[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Qrna, chłopie, dosyć mam Twojego besserwisserstwa i arogancji. Spadam z tego forum.

Dzięki temu "bessewisserstwu" masz jakieś 50% konkretów odnośnie Giulii mojego autorstwa w tym temacie. To ma określenie w języku polskim. Zazwyczaj nazywamy to faktami...

Czyli porównałeś Diesel'a z benzyną i piszesz, że to ta sama konfiguracja... Dobre:)
Fajnie, że dopiero teraz napisałeś, że wersja Bussines będzie dotyczyć tylko benzyny :) To się nazywa podawanie rzetelnych newsów przez Belfra. Bądź więc tak miły i dodaj jeszcze 10 tys. do podanej przeze mnie wcześniej różnicy 25 tys. dla Kowalskiego, co daje razem skromne 35 tys. "upustu" dla biznesu, bo tylko tego dotyczył mój początkowy wpis. P.S. Tylko mi teraz nie odpisz, benzyna dla biznesu to będzie manual, bo się załamię :P

Poza tym ile razy trzeba pisać, że to auto nie różni się tylko silnikiem od reszty dla "Kowalskiego"?
A ile razy już napisałeś, czym KONKRETNIE (poza ceną) to auto dla biznesu się różni? :P

Jest szansa, że wniesiesz jakieś konkrety do tego tematu czy tylko będziesz szukał dziury w całym i bawił się w trolla?
A nie wystarczy, że prostuje Twoje "rewelacje" i odświeżam Ci pamięć? :) Zamiast przyznać, że gdzieś tam się pomyliłeś, to atakujesz każdego, kto ośmieli się to wytknąć, bo Ty przecież jesteś nieomylny, a wszyscy inni się nie znają. Za przykład takiego zachowania niech wystarczy tylko ten jeden Twój wpis, w którym atakujesz każdego, kto ośmielił się pamiętać, co kiedyś pisałeś.
[/QUOTE]

Da się zrobić taką reklamę...
Myślę, że nawet na naszym forum zawita za kilka dni:)
O jak Ty mnie zaimponowałeś w tej chwili ! :D Brawo!
Jeszcze czekam na reklamy w TV.

Moim skromnym zdaniem taki wynik na Nordschleife niejednego przekona do zakupu.

Fajnie, że dopiero teraz napisałeś, że wersja Bussines będzie dotyczyć tylko benzyny :) To się nazywa podawanie rzetelnych newsów przez Belfra. Bądź więc tak miły i dodaj jeszcze 10 tys. do podanej przeze mnie wcześniej różnicy 25 tys. dla Kowalskiego, co daje razem skromne 35 tys. "upustu" dla biznesu, bo tylko tego dotyczył mój początkowy wpis. P.S. Tylko mi teraz nie odpisz, benzyna dla biznesu to będzie manual, bo się załamię :P

A ile razy już napisałeś, czym KONKRETNIE (poza ceną) to auto dla biznesu się różni? :P

A nie wystarczy, że prostuje Twoje "rewelacje" i odświeżam Ci pamięć? :) Zamiast przyznać, że gdzieś tam się pomyliłeś, to atakujesz każdego, kto ośmieli się to wytknąć, bo Ty przecież jesteś nieomylny, a wszyscy inni się nie znają. Za przykład takiego zachowania niech wystarczy tylko ten jeden Twój wpis, w którym atakujesz każdego, kto ośmielił się pamiętać, co kiedyś pisałeś.
[/QUOTE]

Cały czas pisałem, o wersji business z benzyną w pakiecie 2 aut za cenę 125 tys. każdy. Zmiana decyzji FCA tego też dotyczy. Tak własnie czytasz ten temat a potem tworzysz nową "żeczywistość".

Pokaż mi gdzie ja się pomyliłem w tej kwestii!
Zadzwoń sobie do ASO i spytaj dlaczego wersja business jest sprzedawana na innych warunkach. Chyba tyle potrafisz...?

Ostatnia edycja:
Cały czas pisałem, że wersja business to opcja z benzyną. Tak własnie czytasz ten temat a potem tworzysz nową "żeczywistość".

