Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Sprzedawca w białymstoku powiedział, że już widzieli jak bedzie wygladać Giulia kombi i przypomina 159 w sportwagonie, co miał na myśli to nie wiem. Z ciekawostek białostocki konrys oczekuję na testówke w postaci 200 konnej benzyny która jest już wyprodukowana i jest aktualnie w transporcie.
Że 2-litrowy silnik tej samej mocy co wysilony 1.4 wydziela mniej trujących substancji i spełnia wyższe normy. Nie chce mi się szukać artykułów teraz.
Że 2-litrowy silnik tej samej mocy co wysilony 1.4 wydziela mniej trujących substancji i spełnia wyższe normy. Nie chce mi się szukać artykułów teraz.
Przy takich samych warunkach jazdy spalanie nie będzie się znacznie różniło, na korzyść małego silnika będzie trasa z normalną prędkością, miasto i mieszany wyjdą blisko siebie, mowa oczywiście o takich samych mocach silników.To jest bardziej eko, czy mniej pali?
Przy małym obciążeniu albo raczej braku pokrywa straty własne, około 15-20% mocy.Downsizing opiera się na prostym fakcie - silnik benzynowy jest najbardziej optymalnie wykorzystywany przy dużym obciążeniu, przy małym jest bardzo nieefektywny i marnuje dużo paliwa.
Nie wiem czy wiesz ale najbardziej optymalna pojemność silnika 4-cylindrowego to właśnie 2000ccm, stosunek strat do możliwości silnika jest najbardziej optymalny.Czym większa pojemność tym straty są większe.
Dołóż do tego proszę a). masę auta, b). różnicę w mocy silnika i wtedy wyjdzie Ci że to bzdura.starsza konstrukcja z Giulietty bez bezpośredniego wtrysku - 1.4 Multiair z automatem - ma prawie o 20 % niższą emisję spalin niż najnowszy 2.0 TBi 200KM z automatem z Giulii
Nie miał dlatego, że oczekują na benzynę, a powodem "opóźnień" dostawy był problem z torami czy coś takiego, samochody stały bezczynnie. Oczywiście to słowa sprzedawcy. Na jazdy testowe jest umówione ponad 90 osób.Nie wiem czemu, ale generalnie Konrys do tej pory nie miał i nie ma żadnej Giulii w salonie. Przynajmniej ja nie widziałem.
Może czekają na SW![]()
Nie znam 2 litrowej benzyny którą można by nazwać oszczędną, a silników 1,4 całkiem sporo.
Nie znam 2 litrowej benzyny którą można by nazwać oszczędną, a silników 1,4 całkiem sporo.
Oho, mamy wizjoneraNie oszukujmy się - 2,0 TBI Alfy nie będzie oszczędne
Fajnie by było jakby wypuścili wersję 1,4 dla "ubogich" jak model się już opatrzy ale zdaję sobie sprawę, że jak pisze Kasztelan - jeśli wypuszczą słabszą wersję benzynową to będzie pewnie zduszone 2,0 bo tak będzie prościej dla procesu produkcyjnego. Oby chociaż dołożyli manulana skrzynię...
[MENTION=9316]Żuczek[/MENTION],
No ale jaki problem przełączyć sobie automat w tryb manualny? Do tego jak masz wersję z manetkami przy kierownicy, to frajda dużo większa niż przy manualu, bo nie odrywasz rąk od kierownicy i wachlujesz biegami jak chcesz. Masz nad zmianami biegów pełną kontrolę (mam na myśli jazdę cywilną, nie torową) Już pomijam fakt, że automat niejednoktornie zmienia biegi szybciej, niż daje się to zrobić przy skrzyni ręcznej.
A ja myślę, że mniejszy silnik będzie dostępny w 2018 wraz z pojawieniem się nowej, tylnonapędowej Giulietty. I pewnie będą go chcieli sprzedać również w Giulii.