[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Dziś widziałem w ruchu dwie Giulie. Stały w korku i mogłem się dobrze przyjrzeć autom. Nie mam czasu na macanie ich w salonie Jak dla mnie zero podobieństw do BMW, zostało to "coś" z poprzednich Alf. Bardzo oryginalny wygląd, wyróżniający się w tłumie innych aut. Pojazd sprawia wrażenie dużego - mógłbym je porównać do np. BMW 5

Ostatnio widziałem białą Giulię i powiem szczerze, że na żywo, zwłaszcza z przodu, wrażenie jest świetne. Duży, nowoczesny samochód ze sportowym zacięciem. Takie pozostawiła wrażenie po minięciu, a wielkie scudetto potęguje ten efekt. Faktycznie wizualnie styka mi do BMW 5, a nie do 3.

Po tym co czytałem i widziałem, opinie są świetne. Tylko sprzedawać i grać Niemcom na nosie...

Hmm czekaj czekaj przecież specjalista forumowy powiedział, że auto się nie sprzedaje. A nawet, że go nie ma. To co oni kupili w tym nakładzie +10k????

Wysłane z mojego SM-A500FU

W Australii mają bzika na punkcie super mocnych sedanów i pick-up'ów więc to mnie akurat nie dziwi :D

- - - Updated - - -

Hmm czekaj czekaj przecież specjalista forumowy powiedział, że auto się nie sprzedaje. A nawet, że go nie ma. To co oni kupili w tym nakładzie +10k????

Wysłane z mojego SM-A500FU

Pewnie FCA propagandę sieje haha :D

Hehe widać jakie Włosi mają podejście we wakacje. Luzik :) Znam to od 17 lat z Ducati. W sierpniu praktycznie nic nie załatwisz...

Jeśli sprzedaż na rynkach APAC i 'murrica będzie sensowna, to myślę, że możemy liczyć nawet na 100 000 global sales w 2017.

Jak Amerykanie zasmakują, a oni mają świra na punkcie włoszczyzny, to zobaczycie jak skoczy sprzedaż. Przykładowo dla Ducati rynek USA to drugi po włoskim w wysokości sprzedaży.
Gdzieś to widziałem test Q w Stanach. Koleś był w szoku.

Jeśli to realna informacja to czeka nas niezłe zaskoczenie - na salonie w Genewie w marcu prezentacja Giulii coupe pod nazwą Sprint:
http://www.motoring.com.au/geneva-motor-show-alfa-romeo-giulia-sprint-105731/

To by była wspaniała wisienka na torcie. Zarówno pod względem wizerunkowym jak i sprzedażowym to jest segment, po ktory warto się schylić. Patrząc na sprzedaż BMW w 2016:
Seria 3 - 144 tys
Seria 4 - 68 tys

To jest szansa na dodatkowe 50% sprzedaży. A dla quadrifoglio to pewnie będzie nawet więcej.

- - - Updated - - -

Jak Amerykanie zasmakują, a oni mają świra na punkcie włoszczyzny, to zobaczycie jak skoczy sprzedaż. Przykładowo dla Ducati rynek USA to drugi po włoskim w wysokości sprzedaży.
Gdzieś to widziałem test Q w Stanach. Koleś był w szoku.

BMW sprzedaje w stanach niewiele mniej aut niż w całej Europie. To jest mega ważny rynek, i jeśli się przyjmie, to mamy przyszłość marki gwarantowaną. Z tego co kojarzę będą korzystać z sieci dealerskiej jeepa? Temu się ostatnio swietnie powodzi, więc może to też w jakiś sposób zachęci klientów

jakie inne przykłady tego świra Amerykanów na punkcie włoszczyzny?

- - - Updated - - -

Z tego co kojarzę będą korzystać z sieci dealerskiej jeepa? Temu się ostatnio swietnie powodzi, więc może to też w jakiś sposób zachęci klientów

....masz minimum pojęcia o tym, jakie skojarzenia wywołuje w USA marka JEEP? masz pojęcie, że to jeden z kultowych marek, tworzących obraz motoryzacji amerykańskiej na świecie od dziesiątek lat? Każde dziecko amerykańskie kojarzy tę markę.

w jaki sposób sprzedaż Jeepa ma mieć wpływ na sprzedaż Alfy? Czy klient Jeepa kupi Alfę? Tak? ma jakieś auta z tych samych segmentów do wyboru?
Są granice absurdu w myśleniu. Alfa jest nieobecna na tym rynku od dekad a nigdy nie odniosła tam żadnego sukcesu sprzedażowego. Nie ma więc żadnych dobrych skojarzeń. Po co Amerykanin ma kupić Alfę? odpowiesz ma te pytania?
BMW w USA ma ugruntowaną pozycję od dawna. To samochód lekarzy, prawników, ustawionej finansowo mocnej klasy średniej.
Jak chcesz logicznie zestawić to z pozycją Alfy w USA?
Bo będzie stała w salonach z Jeepem?

- - - Updated - - -

Jeśli to realna informacja to czeka nas niezłe zaskoczenie - na salonie w Genewie w marcu prezentacja Giulii coupe pod nazwą Sprint:

o, to jest dobra wiadomość. Czekamy.

Ostatnia edycja:
Mam taką teorię o genezie związku frazeologicznego "pleść androny", że pierwotnie brzmiał "pleść andersony" :edziahaha:

jakie inne przykłady tego świra Amerykanów na punkcie włoszczyzny?

Ferrari, pizza i spaghetti. Nie gardzą też lodami znanymi u nas jako "włoskie"

w jaki sposób sprzedaż Jeepa ma mieć wpływ na sprzedaż Alfy?

Koledze chodziło raczej o to, że AR nie będzie musiało budować sieci dilerskiej, tylko może skorzystać z istniejącej sieci Jeepa. Tak to rozumiem.

To jest mega ważny rynek, i jeśli się przyjmie, to mamy przyszłość marki gwarantowaną.

Znaczenie tego rynku w przypadku włoszczyzny widać z resztą na przykładzie Maserati czy Ferrari:

Maserati
USA - prawie 13 tysięcy
Europa - niecałe 8 tysięcy

Ferrari
USA - ok. 2100
Europa - ok. 2500

Przeczuwam, ze Alfa w USA osiągnie sukces. Duży sukces.

Tu test znanego w USA jutubera. Jest naprawdę pozytywny dla Alfy, a Doug dobrze obrazuje amerykańskiego użytkownika.

Jak na razie jest to kaczka dziennikarka (a raczej faktoid :) ) jak wszystkie dostępne w sieci informacje na ten temat:

Giulia coupe and convertible are now almost certain

Ale coś jest na rzeczy i byłoby to całkiem fajna niespodzianką.

Nie wiem czy ten filmik juz ktos wrzucił:

Amortyzatory
Powrót