[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Belfer. Jak w Siewierzu i Częstochowie nie będzie korków to dasz radę :)

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

W nie chodzi mi o żadne laurki tylko o prostackie porównania do stilo. Można napisać np. "spodziewałem się że będą lepsze materiały" ale po co skoro można porównać materiały do stilo / pandy i wrzucać kolejny "kamyczek do ogródka"...
Macałem wersję Giulia i Super. Jeżeli chodzi o boczki drzwi nie zauważyłem jakieś różnicy. Tunel środkowy i listwa ozdobna były z jakiegoś innego tworzywa.

APROPO WERSJI BUSINESS
Byłem dzisiaj na chwilę w salonie i przeczytałem oficjalne pismo od FCA do sprzedawców.

W tej wersji mają być dwa silniki.
2.2 jtdm 136 KM MT6 - 134900 brutto
2.0 200 KM AT6 - 125 000 brutto

pakiet business to wersja GIULIA + pakiet lighting + pakiet flota.
Można doposażyć wg cennika ale nie we wszystkie opcje.

Nie wiem czy nie zdublowałem tych informacji z informacjami Belfra.
Wersja Buissnes cenowo będzie powyżej Super.
Te ceny mogą dotyczyć wyłącznie wersji Gulia w promocji dla biznesu. To wyłącznie
zbieżność nazw.

Czyżby pierwsza na forum? Gratulacje i o szczegóły prosimy (wersja, wyposażenie itp.) :).
piotr197308 podawał szczegóły już wcześniej, ale sam wiesz jak szybko wszystko w tym wątku ginie...

Jest tylko jedna Q na Polskę? Czy będzie tego więcej (np. w Poznaniu)? Wiecie, czy to manual/automat?

Q była już na dniu rodzinny FCA.

A teraz z 4C Spider ruszyły w tourne po Polsce.

Pogoniłeś za nią ;)

Była Q ale tylko statycznie... Teraz można będzie pośmigać:)Tylko, że ja raczej tym razem nie zdążę bo brak mi koguta niebieskiego na zrobienie 260 km w 2 godz.

- - - Updated - - -

piotr197308 podawał szczegóły już wcześniej, ale sam wiesz jak szybko wszystko w tym wątku ginie...

Jest tylko jedna Q na Polskę? Czy będzie tego więcej (np. w Poznaniu)? Wiecie, czy to manual/automat?

Tylko jedna. Manual. W sobotę będzie na Vervie a w poniedziałek bierze ją Top Gear na " badania".
Potem będzie zwiedzać kraj.

Tylko jedna. Manual. W sobotę będzie na Vervie a w poniedziałek bierze ją Top Gear na " badania".
Ciekawe po co Top Gear bierze ją na badania, skoro wczoraj wypuścili pożegnalny magazyn? Skończyła im się licencja, więc historia Top Gear Polska kończy się na bodajże 105 numerze.
Zastanawiałem się, czy jechać na Vervę, ale skoro ma być Giulia Q, to jednak się wybiorę. :)

Jechałem wczoraj Guilią 180KM AT i nadal chcę mieć takie auto:) Wrażenia z jazdy są dla kogoś jak ja nie jeżdżącego dotąd mocnymi autami powalające. Dyskutowane tu wiele razy podobieństwo do BMW nie istnieje przy bezpośrednim kontakcie. Na żywo jest to po prostu piękne auto. W salonie były dwie białe i jeden granat Monte Carlo.
Wygląda jednak na to, że zatrzymam swojego ceeda kombi, bo bagażnik w Guilii nie pozwoli mi się spakować na wakacje z całą rodziną (chyba, że wymyślą jakiś bagbox na dach) , ani nie będę miał serca wrzucać tam śmieci z ogrodu.
Z uwag jakie mi się nasunęły: Starsi ludzie mogą mieć pewien kłopot z zapakowaniem się na tylne siedzenie. Wajcha kierunkowskazów działa w sposób, który jest zupełnie inny od moich dotychczasowych doświadczeń, trzeba to zrozumieć i przećwiczyć. Montaż haka będzie chyba dość trudny, o ile w ogóle możliwy.
Za ok. miesiąc ma być u nas benzyna i taki pewnie wybiorę.

Oo, wersja z automatem? Jak się sprawuje? Masz porównanie do innych automatów?
Bagażnik dachowy założysz każdy zapewne, to nie będzie problem - dlatego swojego nie sprzedaje, bo może akurat się kiedyś przydać ;)

A gdzie jest ten automat Giulia - miasto jakie ?

Oo, wersja z automatem? Jak się sprawuje? Masz porównanie do innych automatów?
Automatem jeździłem ledwo parę razy, pożyczonym mitsu galant, nie mam więc do czego porównywać, jednak żadnych negatywów w skrzyni biegów nie zauważyłem. Bardzo płynne zmiany biegów. Na pewno chcę automat.
Mój syn, ma 19 lat i trochę szybszy refleks, stwierdził, że reakcja na gaz mogłaby być lepsza, ale nie wiem po co:) Kiedy on prowadził, to bawił się w przełączanie ręczne biegów na różnych trybach. Na tym ekonomicznym "N" faktycznie jest wyczuwalna różnica w porównaniu do "D". Ja jechałem tylko na trybie "D", bo tak byłem przejęty, że o wszystkim zapomniałem:)

Andrzejsr
A gdzie jest ten automat Giulia - miasto jakie ?

Västerås w Szwecji.​

Szkoda tylko, że bez zdjęć.
A wie ktoś co to "adaptacja wyposażenia dla zimnych krajów"? Podgrzewacz elektryczny chłodziwa?

Ostatnia edycja:
Dziś otrzymałem zaproszenie od Pana Babinskiego na prezentacje w niedziele Alfa Romeo Giulii Quadrifoglio która będzie już w Carserwisie a moja do odbioru w następnym tygodniu

Jak już se kupisz tą Giulię, jako pierwszy Alfaholik, i wydymasz wszystkie Wieśwageny w Jeleniej Wsi, to wpadnij do mojej wydymać moich...

Taki niezobowiązujący wpis nawiązujący do Twojego avataru.

No światełka w daszkach, nawiew na tył, lakierowane zaciski, dzielenie kanapy - dodatkowo płatne można zrozumieć (choć nie tak łatwo) ,ale to ??? :

PODKŁADKA POD TABLICĘ REJESTRACYJNĄ 250.00 zł

jaja sobie robią naprawdę.

Amortyzatory
Powrót