Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No to ja już widzę postęp w podejściu do klienta!
O tak! Ja też... wpadłem ostatnio do salonu AR/dział części zapytać o dywaniki do 166. Gość był miły, ale... po 10min. poszukiwania katalogu (!!!) odparł, iż katalogu do 166 już nawet nie ma, więc mi nie pomoże.
Poczułem się, jakbym wpadł do sklepu moto na pograniczu Wólki Dolnej i Górnej
Jak oni chcą w takich warunkach sprzedawać Giulię to ja nie wiem...
Alfa na bank zbankrutuje przez ten jeden samochód mniej kupiony przez Ciebie. To nie jest kraj dla tego auta, nie jesteśmy targetem. FCA jest nastawione na inne rynki I mydlenie sobie oczu, że jest inaczej jest zwyczajnym naiwniactwem.żenada... a celowo miałem na Motor Show jechać alby ją zobaczyć...
wszystko robią, zeby tylko zniechęcić klientów i zmniejszyć szanse auta na rynku...
no jak tak można...![]()
Alfa na bank zbankrutuje przez ten jeden samochód mniej kupiony przez Ciebie. To nie jest kraj dla tego auta, nie jesteśmy targetem. FCA jest nastawione na inne rynki I mydlenie sobie oczu, że jest inaczej jest zwyczajnym naiwniactwem.
Alfa na bank zbankrutuje przez ten jeden samochód mniej kupiony przez Ciebie. To nie jest kraj dla tego auta, nie jesteśmy targetem. FCA jest nastawione na inne rynki I mydlenie sobie oczu, że jest inaczej jest zwyczajnym naiwniactwem.
Bo sprzedaz nowych Alf w PL jest jedna z najnizszych w EU. ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie pojmujesz cżłowieku, że to są fatalne dziary na wizerunku marki, i tak już uznawanej za muzealną? każda taka zwłoka, wtopa, opóźnienie?
- - - Updated - - -
Jak kto chce alfe to kupi, niechce to nie kupi. Czasy prlu juz minely ze kupowales co jest.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
OK, słabe podejście do klienta, brak rabatu, czy jakieś tam problemy z doposażeniem można przeżyć. Sam jak szukałem auta pod leasing to zobaczyłem jak to jest. W Hyundaiu byłem extra obsłużony, dostałem mega rabat, a mimo to wybrałem Mazdę. Bo mi się bardziej podobała (nie tylko design), a rabatu prawie nie dostałem (za dobrze się sprzedaje). ALE... jak miałbym czekać na Mazdę 6 miesięcy, to wziąłbym coś innego. Po prostu nie miałem tyle czasu, żeby czekać. I tym Giulia na pewno przegrywa - zapewne wielu by już teraz kupiło (jest świeża, nie opatrzyła się jeszcze, robi wrażenie), a kupią coś innego, bo jej nie ma.