[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Nie wie ktoś czy nasze MO nie rozważa zakupu Giuli?

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Niestety nie... Zresztą po aferze z Ducato nie patrzą raczej w stronę FCA.

Witam,
Taka garstka nurtujących mnie pytań.

Czy ktoś widział brązową skórę na żywo (chodzi mi o wersję skóra na bokach - tkanina na siedzisku - std w wersji super)?
Na niekatalogowych zdjęciach, które znalazłem w necie wygląda troche mocno pomarańczowo-sraczkowaty, ale zdjęcia są też często poprześwietlane (czarny jest na nich mocno szary).

Czy jest gdzieś kolekcja zdjęć (nie marnych renderów) w różnych kolorach lakieru w podobnych warunkach?

Czy napotkaliście gdzieś wykresy mocy i momentu dla poszczególnych silników (najbardziej interesuje mnie benzyna 2.0l 200KM)?

Czy silnik veloce różni się czymś poza softem od zwyklaka?

Witam,

Czy ktoś widział brązową skórę na żywo (chodzi mi o wersję skóra na bokach - tkanina na siedzisku - std w wersji super)?
Na niekatalogowych zdjęciach, które znalazłem w necie wygląda troche mocno pomarańczowo-sraczkowaty, ale zdjęcia są też często poprześwietlane (czarny jest na nich mocno szary).

Czy jest gdzieś kolekcja zdjęć (nie marnych renderów) w różnych kolorach lakieru w podobnych warunkach?
Mam giuliette z pełną brązową skórą we wnętrzu. Podejrzewam, że w giulii będzie ten sam kolor/materiał. Jeśli chodzi o to co mam u siebie to wygląda to elegancko i na każdym kto ogląda wnętrze robi ogromne wrażenie. Ja jedynie zamiast kolorem to martwiłbym się trwałością tych 'skorzanych' elementów w giulii, bo z tego co mi się obiło o uszy to w wersji "półskóra" jest to poprostu ekoskóra.

Jest cennik PDF z wersja Veloce na polskiej stronie. W cenniku i konfiguratorze na 100% są błędy -na pierwszy rzut oka zauwazylem np Veloce ma tylne czujniki parkowania, a dopłata do przednich zarówno indywidualnie jaki i w pakiecie jest taka sama jak w przypadku wersji bez czujników tylnych. W niemieckim cenniku natomiast cena jest dużo niższa w takim przypadku (tam od wersji Super, bo u nich już ta ma tylne czujniki).

Dodatkowo w polskim konfiguratorze dla Veloce, ciągle można dolozyc tylne czujniki parkowania za 2200, mimo że są na wyposażeniu standardowym...

Opisy felg 19" i niektórych 18" są do bani (np wymysly typu Turbiny, skoro AR nazywa je Veloce i sa w wariancie srebrnym i ciemnym), brakuje zdjęć wariantów kolorystycznych niektórych felg i ich kodów. troche amatorka.

Zaraportowalem przez Sugestie na stronie AR im wszelkie bledy jakie widzialem, oddzwonil juz do mnie gosc z AR i podziekowal. Zwalil na firmy zewnetrzne ktore im przygotowuja te materialy... Przy okazji wspomnial ze katalog z wersja Veloce bedzie gdzies dopiero w przyszlym roku, a jazdy testowe gdzies w pierwszym polroczu i ze raczej tylko pojedynczy dealerzy beda mieli jakas Veloce do dyspozycji.

Witam,
Taka garstka nurtujących mnie pytań.

Czy napotkaliście gdzieś wykresy mocy i momentu dla poszczególnych silników (najbardziej interesuje mnie benzyna 2.0l 200KM)?

Czy silnik veloce różni się czymś poza softem od zwyklaka?

Widziałem tą tapicerkę w carserwisie. Mi się osobiście nie podoba ta tkanina łączona ze skórą. Odcień brązu wydaje się jaśniejszy niż na renderach.

Dużo kolorów lakieru do porównania możesz zobaczyć w carserwisie na żywo.

Nie widziałem w wykresów. Będzie niedługo dostępne demo to możesz sam sprawdzic.

Co to za afera z Ducato ?

