[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Co do wydechu, lepiej tak niż jak C-klasa i fejkowa rura (a prawdziwa od spodu)...
C klasa jest bardzo atrakcyjna,ale wydech faktycznie rozbawia i jest conajmniej niepowazny, w aucie za min 160 tys.

C klasa jeszcze ujdzie, dziś jechałem za GLE Coupe (tfu, tfu, jakie to brzydkie jest) i pomijając fakt że mało nie zwymiotowałem na jego widok to w takim aucie dwie fejkowe końcówki na zderzaku a prawdziwa rurka za nim skierowana w dół (jedna!) bo, a jakże, kopciuch pod maską. To jest dopiero wstyd...

Dobra widomosc dla fanow szerokiej felgi: na zdjeciu widac,jak 16 mocno chowaja sie w blotniku. Mozna bedzie poszalec z kolami.
Gdzie Ty to widzisz? Bo ja tu widzę standardowe położenie względem blach.

Ok to dołożę do pieca
O ile środek jest wow....o tyle z zewnątrz...zbytnio przypomina mi nowe Mondeo...

Ale to tylko mój gust, mało agresji rodem z 3C, czy 8C...Tak wiem to inne auto itd itd..ale wg mnie brak pazura wizualnie.

Ostatnia edycja:
z większymi emocjami masz pierwszy pokazywany filmik wersji QV
http://video.alfaromeopress.com/p/i...35216690.1.1.utmcsr=alfaromeopress.com|utmccn

w filmiku który zamieścił Ris i jeszcze dwóch forumowiczów wcześniej mamy wersje cywilną dlatego jest taki "niby bez wow " ale mi sie i tak podoba , zwłaszcza że nie mam szans raczej celowć kiedykolwiek w zakup wersji QV niestety

No tak chciałem pokazać kolorystykę, ze znów nie jest tak źle nawet w przypadku białego. Oczywiście wolę czarny i czerwony bo mają pazur. :)

Ten czarny czy brązowy z grubym ziarnem wygląda megazjawiskowo.

....polskie ulice ją wykończą:))
wrocławska dziurawa kostka, łatana smołą , z resztkami starych torowisk plus pozapadane studzienki ściekowe zrobią z niej marmoladę:))

Prawda, nie raz widziałem we Wrocku Julki na 18 calowych telefonach i zastanawiam się jak one dają radę na wrocławskich dziurach / kostce pozapadanej, torowiskach...

Ja w Coupe miałem duże problemy na niektórych drogach, a tutaj będzie jeszcze niżej. Ale mówcie co chcecie, jest piękna :-) nie wiem czego niektórzy oczekują - moim zdaniem jest rewelacja.

na tej focie to porażka . ten ala dyfuzor przerośnięty albo komin za filigranowy do niego . tu wygląda jak stylistyka dalekiego wschodu . Oby na żywo odżyła

Nie mogę się nadziwić, jacy tutaj malkontenci siedzą...
Za to srebrna 159 na 16-stkach wygląda zjawiskowo :edziahaha:
159 jest piękna - ok, zgodzę się, ale Giulia również.
W wersji bida, to każde nowe auto wygląda bardzo średnio...

455.jpg

Ostatnia edycja:
Wygląda tak jak ma wyglądać - przecież to wersja bieda

bieda ma wyglądać jak bieda, a topowe wersje jak porządanie - nie po to dopłacasz do smaczków żeby ktoś powiedział Ci że bieda wersja stojąca obok wygląda tak samo...

jedyny mankament polityki firmy to pokazanie wersji QV na samym początku, bo już efektu WOW nie ma...

Tez wersja bida, swiatla halogenowe, a w bordo juz nie wyglada tak slano jak srebrna.

Generalnie nowe alfy wypadają na prawdę słabo w wersjach srebrnych. Nawet jakby to była wersja qv to by wyglądała średnio. Jak dla mnie to powinni zaprzestać produkcji szarych alf :P

Generalnie nowe alfy wypadają na prawdę słabo w wersjach srebrnych. Nawet jakby to była wersja qv to by wyglądała średnio. Jak dla mnie to powinni zaprzestać produkcji szarych alf :P

Nieprawda. Giulietta QV launch edition - srebrny mat + czarne dodatki - wygląda obłęd. Jak stała na parkingu to ludzie zdjęcia robili.

Panowie, tez zdjęcia, te wersje cywilne, nie napawają optymizmem. To auto w żaden sposób nie będzie się wyróżniać na ulicach.... Powód jest prosty: inni projektowali i budowali auta, a alfa tylko o tym mówiła... więc dziś rynek jest ciasny, a alfa, żeby zdobyć klientelę musi małpować innych....
Trzeba zapomnieć o unikalnym stylu i rozpoznawalnym pięknie tych aut. To po prostu, stylistycznie, dość typowe wozidło i nic więcej. :(
Rzeczywistości nie da się zaklinać...

Pamiętacie jak kiedyś ludzie przerabiali swoje 156 tak, żeby przypominała 159? Z resztą późniejsze 156-ki po lifcie przypominały już bardzo 159-ki (głównie poprzez lampy przednie i tylne). A może by tak FCA puściło Giulię przypominającą w ten sam sposób 159-kę? Ciekaw jestem jak to by kosztowo wyglądało i czy by się opłacało, ale z marketingowego punktu widzenia mogło by mieć sens. W końcu trafiałoby to do niszowej grupy estetów alfisti :D

Wygląd to jedno, a obsługa klienta to drugie. Moja 159 stoi od poniedziałku w ASO, bo miałem zerwane szpilki w kolektorze wydechowym. Będzie pewnie zrobiona na środę ( czyli po 10 dniach !!!) i to po mojej interwencji. Ale ktoś powie Alfa to nie marka premium, no to może Lancia Thema? Kuna przegryzła mi kable od sondy lambda, czekam na nową sondę od 3 tygodni, pomimo tego, że zamówiona jest jako pilne. Rozumiem że Thema to Chrysler, ale ile można czekać na taką "pierdołę" nawet jeśli to jedzie/leci/płynie ze Stanów. Dla mnie FCA od pewnego czasu reprezentuje poziom jakiejś egzotycznej firmy z Indii. Bo dla obecnej konkurencji europejskiej to FCA nie jest żadną konkurencją, a do tego FCA robi wszystko, aby tracić swoich długoletnich klientów. Giulia jest ładna i podoba mi się. Za 2 lata kończy się leasing na Themę. Ale czy zdecyduję się na Giulię ... jako pasjont marki mam z tym problem, właśnie przez to jak wygląda ich podejście do klienta.

Ostatnia edycja:
Jezuuuu i te 16" na jakim profilu??? 70? Wersja powinna się nazywać "tragedy"

Ok to dołożę do pieca
O ile środek jest wow....o tyle z zewnątrz...zbytnio przypomina mi nowe Mondeo...

Ale to tylko mój gust, mało agresji roden z 3C, czy 8C...Tak wiem tu inne auto itd itd..ale wg mnie brak pazura wizualnie.

Dokładnie.
Za bardzo przypomina całościowo lub w poszczególnych elementach inne marki. A powinna być wybitnie oryginalną furą.
Mi bardziej podoba się sedan 159. Liczę, że kiedyś zamienię moją wysłużoną 156 na 159. Może ceny 159 spadną po wprowadzeniu Giulii?

Amortyzatory
Powrót