[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak ktoś chce mieć wygodne i ładne auto to rzeczywiście nie obchodzi go ile ma do setki... ale np ja szukam w autach czegos wiecej.
Nie chce powiedziec, ze jestes nudziarzem. Ja po prostu lubie szybkie auta... i licze na to ze Tipo 952 w dieslu V6 nie bedzie miala wiecej jak 6.5s do setki... a podobna benzyna jeszcze mniej.
Ja też lubię szybkie auta, co z tego że jakieś audi ma 4.3s do setki, znaczy się że jak np. Julia będzie miała 5.0 to jest wolna? No nie dajmy się zwariować, 4C ma 4.5 do setki i co, mniej sportowa jest niż to audi?

Dodano po 3 minutes:

No właśnie.

No właśnie.

Z Opla taki Niemiec... Ciągle się na tą niemieckość w reklamach powołują, a z wszystkich teutońskich marek robią największe dziadostwo...

No ale czemu nie ma carserwisu na 1 sierpnia? Albo go remontują albo chcieli się pozbyć polmozbytu

Ostatnia edycja:
Ja też lubię szybkie auta, co z tego że jakieś audi ma 4.3s do setki, znaczy się że jak np. Julia będzie miała 5.0 to jest wolna?

Nie, taka Julia będzie git:)
Ale jak najszybsza wersja będzie miała 7s to już nie będzie tak fajnie - jednemu wystarczy, innemu nie. A jak ktoś się przesiądzie z Audi/BMW/Mercedesa który miał 6s lub mniej to może się zawieść i nie kupi po prostu.

....
No ale czemu nie ma carserwisu na 1 sierpnia? Albo go remontują albo chcieli się pozbyć polmozbytu
Firma zmieniła siedzibę bo bardzo korzystnie sprzedała działkę (przy drodze na lotnisko) pod hotel - przenieśli się na Połczyńską (salon i serwis mechaniczny) i na Łopuszańską (usługi blacharskie). Jest jeszcze oddział w Piasecznie (od zawsze)

... zatem w Polsce nie ma ryzyka, ze co 5 auto bedzie Alfa
smile.png

nie ma letko. Na mojej wsi, 3 lata po tym jak zakupiłem Julkę jest już ze ze stanu 0: 3* 156 + 2 *159 + od 2 miesięcy somsiad po drugiej stornie szosy kupił identyczną białą (ale ropniaka). A wieś < 1000 mieszk.

Ostatnia edycja:
Tak powaznie to cos w tym jest co pisze pawelek. Miejmy nadzieje, ze trend sie utrzyma;) W sprawie nowego modelu, tak mysle ze wszystkie inne marki upodabniaja do siebie swoje modele. Roznia sie one tylko wielkoscia. Mozna wnioskowac z tego ze nowy model Alfy tez bedzie mial jajowate swiatla z przodu i zaden render, ktory tutaj widzielismy nie bedzie przypominal prawdziwego samochodu.

Ale nie jest powiedziane, że Alfa nie odejdzie od obecnej linii i nie stworzy auta wygladającego jak Alfa :)

Wszystkie alfy mają jajowate światła z przodu Giulia też będzie miała takie i to na pewno a co do tyłu to pewnie podobny do 159
takie cuś co było już dawno temu pokazane w necie wydaje się najprawdoobodniejsze
attachment.php

Załączniki

• giulia-1-240102-0a331d753e7ea741,0,920,0,0.jpg
    giulia-1-240102-0a331d753e7ea741,0,920,0,0.jpg
    65.5 KB · Wyświetleń: 349
Ostatnia edycja:
Tak powaznie to cos w tym jest co pisze pawelek. Miejmy nadzieje, ze trend sie utrzyma;)

Ja bym się nie cieszył. 99% użytkowników AR których nie ma na forach kupuje Alfy, bo są tanie. AR sprzed epoki 159 i obecnych modeli to samochody dla biedaków. Tanio kupi, nic nie zrobi, zajeździ, odda do żyda, kupi kolejny a i tak lepiej na tym wyjdzie niż kupując VAGa który trzyma cenę.

