145Q
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004
Ja nie przeczę, że nie ma ludzi skłonnych zapłacić 250kzł za 340ix. Są, ale oferta Alfy ma ich skłonić do poważnych przemyśleń czy aby na pewno dopłata 65kzł, by mieć 2 cylindry więcej i 0.2-0.3s mniej do setki ma sens. Wg. mnie jest to irracjonalne i wielu ludzi z kasą pomyśli podobnie. Alfa na to liczy.
O ile każdy narzekał na dużego i drogiego diesla 2.2, to w przypadku benzyn Alfa obrała optymalny tor. Brakuje kropki nad i w postaci opcji 2.0 310HP, która obaliłaby argument "0.2-0.3s mniej do setki". 310hp byłoby szybsze od 340ix, bardziej eco: CO2, PB98 i o 50kzł tańsze. To naprawdę dużo.
- - - Updated - - -
Dealerzy się w tym wątku nie wypowiadają
Co skłoni nabywcę wypasionego BMW czy Audi do zakupu Alfy? Chęć wyróżnienia się? Jak widać po cenach, Alfa celuje w klientów mających do 160-200kzł i chce im zapewnić za tę cenę znacznie więcej niż konkurencja. Czy to dobra droga? Okaże się za pół roku.
O ile każdy narzekał na dużego i drogiego diesla 2.2, to w przypadku benzyn Alfa obrała optymalny tor. Brakuje kropki nad i w postaci opcji 2.0 310HP, która obaliłaby argument "0.2-0.3s mniej do setki". 310hp byłoby szybsze od 340ix, bardziej eco: CO2, PB98 i o 50kzł tańsze. To naprawdę dużo.
- - - Updated - - -
Przede wszystkim dealerzy płaczą, bo nie sądzę by im się drzwi nie zamykały gdy mają sprzedawać samochody po 200 tys. Z całym szacunkiem, jestem alfistą od lat, ale puki co Alfa to nie BMW które może sobie pozwolić na takie ceny.
Proste pytanie - CO normalnego nabywcę wypasionego BMW czy Audi skłoni do zakupu Alfy? Widzisz coś takiego?
Dealerzy się w tym wątku nie wypowiadają
Co skłoni nabywcę wypasionego BMW czy Audi do zakupu Alfy? Chęć wyróżnienia się? Jak widać po cenach, Alfa celuje w klientów mających do 160-200kzł i chce im zapewnić za tę cenę znacznie więcej niż konkurencja. Czy to dobra droga? Okaże się za pół roku.