[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z ciekawości zalukałem do ePera na ceny dolnego spoilera w Quadrifoglio - element który na pewno będzie łatwo uszkodzić czy to o jakiś krawężnik, czy w zimie o zamarznięty śnieg gdzieś na bocznej drodze.
Cena spoilera to EUR2400 a do tego dochodzi aktywator za EUR550 i parę innych dupereli.

wypada ponowić pytanie, kto jest klientem docelowym tego auta:)) ale tym razem troszkę żartem. Cena tego detalu powala.

Ile razy jeszcze będziesz zadawać takie pytania? Wszyscy wiemy, że nie będziesz to Ty. To może czas przyjąć to do rozumu (o ile go masz) i przestań się już żalić. Ciebie nie stać i tyle. Mnie też nie.

trochę luzu chyba by się przydało. dziś już jeden wyszydził moje dylematy i temat jaki założyłem niedawno, Ty tu dowalasz innemu. ewidentnie świąteczna atmosfera... ignorować jak się nie podoba a nie dowalać sobie, będzie przyjemniej. serio, da się bez, na Alfaowner.com nie spotkałem się nigdy nawet z uszczypliwościami, najwyżej nikt nie komentuje jak ktoś coś palnie.

trochę luzu chyba by się przydało. dziś już jeden wyszydził moje dylematy i temat jaki założyłem niedawno, Ty tu dowalasz innemu. ewidentnie świąteczna atmosfera... ignorować jak się nie podoba a nie dowalać sobie, będzie przyjemniej. serio, da się bez, na Alfaowner.com nie spotkałem się nigdy nawet z uszczypliwościami, najwyżej nikt nie komentuje jak ktoś coś palnie.

Poczytaj sobie posty tego typa... On swietego by z rownowagi wyprowadzil wiec nie dziw sie ze jaboleq ma juz dosyc...

nic takiego przynajmniej tym razem nie napisał, ale chyba już macie alergię na jego posty. mimo wszystko trochę luzu.

nic takiego przynajmniej tym razem nie napisał, ale chyba już macie alergię na jego posty. mimo wszystko trochę luzu.

Zgadzam się. Sam nie jestem zwolennikiem defetyzmu sianego przez kolegę, ale omawiany post nie był jaką bombą, którą trzeba było rozbrajać. Pamiętajmy, że wszyscy kochamy Alfy, nawet nasi pesymistyczni prorocy, z którymi wielu z nas się nie zgadza. Szanujmy się chociażby ze względu na łączące nas zamiłowanie. Sporo agresji jest w świecie zewnętrznym, więc po co jeszcze tutaj? Dużo luzu i radości na Święta dla wszystkich! Żeby nie był totalny offtop: prawdopodobnie dostanę Giulie na gwiazdkę. Model... [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

dzieki i na wzajem. zycze Ci zebys na nastepna gwiazdke "pod choinka" znalazl juz egzemplarz wlasciwy giuli

wypada ponowić pytanie, kto jest klientem docelowym tego auta:)) ale tym razem troszkę żartem. Cena tego detalu powala.

Andersonie większość detali i części w naprawdę mocnych autach sportowych , bo nie chodzi mi tu Golfa R czy Megane RS ;) kosztuje krocie . Wymiana kompletu ceramiki do Audi RS6 to wydatek prawie 100 000 zł , nowa automatyczna skrzynia biegów do GT-R to wydatek 200 000 zł , więc o czym mówimy :D o kilku dodatkach karbonowych dedykowanych top wersji ? Q jest droga i serwis jej do tanich nie będzie należał . Stać nas na konia musi stać także na owies ;)

Z ciekawości zalukałem do ePera

Masz dostęp do aktualnego ePera? :)

- - - Updated - - -

W dzisiejszym Raporcie Turbo w TVN TURBO była mowa o najpopularniejszych kolorach aut na świecie.

Biały nadal dominuje, i nawet wzrosła jego popularność wobec poprzedniego roku (podobno o 2%) do 37%, drugi czarny ma 18%.

Może tym kierowało się FCA dobierając podstawową barwę dla pierwszych testowych Giulii

Czytałem niedawno, że w najnowszym sezonie będzie hajp na niebieski :).

Ile razy jeszcze będziesz zadawać takie pytania? Wszyscy wiemy, że nie będziesz to Ty. To może czas przyjąć to do rozumu (o ile go masz) i przestań się już żalić. Ciebie nie stać i tyle. Mnie też nie.

