygląda, niestety. WŁOSKIEJ ręki tutaj nie widać....

- - - Updated - - -

Ale język polski jest obecnie jednym z podstawowych w Europie.
.

a to ciekawe i odkrywcze chyba zdanie... :)))

Radżku, zauważ również wloty nieogranięte w Twojej Julce:) Tamte niby takie ok, a te takie marne:)?

Ogólny kształt jest zbliżony, bo to nawiązanie do klasycznych Alf (tutaj Giulietta):

attachment.php

Tylko że w Julce są ładne, a w Giulii QV nie :).

Załączniki

• 220px-MHV_Alfa-Romeo_Giulietta_01.jpg
    220px-MHV_Alfa-Romeo_Giulietta_01.jpg
    16.9 KB · Wyświetleń: 1,354
Cywilna wersja bardzo mi sie podoba :). Nie moge sie doczekac wizualizacji/ zdjec innych wersji kolorystycznych. Zastanawia mnie jak w cywilnej wersji wypadlaby opcja, ktora podobala mi sie najbardziej w QV - grafit.

Co do czerwonej - w QV nie lubilem jej. Wystarczylo dodac troche chromow, troche zmniejszyc jej muskulature i juz sie w niej podkochuje :)

Ostatnia edycja:
Na fejsowym profilu projektu 952 są zdjęcia scudetto do Giulietty... i niestety jest ta kontrowersyjna kratka.
Pozyjemy, zobaczymy.

Widzieliście nowe Audi A4? Lampy tylne ma jak Giulia. Teraz co? Narzekaliście na podobieństwo do BMW a teraz Audi na prędkości zrobiło cos podobnego do Alfy..

Widzieliście nowe Audi A4? Lampy tylne ma jak Giulia. Teraz co? Narzekaliście na podobieństwo do BMW a teraz Audi na prędkości zrobiło cos podobnego do Alfy..

Tylko ze A4 B9 została zaprezentowana w czerwcu 2015. W tym samym czasie co Gulia.
Wiec coś nie trafiłeś z tym że to Audi papuguje z Alfy.....

Każdy jeździ strupem za 5,10 tys lub wydał oszczędności życia i kupił auto za 30 tys i próbuje wszystkim wmówić ze nie złoży zamówienia na giulie bo ma lampy jak audi, BMW czy lex.. A prawda jest taka że po nocach tasuje Grzegorza pod fotki giulii i wmawia sobie ze jest brzydka żeby go ból dipy nie zjadł... To samo
było z 159 jak się nią wszyscy brzydzili bo to opel... A teraz nayebane tego na forum więcej niż 156... Polskie podejście do sprawy.
Ps. Tak. Tak piłem:sarcastic:

wysłane z WC

Ostatnia edycja:
Giulia fajno je ale ida spac i trzeźwieć, bo nie dom rady :P

Obecna płyta na której jest robiona Giulietta umożliwia nie tylko napęd na tył, ale też napęd 4x4 (jest w jeepie cherokee), więc po co zmieniać dopiero co zbudowaną płytę??? Płyta podłogowa to najdroższa część nowego modelu i nikt nie będzie od tak sobie jej zmieniał...

Nie wiem, tak to opisuje zacytowany przeze mnie artykuł. Może dążą do unifikacji? ... ale w takim razie musieli by też ją zastosować w Jeepie, jak słusznie zauważyłeś.

Ale jakoś mało porównań że tył podobny do Superba więc nie jest jeszcze tak źle :)
attachment.php

Masa625, trafiłeś chyba w sedno - sami malkontenci. Osobiście to mam nadzieję że będzie mnie stać kiedyś na używaną QV, szarpałbym jak Reksio boczek. Z początku miałem mieszane uczucia ale po oswojeniu się brałbym.

Załączniki

• skoda-superb-sedan-3001-24887_v1.jpg
    skoda-superb-sedan-3001-24887_v1.jpg
    75.9 KB · Wyświetleń: 539
Chopie ale jakby te auta postawic na parkingu koło siebie to linia Audi ma się tak do Giulii jak Alfy 155 do 156- Audi to toporwagen na maxa i to co gadałem i zawsze mi sie w niemieckiej motoryzacji nie podobało- w salonie czy to Audi czy BMW sprzedawcy chodzą ze ściągami co by przed klientem modeli nie pomylić. Jakby zaczeli robić auta z gumy to by były "all in one" :-). Pokaż mi dwie takie same Alfy .

Amortyzatory
Powrót