Pokaż mi gdzie ja się pomyliłem w tej kwestii!
Bardzo krótką masz pamięć. Widzisz tu coś o benzynie?

Natomiast w kwestii wersji Business.
Jest już nowa decyzja, że będzie można zakupić takie auta na firmę, jako pojedyńcze sztuki!:)
Są to samochody na bazie wersji "giulia" z pakietem flota (navi itd) oraz z pakietem lighting (ksenon itp) za 125 tys. brutto.
Moim zdaniem bardzo dobra wiadomość.

Zadzwoń sobie do ASO i spytaj dlaczego wersja business jest sprzedawana na innych warunkach. Chyba tyle potrafisz...?
Tylko po co, skoro ta wersja mnie nie dotyczy, w na Twoim słowie polegam jak na Zawiszy :P

Bardzo krótką masz pamięć. Widzisz tu coś o benzynie?

Serio to piszesz czy tylko brniesz w swoją ignorancję i brak wiedzy o tym o czym piszemy w tym temacie?

Wyjaśnię Ci to ostatni raz.

Od samego początku, kiedy podano do wiadomości, że będzie możliwość zakupu benzynowej wersji Giulii za 125 tys. w pakiecie 2 aut dla firm, wszyscy pisali o tym i dyskusja nawet zeszła na takie tory, że ktoś nawiązał do możliwości kombinowania z zakupem przez firmę dla osób fizycznych.

Ty tego nie doczytałeś i siejesz zamęt.

Serio to piszesz czy tylko brniesz w swoją ignorancję i brak wiedzy o tym o czym piszemy w tym temacie?

Wyjaśnię Ci to ostatni raz.

Od samego początku, kiedy podano do wiadomości, że będzie możliwość zakupu benzynowej wersji Giulii za 125 tys. w pakiecie 2 aut dla firm, wszyscy pisali o tym i dyskusja nawet zeszła na takie tory, że ktoś nawiązał do możliwości kombinowania z zakupem przez firmę dla osób fizycznych.

Ty tego nie doczytałeś i siejesz zamęt.
Podałem Ci na tacy Twojego ostatniego "newsa" o wersji biznes, który wywołał tą dyskusję, ale Ty nadal będziesz twierdził, że to "nie Twoja ręka". Dla mnie EOT.

Czy może ktoś podać link do oficjalnej wiadomości, info na stronie dealera, alfa romeo bądź ofertę z ceną i wyposażeniem Giulii za 125 tys?
Wiele już opowieści słyszałem.
Jeśli to prawda, to urealnienia ceny zmuszeni byli dokonać zanim jeszcze rozpoczęli sprzedaż. Widać klienci nie walą drzwiami i oknami i jakoś mnie to nie dziwi, puki co.

Podałem Ci na tacy Twojego ostatniego "newsa" o wersji biznes, który wywołał tą dyskusję, ale Ty nadal będziesz twierdził, że to "nie Twoja ręka". Dla mnie EOT.

Skończ Waść wstydu oszczędź...
Każdy, kto śledzi ten temat a nie pisze z nudów lub dla zasady wie, że chodziło mi o wersję benzynową bo o niej cały czas była mowa. Dlatego nie wpadło mi do głowy, żeby to pisać w poście, który z uporem maniaka cytujesz... To jest dla większości jasne, jak słońce.
W tym temacie nie było nigdy mowy o pakiecie dwóch Giulii 2,2 za 125 tys dla firm.
Sprawa dotyczyła cały czas wersji 2,0 dla firm i wypłynęła przy okazji spekulacji co do cen benzyny.
Więc czytaj częściej niż piszesz a będzie wszystko i dla Ciebie klarowne.

- - - Updated - - -

Czy może ktoś podać link do oficjalnej wiadomości, info na stronie dealera, alfa romeo bądź ofertę z ceną i wyposażeniem Giulii za 125 tys?
Wiele już opowieści słyszałem.
Jeśli to prawda, to urealnienia ceny zmuszeni byli dokonać zanim jeszcze rozpoczęli sprzedaż. Widać klienci nie walą drzwiami i oknami i jakoś mnie to nie dziwi, puki co.