Nie oceniaj na co mnie stać a na co nie. To prymitywna demagogia. Nie chodzi o pieniądze ale KLIENTA DOCELOWEGO. Rozumiesz to pojęcie? Tu nie idzie o brak czy niebrak kasy. Tylko o wolę i chęć zakupu. Ludzie mający pieniędzy dość aby kupować auta tej klasy, kupują od dawna inne marki i nie słychać narzekań ani spadku sprzedaży. O tym mówimy: kto ma kupować to auto i cały czas nikt nie wie, kto.
I to jest tajemnica niskiej sprzedaży, jak dotąd. Nikt z tej grupy nabywców nie przesiada się na Giulię.

- - - Updated - - -

Andersonie (..) Stać nas na konia musi stać także na owies ;)

Drogi Panie Rafter, nie o pieniądze idzie, ale o wolę zakupu auta w tym akurat segmencie. QV będzie miała znikomą sprzedaż, to oczywiste. Ale jej rolą jest poprawa wizerunku marki (reakcje medialne dowodzą, że to się na razie udaje), oraz napędzenie sprzedaży wersji bliższych "normalności". Masz na zbyciu 150 do 200 tysięcy, albo masz widok na sensowny leasing... Należysz zatem do określonej grupy nabywców: czy kupisz to auto? Czy zostaniesz przy pasku, mercu, beemie, volvo czy innych? O tym mówimy i nie mamy na to odpowiedzi. Auto jest pół roku w sprzedaży: niestety, nie podbija na razie rynku. A taki był cel.
Panie Rafter: dosadnie mówiąc: reakcje medialne są lepsze niż sprzedaż tego modelu. Nie martwi to Pana? Koledzy tutaj zioną nienawiścią do każdego, kto zadaje trudne, niewygodne pytania, na które nie można odpowiedzieć. Pan jednak dyskutuje logicznie i z sensem. Więcej takich tutaj, byłoby mnie agresji i chamstwa wobec odmiennych zdań i opinii.

Ostatnia edycja:
Dlatego kokpit Giulii jest zbliżony do BMW i tutaj szukają sprzedaży. Dzięki niskiej obecnie sprzedaży Alfa daje lepsze pole do negocjacji. Przy zmianie auta rozmawiałem również z Mercedesem i oni nawet nie zbliżają się rabatami do Alfy. Podobne wyposażenie można mieć około 10k taniej. To jest argumentem dla klientów biznesowych a w nich właśnie celuje producent.

159 w pierwszym roku miała coś ponad 6tys szt, i chyba też była w sprzedaży mniej więcej pół roku. do salonów wjechały dopiero pierwsze testowe benzyny, pojawiła się Veloce, myślę że za kwartał lub dwa będziemy widzieli jak Giulia się sprzedaje.

Jeśli kogoś interesuje wersja Veloce, to daję znać że w dotychczasowym cenniku był błąd - w Polskiej specyfikacji nie czujników parkowania tylnych w standardzie. Takie info dostałem od FCA, zapytałem ich bo nie zgadzał się cennik z konfiguratorem. Wysłali mi na maila poprawiony cennik, wrzucę go zaraz do właściwego wątku (nie wiem czy coś jeszcze poprwili, na pewno nie poprawili opisów felg 19", gdzie są braki jak i nie nie odpowiedzieli/wyjaśnili sprawy podgrzewanej kierownicy - w cenniku nie ma o tym nic, w konfiguratorze też, a np w niemieckiej specyfikacji jest w standardzie)
Dałem im znać odnośnie innych drobniejszych błędów konfiguratora, niejasności itp, mają poprawiać dalej i gość powiedział że w nowym roku będzie poprawiony cennik dostępny, i powinien pojawić się też katalog z Veloce.

Dostałem też info że na dzień dzisiejszy nie ma żadnej promocji dla Alfisti (mimo że na stronie AR jest), po prostu są teraz wyprzedaże i nie mogą dodatkowych rabatów udzielać.

Koledzy prosili o więcej info i o pisanie w tym dziale: w żorach będzie veloce, oczywiście benzyna 280KM, brązowa skóra, 30 000zł rabatu.

nie wiesz od kiedy ma stać w salonie? mam urlop w przyszłym tygodniu, i chętnie bym się kulnął pooglądać.

Veloce chyba stoi w Gdańsku, poszukajcie na otomoto (jeszcze nie mogę wstawiać linków :) ). Wszystkiego dobrego.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót