[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zmiana biegów w Qv jak w grach, rewelacja, jeszcze jak tunerzy wezmą się za poprawienie mocy i brzmienia... oj będzie się działo. Zmiana biegu jest lepsza niż w M6.

cytat z poniedzialkowego wydania Auto Świat ,,Polskie ceny Giulii poznamy już 19 maja '' - zdaje się ,że kolejna kaczka dziennikarska tych ,,fachowców '' bo z warszawskiego Carserwisu mam dementi :D

P.S.

A w Niemczech ruszyła sprzedaż . QV na ceramice za ponad 400.000 zł , 4 lata gwarancji bez limitu kilometrów na osłodę .

http://www.autoscout24.pl/oferty/al...foglio-29-v6-bi-turbo-benzyna-biały-289495691

Ostatnia edycja:
tylko to jest już widelec a nie alfa inna klasa auta
ja spokojnie czekam na ceny w kraju ale spodziewam się raczej tragedia cenowej w sensie kosmicznych cen

tylko to jest już widelec a nie alfa inna klasa auta
Idąc tym tokiem myślenia takie auta nie miały by racji bytu a jednak się sprzedają. Zawsze znajdzie się coś półkę wyżej gdzie cena golasa = wypasione "gorsze" auto, osobiście sam wolał bym mieć taką Giulię niż Masera gdybym miał miedzy nimi wybierać za tą samą cenę.

Idąc tym tokiem myślenia takie auta nie miały by racji bytu a jednak się sprzedają. Zawsze znajdzie się coś półkę wyżej gdzie cena golasa = wypasione "gorsze" auto, osobiście sam wolał bym mieć taką Giulię niż Masera gdybym miał miedzy nimi wybierać za tą samą cenę.
W Polsce sprzedają się Golfy za 200 tys., przy tym 400 za GQV to darmocha :).

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Po przeczytaniu testu Top Gear Polska można odnieść wrażenie, że gdzie mieli minimalną możliwość doczepienia się to wykorzystywali to z maksymalna mocą. Czyżby ten samochód był tak dobry, że niemiecka trójca zaczyna się bać i dziennikarze muszą jej nieco pomóc stłumić zagrożenie w zarodku?
Przypuśćmy, że ktoś kto jest potencjalnym kupcem QV-ki ale zastanawia się jeszcze nad M3 lub AMG przeczyta ten test. Wyczyta z niego, że silnik w QV wcale nie jest inspirowany Ferrari tylko jest "made by MCdonald", że materiały w środku są wyjęte żywcem z Pandy a układ kierowniczy pracuje za lekko. Czy po takiej lekturze wyda 400tys. na Alfę Romeo, czy jednak zdecyduje się na M3?
Już teraz Top Gear Polska wysyła zaszyfrowaną depeszę do Monachium " melduję wykonanie zadania".

Już teraz Top Gear Polska wysyła zaszyfrowaną depeszę do Monachium " melduję wykonanie zadania".

Przesadzasz. Ja po przeczytaniu tekstu odniosłem wrażenie, że układ jezdny, silnik i skrzynia to rewelacja, a jedyne zastrzeżenia jakie mieli to wnętrze. Silnik z turbo, a kręci się powyżej 7tys, żywo reaguje na gaz i nie ma turbodziury? Toż to hit!
A wnętrze? To IMO drugorzędna sprawa przy aucie typu QV/M/AMG. Jak ktoś szuka wnętrza to kupi Ghibli w zbliżonej cenie.

Ja w ogóle odnoszę wrażenie ze top gear, motor czy auto świat to jedna wielka mniej lub bardziej ukryta reklama niemieckiej motoryzacji

Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka

Bardzo dobry artykuł, dokładnie przeczytałem i wydźwięk jest taki że to rewelacyjne auto. Co do plastików a'la panda - może naprawdę takie są?
Top Gear nie jest brytyjski?

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Czy po takiej lekturze wyda 400tys. na Alfę Romeo, czy jednak zdecyduje się na M3?
Szczerze to ktoś kto chce kupić tego typu auto to się sam przejedzie każdym po kolei, a nie będzie wyrabial sobie opinii na postawie jakiejś recenzji...

Gdzie ten cennik? Na stronie nie widzę.

Ja w ogóle odnoszę wrażenie ze top gear, motor czy auto świat to jedna wielka mniej lub bardziej ukryta reklama niemieckiej motoryzacji

Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka

absolutnie przesadzasz, w niczym nieuprawnione zdanie,czytam to pismo regularnie i nic takiego nie widze

- - - Updated - - -

Jest cennik. Diesel od 140k PLN.

cena dramatyczna, Giulii na polskich drogach nie będzie mozna zobaczyć
owszem, ludzie kupują auta za takie pieniądze ale auta najwyższego zaufania, alfa natomiast ma zupełnie inną opinię
wielka szkoda, ceny z kosmosu

Amortyzatory
Powrót