Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gdzie ja napisałem, że Alfa bee? Proszę pokaż mi, bo sam jestem ciekaw...Piszesz jak przysłowiowy posiadacz vieśwagena. Alfa bee, nie kupuj panie ona się psuje, lawetę dają w zestawie?
Mam tylko nadzieję, że będzie duża konfigurowalność auta, a nie całe zestawy.![]()
Schyla się? Lub leży ? nie wiem. Ja próbowałem lege artis ustawić wszystko - czyli oparcie pionowo na łopatki itd. i nijak . Oczywiście fotel najniżej. Zresztą w 156 też szału nie ma.
Co do lokowania Alfy w segmentach - bo ja wiem czy ona do szkopskiej sztampy - trojki chce się pchać ? nie wiem, lepiej żeby nie, to taka oddzielna gałąź raczej i fajnie jakby taką została. Kubki mogą być papierowe w serwisie lub mogę i z własnym termosem przyjść, niech tylko nie psują wozów w ASO i niech się nauczą je obsługiwać! to wystarczy, nikomu niepotrzebne sztuczne umizgi personelu, żałosne to czasem wręcz.
Wyciszenie ? 159 wg mnie za bardzo wyciszona, za bardzo izoluje od otoczenia kierowcę. Ale ja jestem ufiksowany na 156tce z Vką , szumiącej dość mocno i wszystko przez jej pryzmat oceniamwóz powinno być słychać, czuć jak pracuje itd. Ale ja nie jeżdżę biznesokorpodługichdystansów z milionem telefonów po drodze i audio w wozie ma znikome znacznie. A wątpię abym był jedyny taki. Mazda 6 - mity i szukanie problemów w wozie który ich nie ma, cośtam o niej wiem. Tak czy siak to kompletnie inne auto. Alfa ma być do jazdy i prowadzenia - a nie do przewożenia i bycia wożonym raczej, przynajmniej tak cała kampania przebiegała i fajnie jakby tak było prawda. Niech sobie szumi, minus to dostanie wielki jak się okaże że wcale taka lekka nie jest jak zapowiadają.
edit
o kurde, co za połączenie w zwykłym wozie, no świetne to ! :
https://www.facebook.com/AlfaRomeoS...180184413392/1122674011097336/?type=3&theater
W Polsce sukcesu nie będzie. Brak wyboru.
Nie na temat, wiem, ale wlasnie zaobserwowalem w nowym Mito Veloce silnik 1.75 tbi!!
W Polsce sukcesu nie będzie. Brak wyboru.
Tylko jeden silnik TB 200KM 330Nm automat. Diesle ze wzgledu na akcyzę będą pewnie tylko na zamówienie.
Czyli w 2016 będą sprzedawać tylko Guliette.
I fenomenalne fotele... i 18-calowe koła 215/40R18![]()
W tym roku mają być dostępne 4 wersje silnikowe. QV, Tb i 2 diesle.3 diesle (plus niby diesel 3.0 V6) i 3 benzyny to brak wyboru?! Narzekasz aby narzekać, czy po prostu jesteś ignorantem i nie doczytałeś? Poza tym czas najwyższy zrozumieć, że Polska to nie jest dla nich żaden poważny rynek.
Bardzo dobrze, że diesel jest 2.2. W końcu przestanie do Polski napływać zagraniczny szrot.
Byłoby świetnie, lecz gama silników się nie zmieni i najmocniejszy będzie 1,4TB 170KM. Niestety zepsuli scudetto.Nie na temat, wiem, ale wlasnie zaobserwowalem w nowym Mito Veloce silnik 1.75 tbi!!