[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Panowie pewnie lepiej się orientują,a mnie czeka na dniach zakup nowego aparatu.Czy Alfa ma teoretycznie szansę szybciej nawiązać współpracę z Androidem,czy iOS?

Zapowiadali z tym i z tym, system FCA na usa już oba obsługuje. Ale nie ma go jeszcze w żadnej alfie.

Jeśli o navi chodzi to także się zgadzam że integracja z car play czy android coś tam, byłoby lepszą opcją dla użytkownika niż fabryczna navi. Tez liczę na to ze wprowadzą to , przy okazji jakiegoś liftu, np. Choć tak naprawdę w kontekście Giulii to poboczne sprawy :)

Tymczasem mamy samochód, który niestety wygląda jak gołe dieslowskie wozidło z napędem na przód np A4, Passat, mazda 6 czy inne. Przecież bebechy najtańszej Giuli to 200 koni, napęd na tył, automat, sportowe prowadzenie. Problem w tym, że w ogóle nie jest to wyeksponowane wizualnie. Dlaczego opakowali to w nudną gołą limuzynę?

.

uważaj chłopie:)) zaraz Cię zlinczują:)) Tutaj takie poglądy są zakazane. Słowacki wielkim poetą był. I basta.

- - - Updated - - -

Passat ma silnik poprzecznie i przedni napęd. To jak byś porównywał hulajnogę z rowerem - też są 2 kółka i da się oboma jeździć. To, że są w tej samej cenie, tym bardziej świadczy o tym, jak korzystną ofertą jest Giulia - jeśli mówimy o ludziach, których interesuje motoryzacja, a nie ekraniki i kamery cofania.

No a ilu ludzi interesuje motoryzacja a nie ekraniki i kamery cofania? .... Trudne pytanie, co Panie Radku? Gdyby ich było wielu, firmy nie pakowałyby do aut ekraników i kamer cofania.... No więc nie ma ich wielu.... Wobec tego jak osiągnąć założone cele sprzedażowe?.....

- - - Updated - - -

Ty wiesz że podobno większość klientów BMW nie ma pojęcia że ich auta mają napęd na tył i ich to nie obchodzi? I dlatego bmw wprowadza coraz więcej aut z napędem na przód.

Dokładnie, masz racje.

- - - Updated - - -

Segment, w który obecnie celuje alfa jest dla ludzi bardziej wymagających.

A w czym się to przejawia? Te "wymagania"? Koszt zakupu, to tak. A co poza tym? W czym Alfa Romeo Giulia jest dla "bardziej wymagających"?

No a ilu ludzi interesuje motoryzacja a nie ekraniki i kamery cofania? .... Trudne pytanie, co Panie Radku? Gdyby ich było wielu, firmy nie pakowałyby do aut ekraników i kamer cofania....

Ale dla tych ludzi jest Toyota Avensis - i dlatego Toyota jest globalnym graczem, a Alfa nigdy nie będzie. Tylko plułeś na sweterka, a Twoje kompetencje jako potencjalnego szefa Alfy są wręcz ujemne. Ja nie wchodzę na forum Toyoty i nie stękam, że do Avensis nie można zamówić lakierowanych zacisków i aluminiowych nakładek na pedały albo silnika 280 KM...

Ostatnia edycja:
Panowie, ja bym się nie napalał tak na ten Android Mirror. Widziałem jakiś filmik z tym w akcji (ale niestety nie mogę sobie przypomnieć jakie to było auto..) i była lipa... Bo to nie było w 100% odwzorowanie naszego telefonu, tylko niektórych aplikacji... I tutaj jest największy problem: bo to producent auta decyduje, które aplikacje możemy sobie używać w samochodzie. Zatem zapomnijcie o swojej nawigacji, bo takowe będą zblokowane, bo nikt by nie kupował wtedy fabrycznej.
Jeśli się mylę i może coś się zmieniło ostatnio to mnie poprawcie.

A w czym się to przejawia? Te "wymagania"? Koszt zakupu, to tak. A co poza tym? W czym Alfa Romeo Giulia jest dla "bardziej wymagających"?

W tym, że ciężko jest znaleźć auta seryjne z takimi parametrami poza Mercedesem, BMW i Audi. Dodatkowo kupując auto za 150k+ nie patrzysz już tylko na to czy ma podgrzewane fotele, nawet nie bardzo cię obchodzi ile pali bo to ułamek kosztów utrzymania takiego auta. Liczy się to czy auto Ci się podróba z jakiejś tam przyczyny. Alfa ma do zaoferowania wyróżnianie się na tle niemieckich aut. Jeżdżąc Giulia nie spotkałem drugiej, a kumple z nowym BMW 3 maja zlot pod każdym marketem i to mi się bardzo podoba oprócz właściwości jezdnych.

