[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Juz to raz napisalem tutaj ale wsiaklo wraz z awaria.
Ci co najwiecej o niej gadaja, najwiecej narzekaja pojada na targi czy do salonu popalcowac, poslinic sie i stara 156 wroca do domu niestety..
Wazne ze zdjecie przy giuli bylo.. Sytuacja taka sama jaka miala miejsce gdy 4c pojawilo sie w salonach.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Przepraszam, ale jako związany z marką ALFA od kilkunastu dobrych lat nie mogłem się powstrzymać. Już znajomi się ze mnie w pracy śmieją...
Klepią, klepią i uklepać tę "NOWĄ GIULIE" nie mogą. Konkurencja nie śpi... Słabo to wszystko wygląda.

Lecz mimo to marki nigdy nie zdradziłem, co przypadłoby do gustu dzisiejszym hejterom:)

Ostatnia edycja:
Juz to raz napisalem tutaj ale wsiaklo wraz z awaria.
Ci co najwiecej o niej gadaja, najwiecej narzekaja pojada na targi czy do salonu popalcowac, poslinic sie i stara 156 wroca do domu niestety..
Wazne ze zdjecie przy giuli bylo.. Sytuacja taka sama jaka miala miejsce gdy 4c pojawilo sie w salonach.

Kompletnie się z Toba nie zgadzam, mam wysłużona alfe 159 i chce już od początku roku zmienić auto, zastanawiam się m.in. nad powiedzmy 2-3letnim XFem, nowym XE lub giulią - serce podpowiada żeby chociaż poczekać obejrzeć Giulie np na targach i zdecydować czy warto na nią czekać jeszcze pewnie pół roku, czy pójść w inną marke, więc dla mnie ma to znaczenie czy będzie na targach czy nie....

Ostatnia edycja:
no i ilu będzie takich u nas na forum ? 10 ? 20 ?
Będzie tak samo jak z 159.. myślę, że ludzie z forum którzy kupili nową sztukę w PL salonie to maks 50 samochodów ? reszta ta niestety import po 2-3 latach bo po co utrzymywać markę ? Najlepiej potem narzekać, że nie ma nowych modeli i kijowe podejście do klienta.
reszta kupi porozbijane trupy po 3-4 latach przywiezione z zachodu.

Bardzo dobra konkluzja - pogratulować riposty koledze. Niestety większość strasznie wybrzydza w tym dziale i nic konstruktywnego nie wnosi. A nasza nowa Gulia to piękne auto.

Będzie tak samo jak z 159.. myślę, że ludzie z forum którzy kupili nową sztukę w PL salonie to maks 50 samochodów ?

Mysle,ze nawet nie polowa tej wartosci.

Jest w tym temacie duzo hejtu. Jest tez nadzieja i mniej lub bardziej slepa wiara,ale przede wszystkim jest tez wielkie oczekiwanie kazdego z modelu zachowan. Stac,czy nie,kazdy na tym forum bedzie marzyl o Giulii bez wzgledu na jej mankamenty,bo tez i kazdy jest zwiazany z marka alfa romeo i naturalnym jest pragnienie posiadania najnowszego modelu ,czy to dzis,czy za lat 10.

Panowie,wiecej ciepliwosci i pokory. Mi tez skora cierpnie na mysl roznych obsow,ale tak jak wy,oczekuje ,bo auto budzi ogromne emocje u kazdego z nas.

- - - Updated - - -

no i ilu będzie takich u nas na forum ? 10 ? 20 ?
Będzie tak samo jak z 159.. myślę, że ludzie z forum którzy kupili nową sztukę w PL salonie to maks 50 samochodów ? reszta ta niestety import po 2-3 latach bo po co utrzymywać markę ? Najlepiej potem narzekać, że nie ma nowych modeli i kijowe podejście do klienta.
reszta kupi porozbijane trupy po 3-4 latach przywiezione z zachodu.

Omen ty tak serio? uważasz ze to forum może utrzymac marke?

Ktos kto kupil nowa 159 już pewnie 2-3 razy zmienił auto, niestety Alfa nie dała im szansy bycia wiernym marce, :)

Nikt tutaj nie narzeka, nie hejtuje, raczej ubolewamy :)

Panowie życze troche dystansu do siebie a przede wszystkim do marki ;)

Po tym co tu czytam to tylko kupować niemca... ehh szkoda, bo w żadnym innym autku nie czułem się tak fajnie jak w mojej małej gtv;/

Ja teraz zbieram na nowy, salonowy wóz. Liczę, że za 1,5 roku będę miał kasę. Zbieram na Abartha 500X jak się wyrobią z jego produkcja w zakładanym terminie, Guilię jest na liście rezerwowej. Kompletnie nie zrobiła na mnie wrażenia.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Kolego adamku111 to jest forum alfy tu nie ma mowy o dystansie do marki - przynajmniej ja tak mam
Pozdrawiam prawdziwych fanów marki (czyli bez dystansu)

Ja teraz zbieram na nowy, salonowy wóz. Liczę, że za 1,5 roku będę miał kasę. Zbieram na Abartha 500X jak się wyrobią z jego produkcja w zakładanym terminie

To Abarth będzie tuningował 500X?
Abarth raczej zajmuje się małymi autami, to przypadkiem nie kaczka dziennikarska?

raczej nie wystarczy wpisac w google abarth 500X

Abarth to przecież fiat tyle że podkręcony (kiedyś to był niezależny tuner fiata)

Jak na razie lekko podkręcona 500 wyszła Abarthowi lepiej niż MiTo Alfie. Mam nadzieję, że podobnie będzie z 500X.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

AR nie jest jedyną marką, która jest usadowiona tyłem do klienta w Polsce. 2 lub 3 razy wypełniałem formularz kontaktowy Lexusa, nie raczyli oddzwonić, a aż tak ciekaw CT200h nie byłem, by dalej szukać kontaktu. Jedynym efektem mojego zgłoszenia są dość regularnie przysyłane na e-mail oferty/reklamy lexusowych SUV-ów.
Miałem podobnie. Na targach zostawiłem namiary, bo byłem zainteresowany nowym ISem. Nie odewali sie, ale newsletter zacząłem dostawać. Się wkurzyłem, odpisalem co o tym myślę. Szybko przeprosili, chcieli jakoś zrekompensować, ale ja już auto kupiłem,więc podziękowałem. Po jakimś czasie przysłali zaproszenie na pokaz LFA - miło.

Co do Giulii. Nikt "normalny" nie śledzi tak jej poczynań jak alfaholicy. Ktoś ma zmienić auto to patrzy co jest na rynku, wybiera i kupuje. Nie będzie czekał 6-9mcy bo może pojawi się jakiś nowy fajny model. Za 3-4 lata i tak znowu będzie zmieniał , więc wtedy wybierze już Alfę. Przecieź nie chodzi też, żeby zrobić dużą sprzedaż na początku, tylko utrzymać ją latami..

Amortyzatory
Powrót