Sprzedali zwykłe furgony przerobione przez Januszy warsztatowych, jako auta dla służb... Normalnie powinny być to wersje specjalne, które fabryka ma w ofercie ale są droższe i trzeba dłużej czekać. Jakie to miało konsekwencje możesz popytać policjantów i strażaków.
EOT.

Sprzedali zwykłe furgony przerobione przez Januszy warsztatowych, jako auta dla służb... Normalnie powinny być to wersje specjalne, które fabryka ma w ofercie ale są droższe i trzeba dłużej czekać. Jakie to miało konsekwencje możesz popytać policjantów i strażaków.
EOT.

Nie użyłeś (chyba celowo) że przetarg wygrał diler a nie koncern FCA (któremu diler nawet nie wspomniał o specjalnych wersjach).

EOT.
Czy nie tak samo było ze 159?
Przetarg wygrał diler, auta to były jakieś demówki ze wschodu, doposażane przez naszych Januszy?

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Jest cennik PDF z wersja Veloce na polskiej stronie. W cenniku i konfiguratorze na 100% są błędy -na pierwszy rzut oka zauwazylem np Veloce ma tylne czujniki parkowania, a dopłata do przednich zarówno indywidualnie jaki i w pakiecie jest taka sama jak w przypadku wersji bez czujników tylnych. W niemieckim cenniku natomiast cena jest dużo niższa w takim przypadku (tam od wersji Super, bo u nich już ta ma tylne czujniki).
Też na to zwróciłem uwagę, ale nie uznałem tego za błąd, tylko za ... taki chłyt marketindody :)
A tak na poważnie, to Veloce wygląda na pierwszą sensownie wyposażoną w standardzie wersję, jak na samochód klasy premium przystało.

Z ciekawości policzyłem sobie cenę dodatków dołożonych do Veloce w stosunku do wersji Super i wyszło mi 29 tys. łącznie z felgami 18" (liczone po cenach dodatkowych opcji i pakietu Sport dla wersji Super). Do tego dochodzi napęd Q4 i zmieniony zderzak z dyfuzorem, który podobno jest teraz również dostępny w pakiecie dla wersji Super, ale takiego pakietu nie znalazłem.

Przy różnicy cen dla benzyny 200 i 280 KM w wysokości 39 300 to mocniejszy silnik benzynowy i Q4 kosztuje tylko 10 tys., a przy różnicy cen dla diesla 180 i 210 w wysokości 26 300 to wersja Veloce wychodzi cenowo jak w promocji :D

zmieniony zderzak z dyfuzorem, który podobno jest teraz również dostępny w pakiecie dla wersji Super, ale takiego pakietu nie znalazłem.

Skąd info o takim pakiecie? Apropos, wg dzisiejszej aktualizacji cennika, jest mozliwosc zamowienia 19" felg performance (jak w wersji Q) do wersji Super. Mam nadzieję, że to nie pomyłka.

Tak, to ten adres. To jest salon Peugeot, Jeepa i Alfy. Lookers sie nazywa. Poznasz bo z przodu stoi duzo Jeepow i Alf. Zapytaj o Justina, bardzo fajny sprzedawca.

Byłem widziałem. Rozmawiałem ze Stevenem, również przesympatyczny facet. Sam nawet oferował by zrobić zdjęcie razem mi i mojej znajomej byśmy mogli mieć razem między Giulią a 4C.

Co do wrażeń, to trudno opisać to wszystko. Giulia jest przepiękna i żadne zdjęcie do tej pory które widziałem, nie oddało uroku tego samochodu. To trzeba poczuć, dotknąć zobaczyć aby móc gadać. Jakiekolwiek „przebłyski” podobieństwa do BMW jak tu niektórzy sugerowali, zostały zaniechane po tym jak zobaczyłem auto na żywo.

Muszę przyznać, że Giulia podoba mi się bardziej niż Alfa 159, którą jeszcze do dzisiaj(nie licząc Disco Volante) uznawałem za najładniejszą.

Niesamowity dzień. Ubolewam nad tym, że nie mam $$$ by kupić.

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem czerwony pastelowy Alfa Red. Metalizowany Monza Red wydaje się ciemniejszy.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót