[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Fotele i boczki drzwi moglyby byc bardziej alfowskie, a tak sa takie malo orginalne.

Boczki się nie podobają - napisz co to znaczy alfowskie

wnętrze jest niesamowite, szczególnie jasne z drewnianymi dodatkami
nic więcej nie umiem na ten temat powiedzieć :)

Skąd oni wzięli te „ścianki” na bokach konsoli/tunelu? Zalatuje taniością...

Piszesz jak przysłowiowy posiadacz vieśwagena. Alfa bee, nie kupuj panie ona się psuje, lawetę dają w zestawie?
Gdzie ja napisałem, że Alfa bee? Proszę pokaż mi, bo sam jestem ciekaw...
Ja piszę o cywilnych wersjach a nie o QV. Tak samo nie masz co porównywać swojej GTA V6 do zwykłych diesli, czy twinsparków.
Sam przyznajesz mi rację pisząc dalej o Passsacie 1.9tdi i silniku - oto mi właśnie chodziło. Wyciszenie musi być, bo dzisiejsze silniki pomimo mocy nie mają dźwięku. Czy to 328i czy 2.0TFSI - po prostu brzmią jak kosiarki, więc lepiej, żeby nie było w ogóle ich słychać ;)

Mam tylko nadzieję, że będzie duża konfigurowalność auta, a nie całe zestawy. Bo jak widać nawet w tym wątku, jednemu podoba się to drugiemu tamto. Żeby tylko nie było, że jak chcesz drewno to tylko z 4x4, albo szyberdach to tylko z automatem ;)

EDIT:
Jest split screen! Super się sprawdza w BMW, więc liczę, że tutaj również. Widać, że mocno się przyłożyli do ergonomii.

Ostatnia edycja:
Ciekawe, że największe koła to 18", jak w Julce... No i we wnętrzu już dużo biedniej niż w tych egzemplarzach z Genewy.

Mam bardzo pozytywne przeczucia po wczorajszej prezentacji Giulii. Nawet ten szary golas z czarną skórą i czarnymi plastikami wygląda nieźle.
Zauważyłem spory bagażnik i powiększony na ile się dało jego otwór. "Sufit" bagażnika jest obity/oklejony materiałem a nie blachą jak w niektórych nowych autach, no i są nowe chowane zawiasy bagażnika.
Mam wrażenie, że tylne siedzenia są wygodne, co do przednich nie mam nawet wątpliwości. Na plus na pewno zasuwany ładnym wieczkiem cup-holder/cup-sticker.
Ładny środkowy tunel, w którym osłony wcale nie wyglądają badziewnie, a pomagają kolanom w ułożeniu, a dodatkowo osłaniają środkowy panel sterowania.
Wszystko wskazuje na to, że wszystkie benzyny R4 będą z automatem - może kiedyś dodadzą opcją manualną.

Czas na krótkie recenzje na gorąco:

omniauto

Ostatnia edycja:
Schyla się? Lub leży ? nie wiem. Ja próbowałem lege artis ustawić wszystko - czyli oparcie pionowo na łopatki itd. i nijak . Oczywiście fotel najniżej. Zresztą w 156 też szału nie ma.
Co do lokowania Alfy w segmentach - bo ja wiem czy ona do szkopskiej sztampy - trojki chce się pchać ? nie wiem, lepiej żeby nie, to taka oddzielna gałąź raczej i fajnie jakby taką została. Kubki mogą być papierowe w serwisie lub mogę i z własnym termosem przyjść, niech tylko nie psują wozów w ASO i niech się nauczą je obsługiwać! to wystarczy, nikomu niepotrzebne sztuczne umizgi personelu, żałosne to czasem wręcz.
Wyciszenie ? 159 wg mnie za bardzo wyciszona, za bardzo izoluje od otoczenia kierowcę. Ale ja jestem ufiksowany na 156tce z Vką , szumiącej dość mocno i wszystko przez jej pryzmat oceniam ;) wóz powinno być słychać, czuć jak pracuje itd. Ale ja nie jeżdżę biznesokorpodługichdystansów z milionem telefonów po drodze i audio w wozie ma znikome znacznie. A wątpię abym był jedyny taki. Mazda 6 - mity i szukanie problemów w wozie który ich nie ma, cośtam o niej wiem. Tak czy siak to kompletnie inne auto. Alfa ma być do jazdy i prowadzenia - a nie do przewożenia i bycia wożonym raczej, przynajmniej tak cała kampania przebiegała i fajnie jakby tak było prawda. Niech sobie szumi, minus to dostanie wielki jak się okaże że wcale taka lekka nie jest jak zapowiadają.

edit
o kurde, co za połączenie w zwykłym wozie, no świetne to ! :
https://www.facebook.com/AlfaRomeoS...180184413392/1122674011097336/?type=3&theater

Że za bardzo wyciszona to wada...? :D chyba jesteś jedyny, co tak twierdzi. Poza tym 159 naprawdę nie jest najcichszym samochodem.
A co do Brery: @Jaso tłumacz się. :D

Ostatnia edycja:
Aha, wg strony Alfy Giulia ma wsp. oporu powietrza na poziomie 0.25. Grubo!

W Polsce sukcesu nie będzie. Brak wyboru.
Tylko jeden silnik TB 200KM 330Nm automat. Diesle ze wzgledu na akcyzę będą pewnie tylko na zamówienie.

Czyli w 2016 będą sprzedawać tylko Guliette.

Tak, jakby w Polsce Passat B5 występował powszechnie w 20 kolorach i 8 wersjach silnikowych... Rzekłbym, że 95% "populacji" to srebrny albo czarny w 1.9 TDI, z czego pewnie grubo ponad połowa w kombi. W B6 jest jeszcze prościej, bo srebrny wyszedł z mody i zostały tylko czarne, a 1.9 TDI przeszło na 2.0 TDI.

Tylko jeden silnik TB 200KM 330Nm automat. Diesle ze wzgledu na akcyzę będą pewnie tylko na zamówienie.

Czyli w 2016 będą sprzedawać tylko Guliette.

3 diesle (plus niby diesel 3.0 V6) i 3 benzyny to brak wyboru?! Narzekasz aby narzekać, czy po prostu jesteś ignorantem i nie doczytałeś? Poza tym czas najwyższy zrozumieć, że Polska to nie jest dla nich żaden poważny rynek.

Bardzo dobrze, że diesel jest 2.2. W końcu przestanie do Polski napływać zagraniczny szrot.

Ostatnia edycja:
160301_Alfa-Romeo_Ginevra-Mito_01.jpg
3 diesle (plus niby diesel 3.0 V6) i 3 benzyny to brak wyboru?! Narzekasz aby narzekać, czy po prostu jesteś ignorantem i nie doczytałeś? Poza tym czas najwyższy zrozumieć, że Polska to nie jest dla nich żaden poważny rynek.

Bardzo dobrze, że diesel jest 2.2. W końcu przestanie do Polski napływać zagraniczny szrot.
W tym roku mają być dostępne 4 wersje silnikowe. QV, Tb i 2 diesle.

- - - Updated - - -

Nie na temat, wiem, ale wlasnie zaobserwowalem w nowym Mito Veloce silnik 1.75 tbi!!
Byłoby świetnie, lecz gama silników się nie zmieni i najmocniejszy będzie 1,4TB 170KM. Niestety zepsuli scudetto.

Amortyzatory
Powrót