. Kupujemy _samochód_ a nie gwarancję, gwarancja to ot gest taki ze strony producenta
I to jest przerażajace.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
. Kupujemy _samochód_ a nie gwarancję, gwarancja to ot gest taki ze strony producenta
Ja wole jednak zostać na gwarancji. Może się okazać że producent coś skopał na początku produkcji i naprawa auta nie będzie opłacalna bez gwarancji. To jednak nowe auto i zawsze jest jakaś akcja serwisowa.
Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
Tak to jest z tą gwarancją - to taka dobra wola producenta. Dlatego najlepiej korzystać z: ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej (dawniej zwanej rękojmą). I tak w ramach gwarancji (takie są zapisy w karcie gwarancyjnej) daną usterkę gwarant będzie naprawiał do skutku (czyli wielokrotnie) a w ramach rękojmi po pierwszej naprawie i wystąpieniu ponownie tej samej usterki już można domagać się wymiany towaru (samochodu) na nowy
Pozdrawiam forumowiczów
Jestem praktycznie nikt. A ten przepis nie ma ograniczeń co do kwoty?Tylko zdaje się że przy zakupie na firmę to nie działa, dodatkowo praktycznie nikt nie kupuje nowych aut nie na firmę.
Tylko zdaje się że przy zakupie na firmę to nie działa, dodatkowo praktycznie nikt nie kupuje nowych aut nie na firmę.
dodatkowo praktycznie nikt nie kupuje nowych aut nie na firmę.
Nie wypisuj bzdur, 40% nowych samochodów osobowych w Polsce nabywają osoby fizyczne.
Nie wypisuj bzdur, 40% nowych samochodów osobowych w Polsce nabywają osoby fizyczne.
dywaniki welurowe![]()
Ale to są samochody klasy Tipo lub Fabii.
deadswine napisał:Praktycznie nikt nie kupuje auta za 100k nie na firmę. Bo to się po prostu w ch nie opłaca. Sprzedają się fabie i inne tanie gówna.

Widzę klasowe auta w czołówce sprzedaży firmowej - Octavia i Fabia.
To ciekawa strona tego problemu. Niemcy mają świra na punkcie ochrony danych osobowych i ochrony przed szpiegowaniem, a jednak zdecydowali się na takie coś. Na pewno musieli to rozpracować pod względem prawnym.Za takie szpiegowanie to ładną kasę da się wyciągnąć. Chyba, że było w umowie![]()
Właśnie widziałem reklamę fiata tipo. Czy podali kwotę brutto dla zwykłego kowalskiego? Nie, podali kwotę netto w leasingu dla firm.