[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przecież on nie kupuje aut, tylko dostaje służbowe jak się leasing skończy... taki klient Alfy Romeo.
Poza tym, już się pożalił kilkanaście stron temu, że firma nie zamówi mu AR. Także gość bije pianę dla samego bicia a my karmimy Trolla.

- - - Updated - - -

Wichura przepraszam ale...co Ci do tego? - jaka różnica czy służbowy czy prywatny. Na marginesie - fajny pracodawca.
Chyba normalny na aktualnym rynku. Dzisiaj w zasadzie wszystko sam wybierasz w korpo. Dostajesz listę dostępnych marek i bierzesz to na co starczy kasy w twoim budżecie. Tak jest z wyborem telefonów i wielu innych rzeczy. Dostajesz listę i stwierdzenie 'bierz co chcesz, do kwoty xxx netto'.

Sytuacja jest inna tylko w korporacjach które kupują auta całymi flotami, dla wszelkiego rodzaju handlarzy, przedstawicieli handlowych itp. Tam nie masz wpływu w zasadzie na nic.

Gulia będzie, w przyszłym tygodniu wyprodukują 160 sztuk :) Harmonogram wprowadzenia do produkcji był trochę nierealny - miał się prawo udać w momencie gdyby nie było żadnych problemów czy z projektem i z dostawcami. Dodam, że końcem października 2015 30% dostawców było gotowych do dostarczania... Sergio trochę przesadził ;) A inni też spore opóźnienia tylko się o tym nie mówi, na przykład obecne Polo miało prawie 7 miesięcy obsuwy mimo, że był to tylko FL a nie wdrożenie nowego auta do produkcji...

Czekam na odpowiedz KRS na riposte Wichury, sam tez dokladnie pamietam gdy to napisal, bo bylem mocno zdziwiony co typ pisze..

I czekam na ceny, ktos cos gdzies??

Nieoficjalnie mówiło się, że ceny miały być podane wczoraj w Arese i mieli już przyjmować zamówienia. Ale jak widać coś nie zagrało i teraz mówi się o końcu miesiąca. Włosi.

Włochy, piątek, godzina 20:00, weekend ... i myślicie co w Italii się robi o tej porze (?) :D

Nieoficjalnie mówiło się, że ceny miały być podane wczoraj w Arese i mieli już przyjmować zamówienia. Ale jak widać coś nie zagrało i teraz mówi się o końcu miesiąca. Włosi.

Żenada, czekam na zmianę auta od początku roku, a tu ciagle cos, masakra jakaś nie dość ze w Poznaniu nie pokazali, to kolejny nie dotrzymany termin... Tracę cierpliwość kurna....

Niedługo minie rok od premiery Giulii i do tej pory jej nie ma do kupna,czy tym chce pokonać BMW?
Rozumiem wszystko,ale od 6 lat nie mamy następcy,wszystko fajnie,pięknie 510 koni,tył napęd,ale tylko na filmach,czy alfa romeo robi to specjalnie i chce udupić markę?
Współczuję ludziom,którzy czekają na ten model,są robienie w jajo od bardzo bardzo dawna.
Byłem w stanie wybaczyć to,że 159 jest 10x ładniejsza,ale z tym czekaniem to jest paranoja jakaś,ludzie chcą mieć to auto.

Wyglada na to,ze będzie dużo Giulii na tym forum , naliczyłem co najmniej dziesięciu napalonych klientów. Rozumiem,że jak tylko się pojawi drałujecie do salonów.

Wyglada na to,ze będzie dużo Giulii na tym forum , naliczyłem co najmniej dziesięciu napalonych klientów. Rozumiem,że jak tylko się pojawi drałujecie do salonów.

Ja pewnie podrałuje obejrzeć i zapoznać sie z cenami- dopiero pózniej podejmę decyzje, No chyba ze sie nie doczekam i kupie cos innego

"Unconfirmed rumors suggest a genuine opening of the orders of sedan only for the end of April with deliveries expected to begin in May."

:D

W sumie to nie napisali. No i bardzo ciekawa jest teza, że zamówienia od końca kwietnia, a odbiory od początku maja... Będzie ja za komuny? "Może Pan dowolnie skonfigurować swoją Giulię, pod warunkiem, że będzie czarna z czarną tapicerką i takim a takim pakietem" :).

Jeśli ktoś wybierze to co mają na stanie wyprodukowane to dostanie szybko, jak zamówienie trzeba będzie czekać - dość standardowo.

[MENTION=8766]radosuaf[/MENTION] - to nie była komuna tylko kapitalizm i jegomość Ford :D

Ciekawe kiedy pojawią się Giulie w salonach. Obejrzałbym, kupił raczej nie. Chociaż kto wie - jakby wyszła wersja 4x4 zanim Abarth wypuści 500X to może, może :D

W sumie to nie napisali. No i bardzo ciekawa jest teza, że zamówienia od końca kwietnia, a odbiory od początku maja... Będzie ja za komuny? "Może Pan dowolnie skonfigurować swoją Giulię, pod warunkiem, że będzie czarna z czarną tapicerką i takim a takim pakietem" :).
Może chodzi o to że skoro pierwsze zamówienia zaczną przyjmować od końca kwietnia to kolejka będzie krótka więc i czas realizacji krótki. Więc całkiem możliwe że pierwsze odbiory będą w maju.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Nie. To znaczy ze gulia jest produkowana w predefiniowanych konfiguracjach i taka dostaniesz prawie od razu. Na sztuki z przekonfigurowanym wyposażeniem trzeba będzie poczekać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jestem teraz w jednym z salonów w Katowicach , według sprzedawcy Giulia ma byc w salonie końcem czerwca bo musieli już złożyć zamowienie w centrali

Może tym razem naprawdę już bedzie [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czekam na odpowiedz KRS na riposte Wichury, sam tez dokladnie pamietam gdy to napisal, bo bylem mocno zdziwiony co typ pisze..

ale na co ja mam reagować? na wpisy, pełne jadu i agresji, człowieka, który nie potrafi wyłapać sensu dyskusji? który wycina jedno zdanie, całkowicie wyjęte ze strumienia kilkuset postów w dyskusji (rozłożonej w dodatku w czasie) i atakuje mnie chamsko, pisząc o kompromitacji?
Inteligentny człowiek, potrafiący dyskutować i wymieniać poglądy, widzi jak dyskusja ewoluuje, obserwujemy nieustanne zmiany planów, przesuwanie dat, opóźnienia, zwroty sytuacji itd. i na tej bazie formułujemy wnioski. Kawałek dalej podkreśliłem, że moim zdaniem zagrożenie niepojawienia się auta jest realne, bo.... (i różne argumenty padały).
No to na co ja mam reagować? W innym miejscu kolejny ciekawy gość zarzuca mi, że nie ja jestem kupcem Giulii, bo mam auto z leasingu firmowego. Biedak nie umie dodać dwa do dwóch: nie widzi bowiem, że ten leasing będzie miał miejsce wtedy, kiedy ja zamówię to auto.
Bardzo Cię proszę, Pitero, trzymajmy rozmowy na pewnym merytorycznym poziomie. Nie każ mi reagować na chamstwo, insynuacje czy elementarny brak myslenia.
Co do zakupu Giulii rozmawiałem wczoraj z kumatymi i decyzyjnymi i mamy czas do 30 lipca na decyzje.
No to Sergio dostał jeszcze trzy i pół miesiąca, żeby mi sprzedać to auto. I zarobić na mnie.

Amortyzatory
Powrót