[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
BTW. Wbrew pozorom i malkontentom z forum - jest naprawdę sporo zamówień Giulii w Polsce. Dojeżdzają właśnie pierwsze Veloce. Oczywiście prym wiedzie Carserwis, który jednego dnia sprzedał 3xQ.

Wklejałem chyba je dzisiaj do tematu ze zdjęciami Giulii.

Jak napiszę, to dopiero będzie hejt, więc wolę nie

No co Ty, jeden user ma obok 156 - Turbo Opla - i spoko :D

Te samochody dają mi taką frajdę z jazdy jak i wizualną, że rekompensują wszystkie wady. To jak uśmiech osoby którą kochasz.

Pięknie napisane. W dwóch zdaniach zawarta całe sedno. Brawo!

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Ma nawigację ale wbudowane w auto są słabe na Polskę. Porównaj dowolną nawigację wbudowaną nawet z kartą SIM z Automapą czy Naviexpertem, gdzie ulica zamyka się w 2 minuty po zakorkowaniu a nie gdy już jesteś w korku i nie można wyjechać.

Ja nie wiem jak obecnie można wydawać tak ciężkie pieniądze na wbudowaną nawigację skoro Navi Expert w telefonie jest za grosze i po każdym względem bije na głowę nawigacje wbudowane.
To jest taka sytuacja jak ze zmieniarkami CD, drogi gadżet sprzed lat, który dzisiaj w dobie mp3, spotify wydaje się śmieszny.

Ja nie wiem jak obecnie można wydawać tak ciężkie pieniądze na wbudowaną nawigację skoro Navi Expert w telefonie jest za grosze i po każdym względem bije na głowę nawigacje wbudowane.

Ja używam TomToma w telefonie (przyzwyczajenie z poprzedniej Julki) i jak obniżą ceny roamingu danych w czerwcu to będzie śmiesznie tania nawigacja na całą Europę z aktualnymi mapami i informacjami o ruchu w czasie rzeczywistym.

Ja używam TomToma w telefonie (przyzwyczajenie z poprzedniej Julki) i jak obniżą ceny roamingu danych w czerwcu to będzie śmiesznie tania nawigacja na całą Europę z aktualnymi mapami i informacjami o ruchu w czasie rzeczywistym.

a w Giulii,nie są zainstalowane mapy TomTom?Byłem o tym święcie przekonany

To jest taka sytuacja jak ze zmieniarkami CD, drogi gadżet sprzed lat, który dzisiaj w dobie mp3, spotify wydaje się śmieszny.

Ja używam Automapy z aktualizacjami kilka razy w roku. Koszt rocznej licencji 22 Euro, a wbudowana za jeden update z 500 i mapy nadal nieaktualne.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Dokładnie tylko mapy jakieś stare - conajmniej sprzed pól roku i nie ma update.

no,ale tych dróg ostatnio jakoś nie przybywa;)Teraz mam stację Clariona z węgierskimi mapami i aktualizują praktycznie co miesiąc

no,ale tych dróg ostatnio jakoś nie przybywa;)Teraz mam stację Clariona z węgierskimi mapami i aktualizują praktycznie co miesiąc

Trochę się jednak buduje. To braki które najbardziej widać na mojej trasie. Skrzyżowanie na Targówku przy przejeździe kolejowym w kierunku na Rembertów jest rondem od jakiś 4 miesięcy. Obwodnica Janek i zjazd przed samą Magdalenka prawie rok;)

W styczniu kolejny wzrost sprzedaży AR w Europie - o 29 % względem stycznia 2016.

W nawiązaniu

Fiat Chrysler vola in Europa a Gennaio, bene Alfa Romeo

"In particolare Alfa Romeo ottiene una crescita del 31,4 per cento trainata ancora una volta dalla berlina di segmento ‘D’ Alfa Romeo Giulia che sembra essere sempre più amata dagli appassionati".

http://www.clubalfa.it/23579-fiat-chrysler-vola-in-europa-a-gennaio-bene-alfa-romeo.html

kolejne pokazy i promocja w USA, chcą zaistnieć na możliwie wielu motoryzacyjnych pokazach w całych stanach, planują sprzedaż na poziomie 150 000 Giulii i Stelvio w najbliższych latach

Alfa Romeo protagonista al Chicago Auto Show 2017

"Alfa Romeo ha obiettivi ambiziosi per il Nord America. La casa italiana, infatti, punta a raggiungere nel corso dei prossimi anni il target di 150 mila unità vendute all’anno oltreoceano e per farlo il successo della Giulia e dello Stelvio sarà vitale. Eventi come il Chicago Auto Show servono per far conoscere ai potenziali clienti i nuovi modelli di Alfa Romeo in attesa che la rete di vendita e distribuzione si completi ed inizi a coprire, in modo efficiente, tutti il territorio nordamericano.

Cleveland Auto Show ed al Greater Milwaukee Auto Show. A marzo, invece, Alfa Romeo USA sarà impegnata al Kansas City Auto Show, al Amelia Island Concours d’Elegance ed alle fiere di Minneapolis ed Atlanta. A differenza di quanto accadeva in passato, con il nuovo corso Alfa Romeo non salterà più alcun appuntamento fieristico dedicato al mondo dei motori in Nord America. Ogni occasione sarà buona per far conoscere i nuovi modelli Giulia e Stelvio agli automobilisti americani e sostenere la diffusione del brand oltreoceano".

http://www.clubalfa.it/23656-alfa-romeo-protagonista-al-chicago-auto-show-2017.html

oraz info o wejściu na rynek w Meksyku

http://www.clubalfa.it/23529-alfa-romeo-giulia-sara-disponibile-in-messico-a-partire-da-marzo.html

Ostatnia edycja:
Pogea aktualizuje prace nad Giulia Q czego wynikiem jest jedyne 612KM i 750NM.. [emoji5]
179.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

a w Giulii,nie są zainstalowane mapy TomTom?Byłem o tym święcie przekonany

Miałem na myśli Giuliettę przed liftem - tam można było dołożyć nawigację montowaną w gniazdo na desce, która była de facto standardową nawigacją TT z przerobionym softem - więc były 4 aktualizacje map w roku za 249 zł, jeśli dobrze pamiętam + dane o ruchu na żywo przez kartę SIM w całej Europie.

Pogea puki co modyfikuje tylko sterownik i zapowiadaja moc ponad 700KM po wiekszych modach..
Ogolnie jest opcja na QV i pogromce nowego M3

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót