[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wejdź sobie na alfaromeo.it
Tam masz super 3D i to z różnych kamer.

Ns żywo auto nie musi wyglądać lepiej bo może wyglądać gorzej. Szczególnie tyczy się to wnętrza.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Bylem i widzialem juz jakis czas temu. Dalej jestem zdania ze co na zywo to na zywo. A 3D to nie 360camera..

Ostatnia edycja:
Na żywo każde auto robi zupełnie inne wrażenie

ZUPEŁNIE? No nie galopujmy tak... Jakie wrażenie robi na zdjęciach i na żywo np. Ford Focus? Albo Fiat 500? Albo BMW 3? Dla mnie z grubsza takie samo. Jeśli mówimy o Giulii - miałeś kiedyś tak, że któraś generacja BMW 3 podobała Ci się na zdjęciu, a na żywo nie, albo odwrotnie?

Ja zawsze zostawiam sobie duzy margines na moment zobaczenia auta na zywo. Nie raz juz bylo tak ze na zywo moze nie bylo inaczej, ale na pewno duzo lepiej. Pomijajac kwestie koloru, bo kazde auto ma taki w ktorym wyglada najlepiej, jak i taki w ktorym najgorzej.

Zgadzam się z Tobą , ze zdjęć napaliłem się na BMW 4-er coupe a gdy zobaczyłem to auto na żywo emocje opadły , było tylko poprawne ale nie było efektu ,,wow'' . Giulia ze zdjęć/filmów jest ładna ale nie rzuca mnie na kolana dlatego czekam na egzemplarze demonstracyjne w salonach żeby popatrzeć na proporcje , pomacać wnętrze i chyba najważniejsze sprawdzić jak to jeździ :)

Ostatnia edycja:
Pamietajcie ze kazdy ma swoj gust.Mojej dziewczynie kompletnie nie podoba sie moja 159,ale na widok ojca F10 w mpakiecie ma mokro w majtkach.Giulia ma byc dobrym autem.156 czy 159 byly przecietnymi autami.A to czy komus sie z nas podoba bardzo albo troche mniej niema znaczenia.Na manaiakach danej marki nie zarabia sie najwiecej,bo oni kupuja najczesciej uzywki.Zarabia sie na ludziach ktorzy maja pieniadze i kupuja dany model na 2-3lata i pozniej kupuja nastepne auto.Dlatego Giulia ma byc czyms lepszym niz moja 159 i ma zmienic wizerunek marki bo do premium to jej daleko.

Mysle ze 159 odrobine poprawila wizerunek Alfy, gdyby poszli za ciosem mielibysmy teraz Giulie II (ew. po drugim faceliftingu) :) a tak Alfa musi budowac wizerunek i zdobywac rynek w zasadzie od poczatku

szykuje się przeciętniak stylistyczny niestety
156 i 159 to były skoki stylistyczne, piękne auta, zdecydowanie się wyróżniające...
pisanie tutaj, że to nieważne w ogóle podważa mit i legendę alfy romeo, jako auta ponadprzeciętnie pięknego
owszem, może będzie fajnie jeździć ale magia marki, to, co nas kręci i odróżnia, znika własnie bezpowrotnie

ot, eleganckie, cieżkie z wyglądu wozidło, jak beema czy pasek. Tyle.

- - - Updated - - -

Ja też nie widzę podobieństwa do BMW.
Piękny włoski styl.

hahahaah:))_ w czym Ty widzisz piękny włoski styl:))? no nie, to tekst dnia.

A jak ja lubie kotleta zamiast piersi z kurczaka to jest sens dyskutowac o tym 345 stron? Wy na serio macie tak nudne zycie ze wolicie przesiadywac tyle czasu w tym watku i pisac pierdoly? Widzialem na zywo, siedzialem,macalem jest piekna ale na tyle jestem rozumny ze z gustami sie nie dyskutuje , jeden woli male piersi drugi duze a to ze jest jakos podobna do bmw? Poczytajcie moze historie AR wielcy fani a zobaczcie modele w historii ktore dopiero bardzo byly podobne do konkurencji, bmw to bmw biora z najlepszych czy sie to wam podoba czy nie, sluszny kierunek jak dla mnie, 159 byla w dalekiej d..ze sprzedaza, wyciagneli jakies wnioski, probuja innej drogi, z idealow nikt nie przetrwa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Giulia może nie powala wyglądem ale na żywo i tak mogę się założyć, że każdą Betę i Merca będzie przyćmiewała bez problemu.
Do tego będzie jeździła jak na Alfę przystało… Klasyczny wygląd pozwoli zdobyć nowych klientów i gwarantuje w tej klasie wyższą sprzedaż.

może będzie fajnie jeździć ale magia marki, to, co nas kręci i odróżnia, znika własnie bezpowrotnie
Mnie w to nie mieszaj ;)
Ja akurat się ciesze, że w końcu będzie solidny konkurent na rynku. Wygląd wyglądem, ale jak ktoś szukał porządnego auta (z dobrymi osiągami), dającego radość z prowadzenia to niestety trzeba było brać jakiegoś niemca.
A werdykt na Sergio i Alfie wydam dopiero jak się przejadę Giulią, bo teraz to jest gdybanie i wróżenie z fusów.

Na tą chwilę wydaje mi się, że Giulii ładniej jest w jasnych kolorach (w ciemnych sylwetka się zlewa i ginie).

A mnie tam kręci, że będzie wersja potrafiąca objechać konkurencje, że po 159 ktoś poszedł po rozum do głowy i nowy model będzie dużo lżejszy.

Będą niezależne testy i modele produkcyjne w salonach to będzie można wnioskować i realnie oceniać.

Widać na tym video jak rozwiązali dach szklany - niestety nie idzie przez całą długość dachu jak w Giulietcie, tylko jest podzielony na dwie części rozdzielone masywnym słupkiem. W takiej wersji to będzie totalnie zbędny wydatek.

W Giulietcie też jest :). Moim zdaniem nie powinien być otwierany, za to cały dach powinien być przeszklony, tak jak to jest w Peżotach np.

Nie musi być w wyposażeniu standardowym przecież. No i robi różnicę, w przeciwieństwie do tego, co jest w Giulietcie.

Poza tym, ile waży? 40 kg? To jest połowa wagi jednej osoby na pokładzie. A ja zazwyczaj jeżdżę sam.

Amortyzatory
Powrót