Byłem oglądałem macałem jeszcze nie jeździłem bo testówka nie dotarła.
Szczecin salon Gezet, bardzo dobrze przygotowany sprzedawca Pan Dariusz, starał się ile mógł, opowiadał o szkoleniach na których był itd. generalnie odbiór pozytywny, nie narzucał się ale jednocześnie było wiadomo, że jest i odpowie na każde pytanie.
Cenników lepszych niż tych z comicsaint jeszcze nie dostali i było widać, że sprzedawcy też głupio z tego powodu(mają dostać niedługo lepsze).
Natomiast salon sam przygotowuje ładne cenniki wystawione na stendach koło konkretnych aut.
sam samochód to dokładnie ta sztuka:
http://www.gezet.pl/Dostepne-samoch...Diesel-150KM-MT6--Navigacja-65,20.html:o=2225
czyli golas z dorzuconą nawigacją i xenonami.
na żywo auto prezentuje się duuuuużo lepiej niż na jakichkolwiek fotkach, masywna zbita sylwetka, nie przypomina ani bmw czy czegokolwiek innego. Piękny front! byłem bardzo sceptycznie nastawiony ale jednak na żywo robi robotę!
spasowanie elementów blacharskich super, jedyne delikatnie poprawił bym narożniki zderzaka przedniego na górze, chociaż z obu stron schodziły się tak samo to jednak szpara nie była idealnie równa na całej długości.
Bardzo ładnie prezentuje się w tym lakierze, minus za jakby drobne wtrącenie na tylnym lewym słupku widać "pyciek" pyłek, jak by wpadł w clar, być może się czepiam, ciężko było to zobaczyć, ale mam trochę zboczone bo tym względem oko, delikatna polerka powinna pomóc.
środek:
mimo podstawowych foteli, całkiem fajny w dotyku materiał, pozycja za kierownicą super, bardzo szybko znalazłem swoje miejsce.
plastiki i ogólna jakość zdecydowanie klasa premium, mimo podstawowego wyświetlacza między zegarami nie widać było, że to golas, to samo dotyczy się ekranu nawigacji, mimo tego, że był ten mniejszy to jednak nie wyglądało to tanio, tzn brakowało mi większego ale to pewnie dlatego, że chciałbym zobaczyć full opcje
skok klawiszy/guzików ich odczucie po dotknięciu klasa premium.
nie do końca podoba mi się sposób zamknięcia podłokietnika, jakoś tak ciężko zamyka, - może się wyrobi
za to obowiązkowo do poprawy główna gałka od nawigacji, za duży luz na boki, pozostałe gałki pokrętła chodzą super!
menu nawigacji i samego komputera dosyć intuicyjne, bardzo szybko się w nim odnalazłem.
a propo ekranu, ktoś pytał czy można wyłączyć sam ekran MOŻNA! muzyka z radia gra wtedy bez problemu, wystarczy wcisnąć guzik OPTIONS i pierwsza pozycja to "wyłącz ekran" więc nie ma obawy, że będzie komuś przeszkadzał wieczorem.
miejsce w drugim rzędzie ok, mam 180cm i po poprawnym ustawieniu fotela po siebie, na miejscu za sobą miałem jeszcze spory luz.
bagażnik, osobiście uważam, że OK, większy niż w 159, bardziej ustawny, chociaż ja nie jestem pod tym względem wymagający i nie lubię jeździć załadowany tobołami raczej biorę najpotrzebniejsze rzeczy a co można kupuję na miejscu.
wózek i jakaś torba wejdzie, druga torba na fotel do tyłu i można jechać
podobno mają policzoną wartość po 3 latach i ma to być około 55 do 60%

będzie też opcja wpłaty 20% niskiej opłaty za używanie przez 3 lata i wysokiego wykupu ok 45%.
benzyn raczej należy spodziewać się pod koniec roku.
demówki są wszystkie białe i manualu bo podobno tylko takie zamówił FAP....
Szczeciński salon chciałby mieć też docelowo jako demo automat i benzynę w automacie, ale to trzeba jeszcze poczekać.
salony generalnie widza zainteresowanie i starają się wybrać co tylko można, ale na razie dostępność jest jeszcze ograniczona.