[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dokładn tłumaczenie: Ta operacja pewnego wielbiciela potwierdza, ze wszystko zmierza w dobrym kierunku produkcji nowej berliny od Alfy która ma dorównać albo wyprzedzić Niemców. " Dzisiaj byłem w pobliżu toru Ballocco który znajduje się kolo mojej pracy, zatrzymałem się na parkingu kolo toru doświadczalnego i parę minut później wyjechały z byłego terenu warsztatów Iveco Bmw m3, Mercedes klasy C i dwie Alfy 952, jak zawsze zakamufkowane na bazie Maserati. Z tym, że jedna z swych miała zamontowany zderzak z nowej Alfy Romeo wraz ze scudetto wyglądającym jak z Alfy. Miała też pomarańczowa maskę z dwoma dużymi dziurami z których wychodziły potężne kominy jak w samochodach z filmu Madmax. Cały teren dookoła był pełen składników rozmontowanych z BMW/Mercedesa/Audi. Słychać było te maszyny na torze. Był wielki hałas opon i silników. Marchione faktycznie przekazał w ubiegłym czerwcu ze zamierza użyć niemieckich aut jako. W ubiegly piątek opowiadał, że najpierw prowadził BMW a potem Alfe 952 mowiac, ze nowa Alfa wyprzedził BMW w prowadzeniu czyli daje większą przyjemność z prowadzenia.

Ostatnia edycja:
Nawet jeśli Amerykanie będą mogli kupić Tipo 952 latem, to raz, że późnym, a dwa- w przedsprzedaży...

Lepsze niż BMW M3 ? no odważne deklaracje jak na firmę, która ostatnie lata przespała, w odniesieniu do wozu, który latami ulega ewolucji.

Lepsze niż BMW M3 ? no odważne deklaracje jak na firmę, która ostatnie lata przespała, w odniesieniu do wozu, który latami ulega ewolucji.
Odważne, ale zauważ jak udało im się 4C. Też można powiedzieć, że zrobili auto bez żadnego doświadczenia, bez poprzednika - po prostu z niczego. A jednak spokojnie może konkurować na rynku z innymi autami.
Ja patrzę na AR jako część FCA i tam jest Maserati, Ferrari, Abarth, czy SRT, z których może czerpać bardzo dużo doświadczenia.

Sorry za offtop, ale "Alfa wraca do F1" ;)
attachment.php

Załączniki

• f12015.jpg
    f12015.jpg
    61.2 KB · Wyświetleń: 356
Ano... trochę lipne logo... po wejściu w link jest COMMING SOON... ale coś się dzieje :)
Widać przygotowują się do grubej kampanii reklamowej.

attachment.php

Załączniki

• liche.JPG
    liche.JPG
    54.6 KB · Wyświetleń: 337
Jest!!! w Końcu!!! Czekałem, aż Nasz znaczek na czerwonym agregacie sie pojawi :) Szkoda tylko, ze w tym roku kierowcy Ferrari są nie Ci, na ktorych liczyłem :)

Dodano po 18 minutes:

I juz nie ma reklamy Fiata na dziobie :)

Ostatnia edycja:
Jest!!! w Końcu!!! Czekałem, aż Nasz znaczek na czerwonym agregacie sie pojawi :) Szkoda tylko, ze w tym roku kierowcy Ferrari są nie Ci, na ktorych liczyłem :)

Dodano po 18 minutes:

I juz nie ma reklamy Fiata na dziobie :)

Kierowcy wyglądają jak sierotki w tych czapeczkach szczególnie "Finger" :D
No i ten bezsensowny odgłos silnika rodem z kartingu ......
:jester:

Byłem u Bołtowicza na Ursynowie w tym tygodniu na jeździe próbnej Julką. Pan też zapewniał, że "Giulia" będzie w salonach jeszcze w tym roku. No zobaczymy...

dzisiaj w Poznaniu usłyszałem o przełomie września/października

Również byłem na teście żuliety i Pan sprzedawca poinformował mnie że następca 159 w tym roku będzie ale cena niestety będzie zaczynać się od poziomu 150k :(

W końcu to będzie nowa era a reklama na ferrari kosztuje :)

Również byłem na teście żuliety i Pan sprzedawca poinformował mnie że następca 159 w tym roku będzie ale cena niestety będzie zaczynać się od poziomu 150k :(

Trochę to mało prawdopodobne. Wedle moich źródeł z Niemiec cena podstawowego modelu ma oscylować w granicach 30 Euro. Niby skąd miała by się wziąć różnica 25-30 tys? Poza tym skoro BMW 3 cieszące się jednak dobrą renomą i mające swoich klientów zaczyna się od 130 tys, to niby czym uzasadniają taki wybryk AR?
Żeby znów nie przesadzili, jak to było w przypadku Stilo, 159, Bravo itp. Potem znów będą na siłę robić uboższe wersje, żeby ludzie się jednak przekonali, że warto wybrać auto z rodziny fiata z gorszą opinią a w podobnej cenie:)

Tak jak mówi Belfer, cena powinna być trochę niższa niż 150 tys. Facet u Bołtowicza też o tym wspominał, stwierdził, że nie mogą zaszaleć z ceną bo nikt tego nie kupi i znowu będzie płacz. Podstawowa wersja około 120-130 tys. I myśląc racjonalnie to jest jedyny sposób na te plany sprzedażowe Sergio. Bo jeśli cena będzie wyższa to będzie radość, ale u Bawarczyków ;)

Amortyzatory
Powrót