Wszystkie alfy mają jajowate światła z przodu Giulia też będzie miała takie i to na pewno a co do tyłu to pewnie podobny do 159
takie cuś co było już dawno temu pokazane w necie wydaje się najprawdoobodniejsze

Nowe alfy są zapowiadane jako zupełnie nowa era pod względem technicznym i wizualnym, więc moim zdaniem nie ma mowy o dużym podobieństwie do istniejących modeli. Zamiast na wciąż odgrzewane wizualizacje lepiej spojrzeć tam gdzie inspiracji szukał Ramaciotti - w Mediolańskiej szkole projektowania. Kilka projektów studentów wciąż można obejrzeć na stronie politechniki.

wawraf- Podziel się linkiem! Z ciekawości :)

Ostatnia edycja:
Prawie się z Tobą zgadzam, jednak uważam iż, nie trzeba mieć do czynienia z czymś na żywo, żeby określić czy coś się podoba czy nie :meeting:

Gdy 10 lat temu zaprezentowali Alfę 159 i rzuciła mi się w oczy kierownica - nie podobała mi się (zresztą znajomi mieli podobne zdanie), ale czy to przekreśla całe auto? Nie, bo do kierownicy daje się przyzwyczaić. Dziś mi jej wygląd nie przeszkadza, co nie zmienia faktu, że można coś zaprojektować z większym polotem. Tobie jak widzę, nie przeszkadza mocowanie pasa bezpieczeństwa do słupka w 4C rodem ze 126p, a mi się to nie podoba ;) Ale jeśli Giulię zrobią przynajmniej tak dobrą jak 159, to nie będzie źle. Aczkolwiek na pewno znajdę powód do pomarudzenia :dance3:

A mi sie podoba wnetrze 4C szczegolnie paski ala klamki we wnetrzu na drzwiach miod poprostu i klasa. Np. porownujac do wnetrza Caymana gdzie wszystko wyglada jak w Golfie to 4 C uwazam jest zrobiona ze smakiem we wnetrzu.

Faktycznie lusterka mogłyby być większe, ale ogólnie jest ciekawie.

A mi sie podoba wnetrze 4C szczegolnie paski ala klamki we wnetrzu na drzwiach miod poprostu i klasa. Np. porownujac do wnetrza Caymana gdzie wszystko wyglada jak w Golfie to 4 C uwazam jest zrobiona ze smakiem we wnetrzu.

Jeśli ktoś jest pasjonatem Alfy przyjmie/łyknie wszystko i nawet wady uzna za zalety :). A co do Giulii z tych wszystkich wizualizacji. Jeśli tak będzie wyglądać to daj Boże, że przynajminej cena będzie niższa niż u konkurencji - wtedy pojawi się jakaś szansa na sprzedaż.

Ja bym się nie cieszył. 99% użytkowników AR których nie ma na forach kupuje Alfy, bo są tanie. AR sprzed epoki 159 i obecnych modeli to samochody dla biedaków. Tanio kupi, nic nie zrobi, zajeździ, odda do żyda, kupi kolejny a i tak lepiej na tym wyjdzie niż kupując VAGa który trzyma cenę.

oczywiście, wysyp 156 i 159 to efekt tego, że a) są to aktualnie najtańsze w swojej klasie wozidła; b) w przypadku 10-15 latków legendy o (bez)awaryjnośći są łatwo weryfikowane statystyką c) handlarze już sprowadzili wszystkie VAGi i japońce, pora na inne marki

ja też się nie cieszę, bo Alfę kupiłem "na złość mamie" - cała rodzina ma obecnie, a ja w przeszłości, VW i toyoty (a 1/4 okolicy to moja rodzina). A na serio i wracając do tematu:
Giulia wcale nie musi wygalać jak Julka - w zaproponowanej wersji straszny brzydal, przcież marki zmieniaja design, patrz 159->Giulietta czy 147-> MiTo. Tylko Audi nie odróżnisz przy rozstrzale mniejszym niż 7 lat.

W każdym razie jako wyjątek od reguły cieszę się że premiera się spóźnia, bo ja chcę zmienić swój za 2-3 lata, to Giulia akurat będzie po pierwszych testach w realu i "poprawkach", może wyjdzie SW. Oczywiśćie pod warunkiem, że a) będzie ładnym fajnym samochodem i b) nie stanę się obrzydliwie bogaty, bo wtedy kupuję Ghlibli.

Małe lusterka mi nie przeszkadzają. Na pewno lepiej się komponują z bryłą niż lusterka od "stara" :)

Amortyzatory
Powrót