Enviado do meu iPad usando o Tapatalk

A co do kamer, ekraników etc. - wiele razy było już tak w nowinkach technologicznych, że promowano jakieś "wynalazki" po to, żeby nakręcać konsumpcję, po czym po pewnym czasie okazują się one być całkowicie nieprzydatne, a producenci nakręcają trend na następne "coś co każdy musi mieć". Takim ostatnim spektakularnym przykładem poza motoryzacją jest np. wycofanie się producentów z technologii 3D w telewizorach. W samochodach będzie podobnie, za kilka lat po niektórych rozwiązaniach zostanie tylko wspomnienie - np. po co komu system kontroli przekraczania pasa jezdni albo asystent "samoparkowania". Nie twierdzę, że ekran dotykowy czy kamera cofania to coś zupełnie nieprzydatnego, ale promowanie takich elementów jako stanowiących o wartości i nowoczesności auta to tylko merketingowa papka

Panowie, ja bym się nie napalał tak na ten Android Mirror. Widziałem jakiś filmik z tym w akcji (ale niestety nie mogę sobie przypomnieć jakie to było auto..) i była lipa... Bo to nie było w 100% odwzorowanie naszego telefonu, tylko niektórych aplikacji... I tutaj jest największy problem: bo to producent auta decyduje, które aplikacje możemy sobie używać w samochodzie. Zatem zapomnijcie o swojej nawigacji, bo takowe będą zblokowane, bo nikt by nie kupował wtedy fabrycznej.
Jeśli się mylę i może coś się zmieniło ostatnio to mnie poprawcie.

Pomyliłeś Android Auto z Mirror Link. Mirror Link to to straszne gówno.

Ufff! To dobrze :)
Czyli Android auto to pełne udostępnianie ekranu telefonu?

Niby pełne ale potem okazuje się że rozdzielczości ekranu w samochodzie nie dorównuje rozdzielczości w telefonie. I zaczynają się problemy. Niby szczegół ale nie wszystko będzie wyglądało ładnie.

Ale dla tych ludzi jest Toyota Avensis - i dlatego Toyota jest globalnym graczem, a Alfa nigdy nie będzie. Tylko plułeś na sweterka, a Twoje kompetencje jako potencjalnego szefa Alfy są wręcz ujemne. Ja nie wchodzę na forum Toyoty i nie stękam, że do Avensis nie można zamówić lakierowanych zacisków i aluminiowych nakładek na pedały albo silnika 280 KM...

oranko;)

Po co się głupio pytasz, skoro sam 10 razy powtarzałeś "przeciętnego kierowcy nie obchodzi karbonowy wał, idealne wyważenie, napęd na tył, czy też czas na NR"? Aaaa, wiem dlaczego. Bo jesteś trollem :)

Niby pełne ale potem okazuje się że rozdzielczości ekranu w samochodzie nie dorównuje rozdzielczości w telefonie. I zaczynają się problemy. Niby szczegół ale nie wszystko będzie wyglądało ładnie.

uniwersalny sterownik hdmi / usb 3.1C / miracast skaluje ekrany. U mnie problem rozwiązany zablokowaniem telefonu pomiędzy zegarami (gumką do ścierania) - ale używam rzadko, w zasadzie tylko w nieznanych miastach.

Jakie są zalety i wady skóry perforowanej w porównaniu do siedzeń tkanina-boczki ze skaji?
Oczywiście po za wyglądem.

Jakie są zalety i wady skóry perforowanej w porównaniu do siedzeń tkanina-boczki ze skaji?
Oczywiście po za wyglądem.
Moim zdaniem jest przyjemniejsza po prostu.
W przypadku perforowanej wady w postaci nieoddychania są raczej minimalne.
Wadą na pewno będzie bezwładność cieplna skóry. Na zimę trzeba podgrzewanie albo może się skończyć u urologa. Słoneczne lato (w 3mieście niegroźne) to też problem dla ciemnej skóry.

Moim zdaniem fotele to największy poza dźwiękiem silnika i brakiem butelkowo-zielonego lakieru wada giulji. I nie chodzi o materiał, bo ten skaj jest ok a tkanina prawie ok, ale ksztalt z amało sportishe. Te w veloce są idealne. Powinien być taki wariant dla super - może być nawet tkanina plus skaj. Tylko żeby nie trzeba było 5 pakietów dodawać.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Powinien być taki wariant dla super - może być nawet tkanina plus skaj. Tylko żeby nie trzeba było 5 pakietów dodawać.

Zdaje się że w cenniku pojawiła się opcja zamówienia wnętrza z veloce w zwykłej Giuli więc może i fotele?:)

Zdaje się że w cenniku pojawiła się opcja zamówienia wnętrza z veloce w zwykłej Giuli więc może i fotele?:)
Ta opcja jest tam od początku - dostałem info że to błąd. W dodatku żeby mieć podgrzewane fotele trzeba 3 pakiety w sumie kosztujące 8000+.

Trevor Alfa niema w ofercie giuli zielonego koloru?Troche szkoda bo zielony kolor w Angli jest popularny i czesto widzialem tam alfy 156 w tym kolorze.

Amortyzatory
Powrót