Napisz np do CARSERWIS do Marka Babińskiego. Jako jeden z najlepszych sprzedawców AR (przez kilka lat miał bodajże tytuł najlepszego) ma pojęcie, wiedzę i pewnie Cię poratuje.

Tak, jak piszesz rynek weryfikuje wishful thinking FCA PL i zmieniają się warunki na lepsze. Ale takie decyzje świadczą tylko o złym podejściu do marketingu. Kto i po co wymyślił ten pakiet dwóch aut w benzynie dla firm jest dla mnie zagadką.

Dlatego Alfa powinna teraz ubrać tego kierowcę, wywalić tylną kanapę, wstawić klatkę, zakleić wszystkie szpary taśmą izolacyjną i pobić ten rekord M4 GTS, żeby nikt nie miał wątpliwości, że teraz Alfa jest królem i tak już pozostanie B)
Dodatkowo zainstalować wtrysk wody, spoilery, które przy wjeżdzie na drogi publiczne muszą być odkręcone, zrezygnować z klamek, wygłuszenia i głośników w drzwiach i wszelkich udogodnieN,oraz podnieść cenę o 200.000-wtedy mielibyśmy specyfikację M4 GTS.
Czterodzwiowy sedan z pełnym wyposażeniem , którym bez bólu można jechać na wczasy lub do pracy ma kilka sekund gorszy od o 200.000 droższej BMW z wywalonymi wnętrznościami,która średnio nadaje się do normalnego uzytkowania-słabo Alfo, baaaaardzo słabo... :(

Jedna rzecz jest w tym fake'u totalnie z doopy co by nie przeszlo - tylny slupek, ni z gruszki ni z pietruszki.

Tym czasem coraz więcej wersji Veloce widać na ulicach.
Prawdopodobnie będą one wyposażone w silniki 2,2 210 KM oraz 2,0 200 i 280 KM.

Ehh jeden wartościowy wpis na 3 strony pierdzielenia o pupie Maryni.

Tylny dyfuzor jak w hamerykanckiej Ti, ciekawe jakie jeszcze różnice względem Super. Piszą, że zmiany dotyczą głównie przodu auta, tzn. większa kratka-siatka na przednim zderzaku. Pojemność bagażnika inna - 480 litrów.
Co do silnika, wymieniają 1.75 TBi, 241 KM 340 niutów z sześciobiegową skrzynią TCT. Albo jest to dziwne, albo koleś ćpie i pomylił Giulie z Giuliettą :/
https://translate.google.pl/transla...o.it/auto/alfa-romeo-giulia-veloce&edit-text=

Z kolei tutaj piszą o napędzie Q4, o innych zderzakach z tyłu i z przodu podobnych do Q 510KM, inna gama wykończeń wnętrza i silniki jak pisał Belfer. Połowa to spekulacje jednakowoż.
https://translate.google.pl/transla...allestimento-sportivo-foto/122219/&edit-text=

- - - Updated - - -

O samym 2.0 200HP piszą jeszcze iż moc znamionową osiąga przy 5000 RPM a moment 330 Nm przy 1750 RPM, cały z amelinium, elektro-hydrauliczne zawory (zmienna faza), wtrysk bezpośredni 200bar. Ciekawe ile wspólnego z JTS i ile nowych problemów znim będzie :D Silnik przeznaczony wyłącznie dla AR, nie będzie w innych autach FCA.

- - - Updated - - -

Tu oryginał zdjęcia ;)
575eba8e808c3_GIULIETTAMILLEMIGLIA.jpg.e683f420c4931449022c72bab51f63f5.jpg

Ciekaw jestem czy ta wersja Business na firmę ma możliwość dodatkowej konfiguracji z listy opcji czy trzeba cieszyć się z niższej ceny i iść na kompromis kosztem indywidualizacji auta .

Z tego, co mówił Pan w salonie, możliwości konfiguracji są ograniczone (chociażby tapicerki - zdaje się czarna szmatka albo czarna skóra czy tam półskóra).

Amortyzatory
Powrót